Starfax: τα ζώδια της εβδομάδας

Starfax: τα ζώδια της εβδομάδας Facebook Twitter
0

 

 

 

*Διαβάστε επίσης τα καθημερινά ζώδια: DAILY STARFAX!

 

 

Κριός

Αυτήν τη βδομάδα είστε ιδιαίτερα πολυάσχολοι, αλλά πριν προλάβετε να κατηγορήσετε τους άλλους, πρέπει να σας πω ότι για δικά σας ζητήματα θα τρέχετε. Κάτι τα επαγγελματικά που βράζουν, κάτι τα προσωπικά σας που δεν ηρεμούν με τίποτα, θα ψάχνετε διαρκώς για νέες επιλογές κι έκτακτες λύσεις. Η Αφροδίτη σας θέλει ανήσυχους στα ερωτικά αυτές τις μέρες. Ενώ σας προσφέρεται η δυνατότητα να κατασταλάξετε και να περάσετε στιγμές σταθερότητας με ένα συγκεκριμένο άτομο, το βλέμμα σας πέφτει διαρκώς στο πλήθος, ψάχνοντας συνεχώς κάτι νέο. Ίσως αυτό που έχετε να μη σας καλύπτει, αλλά το πιθανότερο είναι να είστε απλά κακομαθημένοι. Μάλλον έχει έρθει η στιγμή να πραγματοποιήσετε μια ειλικρινή ενδοσκόπηση για να καταλάβετε επιτέλους τι επιλέξατε ελεύθερα και με τι απλώς συμβιβαστήκατε. Βελτίωση στα οικονομικά - ο προγραμματισμός σας αποδίδει τελικά καρπούς, αντίθετα με κάθε πρόβλεψη.

Ταύρος

Οι πλανητικές κινήσεις μεταβάλλουν τις διαπροσωπικές σας σχέσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χάσματα που έμοιαζαν αγεφύρωτα και αντιπαραθέσεις που σας απασχολούσαν επί εβδομάδες επιτέλους διευθετούνται και σε κάθε περίπτωση οι ευθύνες αποδίδονται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο ενθουσιασμός σας για απλά και καθημερινά πράγματα αυξάνεται ραγδαία, αλλά θα πρέπει να προσέξετε να μην πέσετε στην παγίδα της παρορμητικότητας που σας στήνει η Σελήνη. Από τη μια, λοιπόν, είναι καλός ο αυθορμητισμός και η ευθύτητα, αλλά, από την άλλη, δεν πρέπει να υποπίπτετε στο σφάλμα της επιπολαιότητας. Να θυμίσω κιόλας ότι εσείς είστε που συνηθίζετε να κοροϊδεύετε τον κόσμο όταν συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει αύριο. Οι δεσμοί σας με τους Διδύμους σφίγγουν χάρη σ’ ένα απρόοπτο γεγονός και μοιραία σας βάζουν σ’ ένα λούκι αλληλεξάρτησης που έχει αρκετά ερωτικά χαρακτηριστικά. Στο χέρι σας είναι η εξέλιξη της νέας αυτής κατάστασης.

Δίδυμος

Ο μαγνητισμός σας αυτές τις μέρες αυξάνεται κατακόρυφα, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείτε να αποσπάσετε τις πληροφορίες και τις αντιδράσεις που επιθυμείτε πανεύκολα. Ο συνδυασμός της έμφυτης καπατσοσύνης σας και της ευνοϊκής επίδρασης της Αφροδίτης σας βοηθάει να φέρετε τους άλλους στα νερά σας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα ερωτικά. Επειδή όμως η επιτυχία εμπνέει τον φθόνο, οι αναμετρήσεις με αντίζηλους είναι κάτι που πρέπει να περιμένετε. Στα οικονομικά ζητήματα είναι προτιμότερο να εξετάσετε τις προοπτικές σας με φιλελεύθερο πνεύμα, αποβάλλοντας (έστω προσωρινά) τις επιφυλάξεις που γεννά η εποχή. Φερθείτε τολμηρά -όχι επιπόλαια- και θα δείτε ότι το θάρρος σας θα ανταμειφθεί. Η εκφραστικότητά σας θα παίξει σπουδαίο ρόλο τις μέρες που ακολουθούν, γι’ αυτό φροντίστε να είστε ειλικρινείς και πληθωρικοί στις συναναστροφές σας με τα άτομα που μετρούν. Οι ντροπές και οι ενδοιασμοί μπορούν να περιμένουν.

Καρκίνος

Η σωτήρια επέμβαση ενός προσώπου, που γενικά έχει την τάση να σας ξελασπώνει στα δύσκολα, θα σας απαλλάξει από ένα μεγάλο πρόβλημα ερωτικής φύσεως. Ήρθε η ώρα να καταλάβουν κάποιοι πως όπως όλα τα καλά πράγματα, έτσι και τα ερωτικά αισθήματα, κάποια στιγμή τελειώνουν. Δεν ευθύνεστε για ό,τι (δεν) αισθάνεστε, επομένως, αν είναι να σας απαγγελθεί κάποια κατηγορία, ας αφορά κάτι που κάνατε επίτηδες. Η σκέψη σας καλπάζει σε τόπους μακρινούς και αυτό είναι δικαιολογημένο, αν λάβουμε υπόψη την επίδραση που σας ασκεί ο Ερμής. Εκμεταλλευτείτε κάθε ενδεχόμενο απόδρασης και πάρτε μαζί σας μόνο εκείνους που ατενίζουν το μέλλον με την αισιοδοξία που χρειάζεστε αυτή την περίοδο. Η συγκυρία ευνοεί τις νέες γνωριμίες και αυτή ακριβώς είναι η επένδυση στην οποία πρέπει να ποντάρετε τώρα. Βάλτε για λίγο στην άκρη τις αραχνιασμένες σχέσεις κι εστιάστε στις νέες επαφές, ακόμη κι αν δεν σας δίνουν εγγυήσεις μονιμότητας.

Λέων

Μια κατάσταση που θεωρούσατε τελειωμένη ξεκινάει πάλι από την αρχή. Δεν είναι σαφές αν αυτή η εξέλιξη οφείλεται καθαρά σε δικές σας ενέργειες ή και στη συμβολή άλλων προσώπων - αλλά είναι βέβαιο πως δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Μην αφήσετε το παρελθόν να τα βάλει με το μέλλον σας, κάντε ό, τι περνάει από το χέρι σας για να επιλυθεί το πρόβλημα οριστικά αυτήν τη φορά. Κάποια καλά νέα φτάνουν στ’ αυτιά σας σχετικά με ένα γραφειοκρατικό θέμα που σας αφορά. Είτε πρόκειται για αίτημα που προωθείτε καιρό τώρα, είτε για ένα ζήτημα στο οποίο σας ενέπλεξαν εν αγνοία σας, το σίγουρο είναι πως τα βάσανά σας φτάνουν στο τέλος τους. Τα ερωτικά σας ευνοούνται και σας δίνεται η πρωτόγνωρη ευκαιρία να χρωματίσετε τη σχέση σας με τους τόνους και τις αποχρώσεις της επιλογής σας.

Παρθένος

Το χιούμορ και ο ιδιαίτερος τρόπος έκφρασής σας ίσως δυσαρεστούν κάποιους, αλλά αυτό δεν είναι δικό σας πρόβλημα. Ο Άρης πυροδοτεί τις ήδη υπάρχουσες αντιθέσεις και δεν θα είναι συνετό να καταπνίξετε την ανάγκη σας για μάχη, όταν αυτή φαντάζει ως μόνη λύση. Διεκδικήστε ό,τι σας ανήκει δικαιωματικά και μην αφήσετε κανένα να σας περιορίσει, εφόσον δεν βλάπτετε κανέναν. Το ένστικτό σας βρίσκεται στο peak του, πράγμα που σημαίνει ότι τις επόμενες μέρες θα ανιχνεύετε καταστάσεις (ιδίως ερωτικές) πριν καν γεννηθούν. Αξιοποιήστε αυτό το προνόμιο, όχι μόνο προς όφελός σας αλλά και υπέρ των ανθρώπων του κύκλου σας. Χρωστάτε μια-δυο χάρες σε κάποιους, άλλωστε. Οι μήνες περνούν και οι εποχές αλλάζουν και σ’ αυτό οφείλεται εν μέρει η αλλαγή στον τρόπο σκέψης και δράσης σας. Σύντομα θα σταματήσουν να σας ξαφνιάζουν οι εσωτερικές σας μεταβολές.

Ζυγός

Ξέρουμε ότι είστε πολύ εργατικοί, και μάλιστα πολλές φορές το παρακάνετε με την εργασία σας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως θα φορτωθείτε τα προβλήματα και τις υποχρεώσεις των άλλων απλώς επειδή δεν σας είναι δύσκολο να τα διεκπεραιώσετε. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις και τα βάρη που αναλαμβάνει κι εσείς δεν είστε οι αρμόδιοι να ελαφρύνετε τη θέση των άλλων (ειδικά αν η συμπεριφορά που έχετε εισπράξει από αυτούς είναι κατά κανόνα απαράδεκτη). Η Αφροδίτη ενθαρρύνει το αμοιβαίο φλερτ και σας δίνει ισχυρά όπλα για να καταστήσετε σαφείς τις προθέσεις σας και να μαρκάρετε την περιοχή σας. Αυτές τις μέρες οι δισταγμοί και οι ντροπές δεν έχουν θέση στη συμπεριφορά σας. Οι κινήσεις σας είναι συγκεκριμένες και δυναμικές και στοχεύουν υψηλά γιατί τα φόντα σας σάς το επιτρέπουν. Προσοχή στα οικονομικά - σας περιμένουν απρόβλεπτα έξοδα.

Σκορπιός

Δεν είναι κακό να παίρνετε λάθος αποφάσεις. Συμβαίνει σε όλους και είναι φύσει αδύνατο να το αποφύγετε. Κακό είναι να μην τις διορθώνετε όταν έχετε ακόμη το περιθώριο. Εκμεταλλευτείτε την ελαστικότητα των προσώπων που σας περιβάλλουν και πάρτε πίσω ό,τι αποδείχτηκε ελλιπές ή αναποτελεσματικό. Οι κινήσεις του Κρόνου σας χαρίζουν τύχη, πράγμα που ευνοεί την παράτολμη συμπεριφορά (εφόσον, βέβαια, ο σκοπός δεν είναι δόλιος). Τα πράγματα στα ερωτικά μπορεί να μην είναι ενθουσιώδη και συναρπαστικά, αλλά τουλάχιστον είναι σταθερά και δεν απειλούνται. Ο σύντροφός σας σάς αποδεικνύει ότι η εποχή που διέρχεστε είναι η κατάλληλη για να πάρετε αποφάσεις για το μέλλον της σχέσης σας. Η δέσμευση είναι ένα θέμα μείζον που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει ταμπού. Εξερευνήστε τα ένστικτά σας και αναλύστε τον τρόπο που ενεργείτε στο πλαίσιο της σχέσης για ν’ αποφύγετε μελλοντικές συγκρούσεις.

 

Τοξότης

Αυτές τις μέρες οι πλανήτες σας σάς χαρίζουν την ώθηση που χρειάζεστε για να κυνηγήσετε επαγγελματικούς σκοπούς. Ό,τι σας έλειπε σε θάρρος το κερδίζετε χάρη στη σωτήρια επιρροή του Πλούτωνα και σταδιακά οι στόχοι σας παύουν να είναι το βουνό που είχατε στο μυαλό σας. Το δράμα είναι κομμάτι της φύσης σας, αλλά τις επόμενες μέρες πρέπει να προσπαθήσετε να το περιορίσετε. Συναναστρέφεστε άτομα που, εκτός από τις εκρήξεις του ταμπεραμέντου σας, έχουν ανάγκη να δουν και την ήρεμη πλευρά σας (την οποία έχετε κάμποσο καιρό να εκδηλώσετε). Δουλέψτε λίγο παραπάνω τα ζητήματα που αφορούν το δημόσιο προφίλ σας και διορθώστε όσο μπορείτε τις λανθασμένες εντυπώσεις που προκαλέσατε το τελευταίο διάστημα. Είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν να σας δυσφημήσουν, αλλά θα το καταφέρουν μόνο αν εσείς συνεχίσετε να τους δίνετε το απαραίτητο πάτημα.

Αιγόκερως

Αυτή την περίοδο διαχειρίζεστε πολύ ευαίσθητα ζητήματα, που επειδή αφορούν κι άλλους εκτός από εσάς, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ελαφρά τη καρδία. Δώστε την πρέπουσα προσοχή σε ό,τι έχετε αναλάβει, χωρίς ωστόσο να υποβιβάζετε τον εαυτό σας καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Διοχετεύστε την ενέργεια που σας χαρίζει η Αφροδίτη σε δημιουργικά πλάνα (π.χ. σχέδια διακοπών), καθώς επιβάλλεται να ξεφύγετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από τη ρουτίνα σας. Δεν πρέπει αναγκαστικά αυτό που ετοιμάζετε να είναι σπουδαίο και τρανό - αρκεί να σας ευχαριστεί και να σας εξοπλίζει με νέες εμπειρίες. Προσοχή στα πάρε-δώσε σας με τους Καρκίνους. Φαίνεται πως ο καθένας έχει σχηματίσει εντελώς διαφορετική εικόνα για τη μεταξύ σας σχέση, με αποτέλεσμα οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις να συγκρούονται διαρκώς. Αν χρειαστεί κάντε την απαραίτητη υποχώρηση, αλλά μην παραδοθείτε εντελώς στον κόσμο των άλλων.

Υδροχόος

Είναι πρόβλημα να έχετε τόσο πολλές ιδέες, αλλά κανέναν να σας στηρίξει για να τις πραγματοποιήσετε. Το πρόβλημα όμως γίνεται απείρως μεγαλύτερο, όταν παραδίδετε τα όπλα και σταματάτε να ψάχνετε τρόπους για να επιτύχετε. Κανείς δεν είπε πως η πρόοδος θα έρθει εύκολα. Πρέπει να δουλέψετε σκληρά και να αποτύχετε πολλές φορές πρώτα. Στα ερωτικά σάς δίδεται η ευκαιρία να τεστάρετε τις αντοχές ορισμένων ατόμων, μια διαδικασία που μπορεί να γίνει αρκετά σκληρή (κυρίως σε βάρος των άλλων). Όπως και να ‘χει, δοκιμάζοντας τους άλλους, γλιτώνετε περιττό κόπο και χρόνο και τελικά βαδίζετε με περισσότερη αυτοπεποίθηση στην κατεύθυνση του στόχου σας. Όποιος δυσαρεστείται από την τακτική σας, καλύτερα να μη σταθεί στον δρόμο σας. Ο Δίας σας βάζει σε συναισθηματικό δίλημμα, αφού σας δίνει τη δύναμη να λύσετε έναν γόρδιο δεσμό, που όμως αντιπροσωπεύει έναν έντονο διχασμό.

Ιχθύς

Χρησιμοποιήστε το παρελθόν των άλλων για να αποδείξετε το αβάσιμο των θέσεών τους. Το ξέρω, η κατάσταση είναι λίγο επικίνδυνη και μπορεί να οδηγήσει σε φρικτά ξεκατινιάσματα, αλλά, από την άλλη, όταν έχετε δίκιο, πρέπει να το διεκδικείτε πάση θυσία. Μια έκπληξη στα ερωτικά σας βάζει σε σκέψεις: είναι, άραγε, συνετό να εγκαταλείψετε την ελευθερία σας για χάρη μιας πολλά υποσχόμενης δέσμευσης; Μήπως είναι καλύτερα να κόψετε την ιλιγγιώδη ταχύτητα με την οποία προχωράει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο; Όποια κι αν είναι η τελική σας απόφαση, θα πρέπει να είναι προϊόν σκέψης και όχι συμβουλής φίλων και γνωστών. Έχουμε δει, άλλωστε, πώς τα κατάφεραν κι αυτοί στις ζωές τους (κι έχουμε κλάψει μαζί τους). Μόνο εσείς ξέρετε τι θέλετε και ειδικά τώρα, που ο Ήλιος φωτίζει την πορεία σας, πρέπει να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ