Για να δημιουργήσει ένα φωτεινό σπίτι σε ένα μικρό οικόπεδο όπου ένα παρακείμενο κτίριο μπλοκάρει τον ήλιο, ο αρχιτέκτονας Τηλέμαχος Ανδριανόπουλος δημιούργησε ένα αυστηρό πρίσμα από σκυρόδεμα, κεντρικά υποστυλωμένο, να αιωρείται πάνω από το ύπαιθρο, απελευθερώνοντας το ισόγειο. Το έντονα αποσπασμένο πρίσμα αφήνει τον ήλιο να περάσει στο εσωτερικό και λειτουργεί ως στέγαστρο.

 

Ο όροφος είναι σχεδιασμένος ως ένα μονόχρωμο, ελάχιστο ησυχαστήριο. Η ανηρτημένη μεταλλική σκάλα οδηγεί από έναν ενιαίο χώρο μεγάλης έκθεσης - σε συνέχεια με το ισόγειο ύπαιθρο - σε τρεις μικρούς, ιδιωτικούς χώρους ύπνου.


Οι ιδιοκτήτες Έρη Μητσοστεργίου και Γιώργος Τουλαντάς θέλησαν έναν ανοιχτό χώρο μέσα στον οποίο θα μπορέσουν να μεγαλώσουν τους δύο γιους τους και γι αυτό υπάρχουν μόνο τρεις πόρτες σε ολόκληρο το σπίτι. Τα υπνοδωμάτια των αγοριών είναι συνδεδεμένα και οι πόρτες μπορούν να κλείσουν αν επιλέξουν να έχουν μεγαλύτερη ιδιωτικότητα καθώς μεγαλώνουν.


Το ισόγειο είναι σε δύο επίπεδα, με το ένα ψηλό και διαμπερές, ενώ το άλλο χαμηλό και προστατευμένο. Το καθιστικό βρίσκεται στο μεγάλο ύψος σε επαφή με τον κήπο. Αντίθετα ο χώρος φαγητού και προετοιμασίας του υποχωρεί, πίσω από ένα κυλιόμενο τραπέζι.