Πώς μπορεί να μοιάζει ένας «καλός θάνατος» με την ήσυχη παρέα μιας συμπονετικής ξένης

Στο ντοκιμαντέρ «The Last Nights» της Ολλανδής σκηνοθέτιδος Reneé van der Ven, βλέπουμε και ακούμε τι συμβαίνει τις νύχτες που μια χαρισματική εθελόντρια παρακολουθεί την κατάσταση ενός ηλικιωμένου άνδρα, η ζωή του οποίου πλησιάζει στο τέλος της.

LIFOTEAM,

«Όταν δεν μπορώ να κάνω πράγματα για κάποιον άλλον αισθάνομαι δυστυχισμένη» λέει η εθελόντρια Loes Prakke, περιμένοντας έξω από την μπροστινή πόρτα ενός μικρού σπιτιού αργά ένα βράδυ.

 

Χτυπάει, μπαίνει μέσα και συστήνεται στον Joop, έναν ηλικιωμένο άντρα ξαπλωμένο στο κρεβάτι του, σαφώς άρρωστο. Του λέει ότι θα μείνει μαζί του όλη τη νύχτα, έτσι ώστε η αγαπημένη του Joop, η Ria, να μπορέσει να ξεκουραστεί.


Ο Joop και η Loes γνωρίζονται μεταξύ τους σε αυτή την τελευταία φάση της ζωής του Joop με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Στο ντοκιμαντέρ The Last Nights της Ολλανδής σκηνοθέτιδος Reneé van der Ven, βλέπουμε και ακούμε τι συμβαίνει τις νύχτες που η Loes παρακολουθεί την κατάσταση του Joop ώστε να τον βοηθήσει να φθάσει σε ένα όσο τον δυνατόν καλύτερο τέλος.

 

Ο Joop άλλωστε γνωρίζει και ο ίδιος ότι η ζωή του πρόκειται πολύ σύντομα να τελειώσει.

 

Πηγή: Aeon 

Lifo Picks