Starfax: τα ζώδια της εβδομάδας

Starfax: τα ζώδια της εβδομάδας Facebook Twitter
0

Κριός

Όποιο πρότζεκτ έχει ξεκινήσει ήδη πρέπει οπωσδήποτε να τελειώσει αυτή την εβδομάδα. Δεν έχει σημασία αν είναι ερωτικό, επαγγελματικό ή σπιτικό. Οι πλανήτες στέκονται στο πλευρό σας την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και δεν αφήνουν περιθώρια για πολυτελείς αναβολές. Ό, τι αφήσετε για την επόμενη εβδομάδα είτε θα ολοκληρωθεί με μεγάλη δυσκολία είτε θα μείνει μισό. Αυτές τις μέρες είναι καλό να ζητάτε αποδείξεις για ό,τι σας πλασάρουν ως δεδομένο καθώς και να συλλέγετε όποιο επικοινωνιακό στοιχείο μπορεί να σας φανεί χρήσιμο για το μέλλον. Οι συγκυρίες δεν δημιουργούν περιβάλλον εμπιστοσύνης, επομένως οφείλετε να προστατεύσετε τον εαυτό σας με κάθε μέσο, ακόμα κι αν οι ομοιότητές σας με πράκτορα μυστικών υπηρεσιών φανούν υπερβολικά πολλές. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και αφεθείτε στα συναισθήματά σας με λιγότερες επιφυλάξεις. Τώρα ξέρετε πώς να απολαμβάνετε τη ζωή μακριά από αχρείαστους κινδύνους.

Ταύρος

Οι λέξεις μπορεί ν’ ακούγονται γλυκές, αλλά οι πράξεις είναι εκείνες που μετράνε. Ο ορθολογισμός του Δία σας διαπερνάει σαν κεραυνός κι επιτέλους μαθαίνετε να απαιτείτε, πέρα από το ιδανικό περιτύλιγμα, ένα μίνιμουμ ηθικού περιεχομένου. Αρκετά χαριστήκατε στον ερωτικό τομέα (είτε από βλακεία, είτε από τυφλό πάθος) μέχρι σήμερα. Η εμπειρία σας δείχνει ότι πρέπει ν’ αλλάξετε ριζικά για να εξελιχθείτε. Οι πλανητικές κινήσεις ευνοούν τα ταξίδια του νου αλλά και τα πραγματικά και δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, όπως ονειρευόσασταν εδώ και καιρό. Μην αφήνετε τους φόβους των άλλων να θέτουν εμπόδια στη δική σας πορεία. Είναι γνωστό ότι επηρεάζεστε εύκολα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όταν πρέπει δεν θα αποστασιοποιηθείτε από τη σφαίρα επιρροής γνωστών και φίλων. Ξεκαθαρίστε κάποια πράγματα στο επαγγελματικό περιβάλλον- μην αφήνετε κουβέντες στον αέρα.

Δίδυμος

Η στασιμότητα, εκτός από δυστυχία, μπορεί να φέρει και μεγάλο βόλεμα κι αυτή είναι μια κατάσταση με την οποία δεν πρέπει να συμβιβαστείτε. Ξέρω πως είναι δύσκολο να σηκώσετε τα όποια βάρη σας κλείνουν τον δρόμο και να προχωρήσετε, αλλά τι να κάνουμε που δεν γίνεται αλλιώς; Ξεκινήστε εκείνο τον καθοριστικό διάλογο με τα πρόσωπα που πρέπει όσο πιο γρήγορα μπορείτε για να τύχετε και της πολύτιμης εύνοιας της Αφροδίτης. Όσο κρατάτε τους τόνους σε χαμηλά επίπεδα θα γίνεστε ως επί το πλείστον αποδέκτες φυσιολογικών αντιδράσεων και τα πράγματα θα κυλούν καλά. Αυτές τις μέρες θα ήταν καλό να μη βγείτε από το πλαίσιο της πόλης και να μην ανοίξετε παρτίδες με ανθρώπους έξω από αυτήν. Δεν είναι η σωστή εποχή για να λάβετε τις θετικές επιρροές που χρειάζεστε και υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθείτε σε επικίνδυνα μονοπάτια.

 

Καρκίνος

Σας έχει δημιουργηθεί η εντύπωση -η οποία δεν ευσταθεί καθόλου- πως όλος ο κόσμος περιμένει μια κουβέντα σας για να σας χλευάσει. Το πρόσφατο ιστορικό σας δικαιολογεί τις επιφυλάξεις σας απέναντι στις προθέσεις των ανθρώπων (ειδικά στον ερωτικό τομέα), αλλά κι εσείς πρέπει να χαλαρώσετε επιτέλους λίγο. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι καθάρματα, ούτε εσείς θα είστε για πάντα το θύμα τους. Στα αισθηματικά οι εξελίξεις θα είναι θετικές και θα δεχτείτε ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες κρούσεις από πρόσωπα που δεν σας περνούν καθόλου απαρατήρητα. Να θυμάστε πως μια ενδεχόμενη ανταπόκριση στα καλέσματά τους δεν σημαίνει απαραίτητα δέσμευση, ούτε αποτελεί κίνηση κοσμοϊστορικής σημασίας που πρέπει να προετοιμάζετε μήνες. Αφεθείτε περισσότερο στο τυχαίο και στο άγνωστο (χωρίς να το παρακάνετε) και θα δείτε πως θα αλλάξει και η όρεξή σας αλλά και το πρακτικό αποτέλεσμα των κοινωνικών σας επαφών.

Λέων

Ένα πρόσωπο από τα παλιά έρχεται προς το μέρος σας με σαφείς ερωτικές προθέσεις, αλλά εσείς δεν αισθάνεστε γι’ αυτό ό,τι αισθανόσασταν τότε. Δεν υπάρχει λόγος να νιώθετε τύψεις, ούτε να ψάχνετε από εδώ κι από εκεί τρόπους για να μπαλώσετε την κατάσταση. Δεν φταίτε για κάτι που δεν ελέγχετε, άλλωστε. Ασχοληθείτε περισσότερο με τα της δουλειάς και δώστε προσοχή σε ό,τι σας μεταφέρεται από προϊσταμένους και μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους. Μπορεί να μη γίνεται αντιληπτό αυτήν τη στιγμή, αλλά μια προαγωγή βρίσκεται στα σκαριά και πρέπει να παλέψετε με νύχια και με δόντια για να την κερδίσετε. Καλύτερα, λοιπόν, να μην αφήσετε τους συναισθηματισμούς της Σελήνης να σας παρασύρουν αυτές τις μέρες μακριά από τον επαγγελματικό σας στόχο. Η καλλιτεχνική έμπνευση σάς χτυπάει κατακέφαλα μες στην εβδομάδα και διαφοροποιεί τον τρόπο σκέψης και δράσης σας.

Παρθένος

Έχετε πολλές ιδέες τώρα και την απαιτούμενη ενέργεια για να τις πραγματοποιήσετε. Έχετε, όμως, και την έμφυτη τάση αυτοκαταστροφής, που δυσκολεύει κάπως τα πράγματα. Μη σπαταλάτε άλλο τις δυνάμεις σας σε ανθρώπους και ιστορίες που απέδειξαν προ πολλού ότι δεν σας οδηγούν πουθενά. Ναι, μπορεί να κερδίσετε μια-δυο μέρες χαράς, αλλά αυτό είναι όλο. Μετά θα καταλήξετε πάλι βυθισμένοι στη γνώριμη αδράνεια, ν’ αναρωτιέστε τι πήγε στραβά. Δώστε έμφαση στις μακροπρόθεσμες ανάγκες σας και μείνετε αφοσιωμένοι στο σχέδιό σας, όπως αυτό σχηματίστηκε μετά από χρόνια εμπειρίας. Επειδή ο Άρης μπλέκεται αρκετά στις δουλειές σας αυτές τις μέρες θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένο ότι τα χέρια σας θα λερωθούν για να ξεμπλέξετε από κάποιες καταστάσεις. Το αποτέλεσμα, πάντως, θα σας δικαιώσει και θα βουλώσει και αρκετά στόματα που έσπευσαν να πουν διάφορα για τις ικανότητές σας.

Ζυγός

Οι συναισθηματικοί περιορισμοί των προηγούμενων ημερών επιτέλους εξαφανίζονται και είστε πια ελεύθεροι να φερθείτε όπως θέλετε και να κυνηγήσετε αυτό που τόσο καιρό επιθυμείτε. Θα δείτε πως ό,τι φάνταζε μακρινό και αβέβαιο στα ερωτικά τώρα θα γίνει πραγματικότητα που σε τίποτα δεν θα υστερεί από τα όνειρά σας. Οφείλετε, όμως, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι στις κινήσεις των Υδροχόων και των Ταύρων, γιατί οι διαθέσεις τους δεν είναι και τόσο ειρηνικές ως προς εσάς. Δεν είναι ανάγκη να προβείτε σε υστερίες και επιπολαιότητες (γιατί, ναι, τέτοιοι είστε). Απλώς, έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα και τις αισθήσεις σας σε εγρήγορση για κάθε ύποπτη ενέργεια. Τα οικονομικά περνούν δύσκολη φάση, γεγονός που εν μέρει οφείλεται στον Ερμή, γι’ αυτό και πρέπει τώρα περισσότερο από ποτέ να τα διαχειριστείτε με σύνεση, καταπνίγοντας, αν χρειαστεί, την παρορμητικότητά σας.

Σκορπιός

Αυτές τις μέρες τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν την τροπή που θέλατε καιρό να τους δώσετε και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό. Όχι μόνο το μέλλον διαγράφεται αισιόδοξα, αλλά κι εσείς οι ίδιοι ανακτάτε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση μετά από μια μακρά περίοδο ηττοπάθειας. Το κακό είναι ότι έλαχε σε σας ο κλήρος να διευθετήσετε ένα οικογενειακό θέμα που περιλαμβάνει γκρίνιες και διαφωνίες και, δυστυχώς, όσο κι αν προσπαθήσετε, δεν θα μπορέσετε να λάβετε τη βοήθεια κάποιου. Φαίνεται πως μέσα στο τοπίο της παράνοιας είστε οι μόνοι με σώας τας φρένας! Στα ερωτικά, η Αφροδίτη προωθεί τις ανάγκες σας μ’ έναν μάλλον ανορθόδοξο τρόπο, που όμως δεν πρέπει να σας τρομάξει. Το ξέρω πως δεν σας αρέσουν οι αλλαγές και οι περίεργες πρακτικές στον έρωτα, αλλά αυτήν τη φορά η πρωτοτυπία θα σημάνει και την εξέλιξη.

Τοξότης

Με λίγη προσπάθεια και αρκετή ευελιξία θα καταφέρετε να μετατρέψετε μια άβολη κατάσταση σε συμφέρουσα, χρησιμοποιώντας παράλληλα τις γνωριμίες και την καπατσοσύνη σας. Τα πάντα είναι θέμα χειρισμού και τώρα αρχίζετε να το καταλαβαίνετε (καιρό τώρα σας το έλεγαν, αλλά διαλέγατε να μην ακούτε). Μη διστάσετε να δείξετε την ευάλωτη πλευρά σας σε αυτόν που σας ενδιαφέρει. Μπορεί να αισθανθείτε εκτεθειμένοι, αλλά μόνο έτσι θα τον φέρετε κοντά σας σε μονιμότερη βάση. Αρκετά με το αυστηρό και αδιάλλακτο προφίλ - καιρός να δείξετε ότι δεν έχετε όλα σας τα προβλήματα λυμένα. Πιστέψτε με, θα εκτιμηθεί. Ο Άρης ευνοεί εντάσεις στο φιλικό περιβάλλον και, παρότι πολλές φορές το κλίμα πυροδοτείται από ασήμαντες αφορμές, εσείς δεν πρέπει να μετριάσετε τις απαιτήσεις και να αποσιωπήσετε το δίκιο σας. Διεκδικήστε ό,τι σας αναλογεί, ακόμα κι αν κακοχαρακτηριστείτε γι’ αυτό.

Αιγόκερως

Μια αλυσιδωτή αντίδραση στην οποία καθόλου δεν συμβάλατε σκάει στη μούρη σας και σας προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό. Είναι πολύ άδικο να γίνεστε οι αποδέκτες κακών χειρισμών τρίτων, αλλά δυστυχώς μερικές φορές η ατυχία δεν μπορεί να αποφευχθεί. Ο Κρόνος σας δίνει την απαραίτητη δύναμη να προχωρήσετε παρακάτω, αλλά είναι στο χέρι σας να απομακρυνθείτε από τις κακές επιρροές (σε ανθρώπους αναφέρομαι) και να προσεγγίσετε τα πρόσωπα εκείνα που θα σας χαρίσουν νέα πνοή. Οι σχέσεις σας με τους Τοξότες αναβαθμίζονται και ένα ιδιαίτερο περιστατικό έρχεται για να σας δέσει με απροσδόκητο τρόπο με έναν από αυτούς. Νέες πλευρές του εαυτού σας έρχονται στην επιφάνεια, αλλά μέχρι να τις εξερευνήσετε πλήρως μην έχετε την απαίτηση από τον εαυτό σας ν’ ανταποκρίνεται τέλεια στα νέα δεδομένα. Οι συνθήκες των ημερών σας επιτρέπουν να κακομάθετε τον εαυτό σας, πράγμα που έπρεπε να είχατε κάνει εδώ και καιρό.

Υδροχόος

Δεν είναι η σωστή εποχή να παγιώσετε καταστάσεις, γι’ αυτό καλύτερα ν’ αναβάλλετε τα μεγαλεπήβολα σχέδια που είχατε καταστρώσει. Το ζητούμενο δεν είναι πάντα να είστε έτοιμοι εσείς οι ίδιοι αλλά και τα άτομα που σας περιβάλλουν και σημαίνουν κάτι για σας. Αυτήν τη φορά, ακόμη κι αν σας διαβεβαιώνουν για το αντίθετο, τρέφουν μεγάλες επιφυλάξεις και δεν είναι προετοιμασμένα να δοθούν με όλη τους την καρδιά σ’ αυτό που ετοιμάζετε. Μια προοπτική ταξιδιού και ανανέωσης ανοίγεται μπροστά σας και, παρότι η πολλή βαβούρα σας τη δίνει, δεν πρέπει να την απορρίψετε ασυζητητί. Χρειάζεστε χρόνο μακριά από τη ρουτίνα σας και οποιαδήποτε ευκαιρία απόδρασης είναι ευπρόσδεκτη. Στα επαγγελματικά διανύετε μια περίοδο μεγάλης τύχης που πρέπει να απολαύσετε στο έπακρο για όσο κρατήσει. Όσο κι αν αυτό δυσαρεστεί κάποιους, η παρουσία σας στα πράγματα μετράει και γεννάει υψηλές προσδοκίες σ’ αυτούς που πρέπει.

Ιχθύς

Είναι δύσκολο να εγκαταλείψετε παλιές ιδέες και όνειρα, αλλά θα πρέπει να το κάνετε. Μη νομίζετε όμως πως μένετε ξεκρέμαστοι - η έμπνευση που σας χαρίζει ο Ήλιος λειτουργεί ευεργετικά στη ζωή σας και αλλάζει την κοσμοθεωρία σας σε μεγάλο βαθμό. Αυτές τις μέρες θα κληθείτε ν’ αντιμετωπίσετε λεπτά διαπροσωπικά ζητήματα, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να επιστρατεύσετε όλη τη διακριτικότητα και την ευγένειά σας. Τα πράγματα δεν είναι όσο εύκολα ακούγονται - μερικές φορές είναι δύσκολο να μείνετε ουδέτεροι και να μην εκραγείτε στη θέα μιας κατάστασης που σας δυσαρεστεί πολύ. Η ερωτική ατμόσφαιρα ανάμεσα σε σας και κάποιον Ζυγό είναι πλέον έκδηλη και δεν ξέρω ποιον εξυπηρετεί η συνεχής άρνησή της. Φανείτε ειλικρινείς με τα συναισθήματά σας και μη διστάσετε να παραδεχτείτε την ερωτική σας ενοχή, από τη στιγμή που η άλλη πλευρά ανταποκρίνεται θερμά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ