ΕΝΑ: Η κολεξιόν των Deux Hommes για το χειμώνα ‘07/08. Όχι επειδή άρεσε σε όλους... Ήταν φτιαγμένη με θεμέλιό της ένα γερό concept, που την έκανε ενδιαφέρουσα τόσο στην πασαρέλα όσο και από κοντά. Με συγκίνησε.

ΔΥΟ:O Στέφανος Μιχαηλίδης, 27χρονος γραφίστας από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος επικοινώνησε μαζί μου μέσω τουUn nouVeau iDEAL. Όταν είδα τη δουλειά του, τον έπεισα να συνεργαστούμε σε ένα project με θέμα την περασμένη εβδομάδα couture στο Παρίσι. Ενώ ουδέποτε είχε κάποια σχέση με τη μόδα, το αποτέλεσμα ήταν μαγευτικό.

ΤΡΙΑ:H Madeline Kragh, ένα μοντέλο, πολύ μικρό σε ηλικία, την οποία γνώρισα κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφησης για τη σειρά που σχεδιάζει ο Απόστολος Μητρόπουλος (Underground). Όσο ήμουν εκεί, την «έπρηζα» στην κυριολεξία ότι πρέπει να πάει στο Παρίσι να δοκιμάσει την τύχη της. Δυο βδομάδες μετά, την είδα στο ντεφιλέ του Maison Martin Margiela.

ΤΕΣΣΕΡΑ:H εβδομάδα μόδας υπό την αιγίδα των Diners και «ΙnStyle» είναι ο σοβαρότερος λόγος για να συνεχίσουμε εμείς οι σχεδιαστές να δουλεύουμε και να στοχεύουμε πιο ψηλά. Εξίσου ουσιαστικό είναι και το Athens Fashion Showroom, το πρώτο του είδους στη χώρα μας. (Η φωτογραφία είναι στιγμιότυπο από τα παρασκήνια τηςΕριφύλης Νικολοπούλου για Φ/Χ 2007/08).

ΠΕΝΤΕ:Stellar και Dimitris με το Guerilla Store έδωσαν ελπίδα στους ασυμβίβαστους με την πόλη Αθηναίους.

ΕΞΙ:Η έκθεση «ΧΡΑΑΤΣ! Μόδα από χαρτί»μαζί με την Biennial Destroy Athensήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν η Αθήνα μας για να με κάνει να τη δω με χαμόγελο.Επίσης χάρηκα που είδα τον Poka-Yoστο καινούργιο τεύχος του «Self Service».

ΕΠΤΑ:Το You wear it well, η έκθεση ταινιών μόδας μικρού μήκους τωνDiane Pernet και Dino Dinco, που φιλοξενείται στο Ζάππειο με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Σχεδιαστών.

ΟΚΤΩ: Conceptual Parties. Φυσικά αναφέρομαι στους AmateurBoyz και τονΑπόστολο Μητρόπουλο. Σε κάθε πάρτι τους περνάω όλο και καλύτερα.

ΕΝΝΙΑ:O φωτογράφος Χάρης Κυπριανού.

ΔΕΚΑ:To project Les Animaux Ideals της καλλιτέχνιδας Κατερίνας Κανά.