Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΣΙΝΕΦΙΛ

Μια τυπική συνέντευξη για δουλειά που καταλήγει βαθιά ψυχαναλυτική και παρανοϊκή

«The Interview»: Ένα ψυχολογικό θρίλερ που ξεπερνά τα όρια της πνευματικής ανθεκτικότητας ενός υποψηφίου που ψάχνει για δουλειά

Στο νέο ψυχολογικό θρίλερ του Barnaby Roper με τίτλο "The Interview", πρωταγωνιστής είναι ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος μέσω μιας συνέντευξης διεκδικεί μια θέση εργασίας ως αναλυτής συστημάτων (system analyst) σε μια κάπως «ανορθόδοξη» επιχείρηση. 

 

Αν και η συνέντευξη ξεκινά με κάποιες γενικές, συνηθισμένες ερωτήσεις, σταδιακά εξελίσσεται και επικεντρώνεται σε πιο προσωπικά πράγματα, με τον συνεντευκτή να βγάζει εκτός comfort zone τον υποψήφιο. Φυσικά, στόχος του Rory Kinner, που υποδύεται τον συνεντευκτή, είναι να φαίνονται οι ερωτήσεις του όσο το δυνατόν πιο "λογικές". 

 

O λόγος, βέβαια, που ο Kinner γίνεται τόσο πιεστικός με τον Billy Howle οφείλεται στο ότι η εταιρεία θέλει να αξιολογεί τους υποψήφιους για την πνευματική τους ανθεκτικότητα. 

 

Όμως, ο πιο βαθύς σκηνοθετικός προβληματισμός που αναδεικνύεται μέσα από αυτό το φιλμ είναι το πώς οι εταιρείες του μέλλοντος (ή ίσως και του παρόντος) θα ενδιαφέρονται για όλα τα στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ ενός εργαζόμενου, προκειμένου να μπορεί να χειραγωγηθεί με μεγάλη ευκολία. 

 

Πηγή: Short of the Week 

 

 

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή