Ανασφάλειες που νοιώθουν οι γυναίκες, καθώς κοιτάνε τις «κουκλάρες» του instagram

Ένα ντοκιμαντέρ της Deutsche Welle αποκαλύπτει όλες τις αλλαγές που συνέβησαν στην έννοια της ομορφιάς με την έλευση των κοινωνικών δικτύων και τις τρομακτικές ανασφάλειες που προκαλεί ο διαρκής διαγωνισμός ομορφιάς τους.

LIFOTEAM,

Τα social media επηρεάζουν έντονα τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες αντιλαμβάνονται το σώμα τους. Συγκεκριμένα, αυτές που φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο είναι οι νεαρές γυναίκες, οι οποίες βρίσκονται σε μια συνεχή σύγκριση του σώματός τους με τα αντίστοιχα αψεγάδιαστα των φωτογραφιών που υπάρχουν άφθονες στα κοινωνικά δίκτυα. 

 

Το παραπάνω ντοκιμαντέρ της Deutsche Welle καταγράφει ακριβώς αυτό το καθημερινό άγχος των νεαρών κοριτσιών, που δίνουν μια διαρκή «μάχη» για το τέλειο σώμα. Μάλιστα, αυτό που κατά βάση τονίζεται είναι πως σχεδόν κανείς δε μπορεί να ξεφύγει από αυτόν τον κόσμο των ψευδαισθήσεων, όπου η ομορφιά, το fitness και το lifestyle παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Βέβαια, οι θλιβερές συνέπειες αυτών των προτύπων που προβάλλονται μετά μανίας είναι σοβαρά προβλήματα, όπως οι διατροφικές διαταραχές, το body shaming και ο σεξισμός. 

 

 

 

Lifo Picks