Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί μας συναρπάζουν τα εγκλήματα και οι ιστορίες των serial killers;

Και γιατί οι γυναίκες ενδιαφέρονται για τα εγκλήματα περισσότερο από τους άντρες

Το 1979, η δημόσια συζήτηση στην Αμερική για τους serial killers άλλαξε αμετάκλητα. Η δίκη του Ted Bundy, του κατά συρροή δολοφόνου και βιαστή, η οποία προβλήθηκε τηλεοπτικά σε εθνικό επίπεδο (στις ΗΠΑ), οδήγησε σε μια νέα εποχή ζωντανής παράστασης και ψυχαγωγίας. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, η δίκη του O. J. Simpson έγινε η επόμενη εθνική εμμονή. Σήμερα, η γρήγορη εξάπλωση του επιτυχούς (τηλεοπτικού) περιεχομένου βασισμένο στα εγκλήματα δείχνει την εμμονή των ανθρώπων σε αυτούς του είδους τη θεματολογία.


Γιατί οι serial killers εμπνέουν σε βαθμό φανατισμού τους Αμερικανούς;


«Οι serial killers είναι από πολλές απόψεις ένα μοναδικό αμερικάνικο φαινόμενο» λέει ο Joe Berlinger, ο καταξιωμένος ντοκιμενταρίστας, δημιουργός της τριλογίας «Paradise Lost» και σκηνοθέτης της δημοφιλούς σειράς «The Ted Bundy Tapes» του Netflix.


Σε αυτό το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ ο Berlinger εξηγεί γιατί αυτό το σκοτεινό θέμα συνεχίζει ακόμη να συναρπάζει την ψυχή του αμερικάνικου λαού. Επίσης, περιγράφεται η διαδικασία με την οποία εισάχθηκε η παράδοση των serial killers στην αμερικανική pop κουλτούρα αλλά και γιατί οι γυναίκες ενδιαφέρονται για τα εγκλήματα περισσότερο από τους άντρες.

 

 

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή