Τα έπιπλα του κήπου μας

Τα έπιπλα του κήπου μας Facebook Twitter
Η επίπλωση είναι μια πραγματική επένδυση. Ανάλογα με το πόσο θα την προσέξεις θα διαρκέσει για χρόνια και δε θα θες να αποχωρίζεσαι τον καναπέ ή την πολυθρόνα που έχεις εκτός σπιτιού.
0

Μπορεί όλο τον υπόλοιπο χρόνο να μη μας νοιάζει ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού μας και να μας ενδιαφέρει μόνο πότε θα μπούμε μέσα στη ζέστη του σαλονιού μας, όταν όμως έρχεται η άνοιξη, σαλόνι γίνεται ο κήπος ή η βεράντα μας και αρχίζουν οι ιδέες για το πως θα τον κάνουμε καλύτερο.

Αν λοιπόν έχετε κήπο ή βεράντα, τότε σίγουρα ανήκετε στους ανθρώπους που με τις πρώτες ζέστες αρχίζουν τις εργασίες ώστε την Άνοιξη, αλλά και ολόκληρο το καλοκαίρι να μπορούν να απολαύσουν τις στιγμές έξω από το σπίτι, ανάμεσα στα λουλούδια και το πράσινο.

Ένα από τα βασικά στοιχεία του όμορφου και λειτουργικού κήπου είναι τα έπιπλα. Η επίπλωση είναι μια πραγματική επένδυση, καθώς ανάλογα με το πόσο θα την προσέξεις θα διαρκέσει για χρόνια και θα δημιουργήσει συνθήκες τέτοιες ώστε να μην αποχωρίζεσαι τον καναπέ ή την πολυθρόνα που έχετε εκτός σπιτιού. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές και σίγουρα θα βρείτε αυτή που ταιριάζει τόσο στο στιλ του σπιτιού σας όσο και στις ανάγκες της δικής σας προσωπικής ζωής. Γιατί είναι βέβαιο ότι η επίπλωση του κήπου θα πρέπει όχι μόνο να σας αρέσει αλλά και να ανταποκρίνεται σε αυτό που έχετε ονειρευτεί ως ξεκούραση. Το Praktiker πάντως διαθέτει μια πολύ μεγάλη σειρά από έπιπλα κήπου φτιαγμένα από διαφορετικά υλικά και προορισμένα για κάθε περίπτωση, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ποια είναι αυτά που κάνουν σε εσάς.

 

Τα έπιπλα του κήπου μας Facebook Twitter
Μία από τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές που μπορείς να ζήσεις στον κήπο ή ακόμα και σε μία μεγάλη βεράντα, είναι χαλαρώνοντας σε μία κούνια.

Τα μεταλλικά έπιπλα κήπου είναι αρκετά ανθεκτικά και μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε στιλ κήπου. Ωστόσο, για να μπορούμε να τα συντηρήσουμε σωστά και να αυξήσουμε τη διάρκεια ζωής τους πρέπει από την αρχή να έχουμε αγοράσει έπιπλα τα οποία είναι βαμμένα με ηλεκτροστατική βαφή. Κι επειδή ως έπιπλα εξωτερικού χώρου είναι σίγουρο ότι θα ταλαιπωρηθούν από τον ήλιο και την υγρασία, καλό είναι μια φορά τον χρόνο να τα φροντίζουμε χρησιμοποιώντας αντιδιαβρωτικά προϊόντα, τα οποία προσφέρουν υψηλή αντοχή και αυξάνουν τη διάρκεια ζωής τους.

Τα έπιπλα κήπου από αλουμίνιο, είναι μια επιλογή ακόμα πιο ανθεκτική, καθώς το αλουμίνιο δεν διαβρώνεται και άρα η συντήρησή τους δεν έχει απαιτήσεις. Αρκεί ένας καθαρισμός με νερό και σαπούνι για να διατηρούνται καθαρά. Βασικό τους πλεονέκτημα είναι πως δεν χρειάζεται να αποθηκευτούν σε κλειστό χώρο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτό εκτός του ότι μας γλιτώνει από το κουβάλημα (που όλο το αναβάλουμε και φτάνει Μάϊος για να αποφασίσουμε να στήσουμε τα έπιπλα στον κήπο) μας δίνει τη δυνατότητα να καθίσουμε στον κήπο ακόμα και μια ηλιόλουστη Κυριακή του Φλεβάρη, αφού η τραπεζαρία εξωτερικού χώρου είναι πάντα στη θέση της.

Τα έπιπλα του κήπου μας Facebook Twitter
Ζήστε υπέροχες εμπειρίες με τους φίλους και την οικογένεια γύρω από ένα γεμάτο τραπέζι

Αν πάλι το budget μας είναι πιο περιορισμένο, μπορούμε να επιλέξουμε πλαστικά έπιπλα κήπου τα οποία πλέον βγαίνουν σε πολύ ωραία σχέδια και χρώματα.  Στο τμήμα κήπου του Praktiker μπορούμε να βρούμε επιλογές που μας κάνουν και μπορούμε άμεσα να αποκτήσουμε. Και σ’ αυτή την περίπτωση ένα απλό πλύσιμο με νερό και σαπούνι είναι αρκετό, η έκθεση ωστόσο στον ήλιο μπορεί να δημιουργήσει φθορά στα έπιπλά μας. Γι’ αυτό αν επιλέξουμε αυτή τη λύση καλό είναι να τα σκεπάζουμε με ένα προστατευτικό νάυλον και να τα αποθηκεύουμε σε κλειστό χώρο μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Κλασική και αγαπημένη επιλογή είναι τα ξύλινα έπιπλα που λόγω υλικού ενσωματώνονται πλήρως στον εξωτερικό χώρο και προσθέτουν μια ζεστασιά που αλλάζει τον κήπο μας. Μπορούμε να βρούμε διαφορετικές ποιότητες ξύλων και βαφών, αλλά και μια σειρά από πολύ όμορφα σχέδια για να φτιάξουμε μια υπαίθρια τραπεζαρία που θα φιλοξενήσει μοναδικές ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές στιγμές. Τα περισσότερα ξύλινα τραπέζια είναι ανοιγόμενα που σημαίνει γιορτινά τραπέζια μαζί με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα... Για να διατηρήσουμε τα ξύλινα έπιπλα του κήπου σε μια καλή κατάσταση είναι καλό να τα περνάμε μια φορά τον χρόνο με ένα ειδικό λάδι για ξύλα. Οι άνθρωποι του Praktiker μπορούν να μας συμβουλεύσουν για το ποιο είναι το κατάλληλο προϊόν σύμφωνα με τις ιδιαίτερες συνθήκες στον κήπο του σπιτιού μας.

Τα έπιπλα του κήπου μας Facebook Twitter
Για ακόμα πιο ζεστή ατμόσφαιρα, επιλέξτε ξύλινο τραπέζι, επεκτεινόμενο για να μπορείτε να μοιράζεστε με όλους τους δικούς σας ανθρώπους αγαπημένες στιγμές.

Ιδιαίτερα βολικά και άνετα είναι τα σαλονάκια από μπαμπού & wicker. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να μη θέλουμε να σηκωθούμε από τον καναπέ ή τις πολυθρόνες μέχρι να πιάσει ο χειμώνας! Πάντως για να διατηρήσουμε το σαλονάκι του κήπου μας λαμπερό και όμoρφο, προσέχουμε από την αρχή να αγοράσουμε έπιπλα τα οποία να έχουν περαστεί με βερνίκι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και να τα προστατεύουμε από τη βροχή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, κυρίως για λόγους προστασίας του εσωτερικού σκελετού.

Τα έπιπλα του κήπου μας Facebook Twitter
Ιδιαίτερα βολικά και άνετα είναι τα σαλονάκια από μπαμπού & wicker

Ανάλογα με το πόσο μεγάλο χώρο έχουμε, μπορούμε να συμπληρώσουμε την επίπλωσή μας με ένα σωρό άλλα καθίσματα ή βοηθητικά τραπέζια. Οι καρέκλες σκηνοθέτη που κλείνουν και δεν πιάνουν χώρο όταν δεν τις χρειαζόμαστε είναι μια κλασική επιλογή, ενώ οι ξαπλώστρες, τα παγκάκια ή οι κούνιες είναι στοιχεία που θα αλλάξουν όχι μόνο τον κήπο μας αλλά και τον τρόπο που χαλαρώνουμε. Κι όταν θα έχουμε ολοκληρώσει την αγορά των επίπλων μας δεν πρέπει να παραλείψουμε την ομπρέλα που θα μας προστατέψει από τα ηλιόλουστα μεσημέρια. Η ομπρέλα είναι βασική αγορά γιατί χωρίς αυτή δεν θα μπορούμε να απολαύσουμε την επίπλωση του εξωτερικού χώρου. Στο Praktiker μπορούμε να διαλέξουμε μέσα από μια σειρά  χρωμάτων και μεγεθών, ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Τα έπιπλα του κήπου μας Facebook Twitter
Πολυθρόνα Σκηνοθέτη ξύλινη με εκρού πανί

Αν πάλι διαθέτουμε απλώς ένα μπαλκόνι, τότε μπορούμε να βρούμε τα αντίστοιχα έπιπλα από όλες αυτές τις σειρές προσαρμοσμένα στο δικό μας μικρό χώρο. Άλλωστε, η απόλαυση της Άνοιξης και του Καλοκαιριού δεν εξαρτάται από το μέγεθος του εξωτερικού χώρου που διαθέτουμε αλλά από την άνεση και την αισθητική των επίπλων που θα διαλέξουμε και που θα κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη χαρίζοντάς της περισσότερη θετική διάθεση. Πάντως για όλους ανεξαιρέτως τους χώρους, μικρούς ή μεγάλους, κήπους ή βεράντες, σας συμβουλεύουμε να ξεφυλλίσετε τις 100 σελίδες του καταλόγου Praktiker που σίγουρα θα σας δώσει ιδέες για ένα όμορφο χώρο στα μέτρα σας!

Τα έπιπλα του κήπου μας Facebook Twitter

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ