Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

 

 

+ το καθημερινό STARFAX

 

 

Κριός

Τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας θα δώσουν το έναυσμα για μια σειρά αλλαγών στην προσωπική σας ζωή αλλά και στον επαγγελματικό τομέα. Η διστακτικότητα που δείξατε σε μερικά θέματα αποτελεί πια παρελθόν και η αποφασιστικότητα που σας χαρίζει ο Δίας αναβαθμίζει το προφίλ σας σημαντικά. Προσπαθήστε, αυτές τις μέρες, να βρείτε καινούργιες διεξόδους εκτόνωσης, γιατί, απ’ ό,τι φαίνεται, οι παλιές δεν σας εξυπηρετούν όπως πριν. Μη γίνεστε επικριτικοί με τους γύρω σας, οι ανθρώπινοι σάκοι του μποξ μπορεί να βολεύουν, αλλά μόνο αρνητικά αποτελέσματα φέρνουν μακροπρόθεσμα. Στα ερωτικά, ίσως χρειαστεί να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα από τη διαρκή αναζήτηση. Κάτι η αγωνία σας να βρείτε το ιδανικό, κάτι οι ατυχείς απόπειρες του πρόσφατου παρελθόντος, φαίνεται, τελικά, πως βρίσκεστε σε ένα τέλμα αρκετά απογοητευτικό. Κατασταλάξτε σε μια στρατηγική.

 

Ταύρος

Οι φιλοδοξίες και οι στόχοι σας πληθαίνουν, κυρίως χάρη στην έμπνευση που σας παρέχει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που εμφανίζεται για πρώτη φορά στη ζωή σας. Προσοχή, όμως, Ταύροι, δεν είναι ανάγκη να βιαστείτε για τίποτα και για κανέναν. H επιπολαιότητα και οι παρορμητικές κινήσεις μόνο να σας σαμποτάρουν μπορούν. Αποφύγετε να πιέσετε άτομα και καταστάσεις, εκμεταλλευτείτε, όμως, όσο μπορείτε τον ούριο άνεμο της Αφροδίτης, προωθώντας τις ερωτικές σας επιδιώξεις. Εκφράστε με σαφήνεια τα συναισθήματά σας, χωρίς ωστόσο να αφήσετε να φανεί η όποια ανυπομονησία σας. Προσοχή στους Λέοντες και τους Σκορπιούς αυτές τις μέρες, γιατί ο ανταγωνισμός ανάμεσά σας θα είναι ιδιαίτερα έντονος και οι ακρότητες από κάθε πλευρά δεν είναι απίθανες. Κρατήστε ένα επίπεδο στις σχέσεις σας, όσο δύσκολο κι αν σας φαίνεται.

 

Δiδυμος

Οι δυνάμεις σας στο επαγγελματικό πεδίο αρχίζουν να αυξάνονται και ο κόσμος σταδιακά σας βλέπει με διαφορετικά μάτια. Εκμεταλλευτείτε την ισχύ σας αλλά και τη γενικότερη επιρροή που ασκείτε σε άτομα και καταστάσεις προς το συμφέρον σας. Θυμηθείτε, όμως, η κατάχρηση των δυνατοτήτων σας μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει μακροπρόθεσμα. Αυτές τις μέρες, τα φαινόμενα απατούν, Δίδυμοι, γι’ αυτό πρέπει να έχετε πάντα κατά νου ότι τα τελικά σας συμπεράσματα πρέπει να βασίζονται σε προσεκτική παρατήρηση και όχι σε επιπολαιότητες. Ο Δίας σας βοηθάει να δείτε τα πράγματα απαλλαγμένοι από συναισθηματισμούς, γεγονός που θα σας οδηγήσει σύντομα σε μια αγκαλιά που διώξατε χωρίς να το πολυσκεφτείτε. Μια φιλία ανακτά τα αυθεντικά χαρακτηριστικά της αυτή την εβδομάδα, διαψεύδοντας τις προβλέψεις εκείνων που έλεγαν ότι έληξε. Παλέψτε για ό,τι θεωρείτε πως αξίζει – μην αφήσετε τίποτα στην τύχη.

 

Καρκiνος

Εκμεταλλευτείτε την προοπτική ενός ταξιδιού ή μιας μετακίνησης, Καρκίνοι, ακόμα κι αν αυτή προς το παρόν φαίνεται ισχνή. Η ανανέωση που έχετε ανάγκη θα έρθει μόνο όταν αποτινάξετε τη ρουτίνα που σας επιβλήθηκε χωρίς να τη ζητήσετε. Ο Κρόνος σας φέρνει πιο κοντά σε πρόσωπα με κοινά ενδιαφέροντα, αλλά η διαδικασία αυτή ενέχει σημαντικούς κινδύνους. Εξερευνήστε τις νέες σας δυνατότητες με επιφύλαξη, γιατί η απογοήτευση μπορεί να σας χτυπήσει την πόρτα ακόμα και τις στιγμές που θεωρείτε τους εαυτούς σας εντελώς ασφαλείς. Τα ερωτικά σας αναβαθμίζονται σημαντικά, καθώς ένα προβληματικό ζήτημα επιλύεται ανώδυνα και ελαφρύνει πολλές συνειδήσεις. Ηρεμία στα οικογενειακά σας (μετά την επεισοδιακή επέλαση της Σελήνης) που θα εξομαλύνει. τις σχέσεις σας, ακόμα και με πρόσωπα που είχατε απομακρύνει οικειοθελώς. Ο αριθμός 24 θα παίξει κομβικό ρόλο στα επαγγελματικά σας.

 

Λέων

Αυτή την εβδομάδα σας δίνεται απλόχερα η ευκαιρία να θέσετε τους κανόνες σας, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική σας ζωή. Έχετε περάσει πολύ καιρό, Λέοντες, προσπαθώντας να πάτε με τα νερά των άλλων και να ακολουθήσετε κανόνες που σας επέβαλαν άσχετα πρόσωπα (χωρίς απαραίτητα να σας λάβουν υπόψη). Τώρα ήρθε η ώρα να καταστήσετε σαφείς τις προτιμήσεις σας και, βέβαια, να πάρετε κάποιες δύσκολες αποφάσεις βάσει αυτών. Οι κινήσεις σας, άλλωστε, δεν θα είναι αρεστές σε όλους από δω και πέρα και αυτή είναι μια πραγματικότητα με την οποία πρέπει να συμφιλιωθείτε. Η Αφροδίτη εντείνει τη δημιουργικότητά σας και σας δίνει το απαραίτητο θάρρος να μοιραστείτε ιδέες και όνειρα με τους γύρω σας. Προσοχή στα ερωτικά, έχετε δημιουργήσει μια εξιδανικευμένη εικόνα για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο την οποία καλά θα κάνετε να απομυθοποιήσετε σύντομα.

 

Παρθένος

Μην κουράζετε άλλο το μυαλό σας με περιττές σκέψεις που δεν θα εξακριβωθούν ποτέ, Παρθένοι. Αντί να αναρωτιέστε αν σας θέλει ή δεν σας θέλει, πέστε με τα μούτρα στη μάχη για να το διαπιστώσετε. Θα γλιτώσετε, έτσι, πολύτιμο χρόνο και κόπο και θα πάρετε παράλληλα τον πλήρη έλεγχο της ζωής σας στα χέρια σας. Ο Δίας σας βοηθάει να εγκαταλείψετε τα αδιέξοδα μονοπάτια και να αναζητήσετε καινούργια, πιο ελπιδοφόρα. Μην περιμένετε μαγικά αποτελέσματα από την αρχή. Μην παραλείψετε να επιβραβεύσετε τα πρόσωπα που σας βοήθησαν τον τελευταίο καιρό, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βάλετε στην άκρη τον εγωισμό σας. Η πρόοδος των διαπροσωπικών σας σχέσεων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστείτε τα σφάλματά σας.

 

Ζυγός

Δεν είναι δική σας δουλειά να συμπληρώνετε τα κενά των άλλων, Ζυγοί. Η ευγένεια ήταν ανέκαθεν το συνηθέστερο αντικείμενο εκμετάλλευσης και αυτή ακριβώς είναι η επικίνδυνη παγίδα στην οποία ενδέχεται να πέσετε. Η Αφροδίτη σας βοηθάει να προστατεύσετε τα συμφέροντα και τις αντοχές σας, ξεκαθαρίζοντας αρκετά το ερωτικό τοπίο. Σταδιακά, καταλαβαίνετε ποιοι είναι για σας και ποιοι όχι και το ραντάρ σας μαθαίνει να εντοπίζει κυρίως τις περιπτώσεις εκείνες που έχουν κάτι να σας προσφέρουν. Αποφύγετε την κλεισούρα και τις ατελείωτες ώρες μες στο σπίτι, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα βγείτε με πρόσωπα που γενικά δεν προτιμάτε. Οι κοινωνικές επαφές είναι τώρα το μεγάλο σας ατού, ένα όπλο που μπορεί να σας οδηγήσει στη συναισθηματική εξέλιξη που τόσο πολύ επιθυμείτε. Φυλάξτε τα χρήματά σας.

 

Σκορπιός

Αυτή την εβδομάδα θα γίνουν όσες συζητήσεις δεν έγιναν τον τελευταίο μήνα, με ιδιαίτερα κατατοπιστικά αποτελέσματα. Ο Κρόνος ευνοεί τις αποκαλύψεις κάθε είδους, πράγμα που σημαίνει ότι η εξομολογητική σας διάθεση (σε όλους τους τομείς) θα αγγίξει υψηλότατα επίπεδα. Μια σημαντική πληροφορία, σχετική με έναν παλιό εραστή, θα φτάσει στ’ αυτιά σας και θα αλλάξει καθυστερημένα τη γνώμη σας για ένα σημαντικό περιστατικό. Είναι, άραγε, αργά για να κυνηγήσετε τα περασμένα; Εσείς είστε οι μόνοι αρμόδιοι να το κρίνετε, μη βιαστείτε, όμως, να βγάλετε συμπεράσματα. Οι ακαδημαϊκές και πνευματικές σας αναζητήσεις θα βρουν γόνιμο έδαφος αυτές τις μέρες, αλλά δεν θα πρέπει να εναποθέσετε την ελπίδα και την πίστη σας σε ένα μόνο πρόσωπο. Αφήστε τον καθένα να σας προσφέρει ό,τι έχει, χωρίς να αποκλείετε ή να προτιμάτε πρόσωπα.

 

Τοξότης

Αμφιταλαντεύεστε ανάμεσα στην άνεση και την ερωτική περιπέτεια, αλλά αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να κατασταλάξετε σε μια συγκεκριμένη επιλογή. Δεν μπορείτε να τα έχετε όλα, Τοξότες, γι’ αυτό καλά θα κάνετε να ζυγίσετε τις δυνατότητές σας και να διαλέξετε την κατεύθυνση που θα σας αποφέρει το μεγαλύτερο κέρδος σε βάθος χρόνου. Οι Ιχθύες και οι Κριοί είναι οι πιο πιστοί σας φίλοι αυτές τις μέρες, πράγμα που σημαίνει ότι οι κινήσεις σας θα φέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα μόνο αν βασιστούν (μερικά ή ολικά) στις παραινέσεις αυτών των ζωδίων. Η επικοινωνία στο πεδίο της δουλειάς υποβαθμίζεται, με συνέπεια να προκληθούν αρκετά λειτουργικά κωλύματα. Μην αγνοείτε την ευθύνη σας γι’ αυτή την κατάσταση, δεν είστε εντελώς αθώοι. Πάρτε τα πράγματα στα χέρια σας όσο προλαβαίνετε και διορθώστε ό,τι επιδέχεται διόρθωση γρήγορα. Οι διαπροσωπικές σχέσεις έχουν προοπτικές βελτίωσης.

 

Αιγόκερως

Το μυαλό σας καθαρίζει αυτές τις μέρες, καθώς ξεφορτώνεστε, επιτέλους, όλες εκείνες τις σκέψεις που σας στοίχειωναν επί τουλάχιστον έναν μήνα. Όσο πονεμένος κι αν είναι ένας χωρισμός, μοιραία περνάει στο παρελθόν, Αιγόκεροι. Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για να κρατήσετε ζωντανό κάτι που πεθαίνει από μόνο του. Ο Πλούτωνας σας φέρνει με έμμεσο τρόπο σε επαφή με τα πρόσωπα που έχουν τη δύναμη να σας εισαγάγουν σε μια νέα εποχή, διαφορετική από την προηγούμενη. Μην πείτε όχι σε καινούργιες ιδέες και προτάσεις, ακόμα κι αν σας φανούν περίεργες και ξένες στην αρχή. Είναι γνωστή η ικανότητά σας να προσαρμόζεστε κι αυτό ακριβώς είναι που θα κάνετε και τώρα. Νέες ευκαιρίες αρχίζουν να φαίνονται στον ορίζοντα των επαγγελματικών, μη βιαστείτε όμως να αλλάξετε μια παγιωμένη κατάσταση.

 

Υδροχόος

Πολλή δουλειά σας περιμένει αυτή την εβδομάδα, Υδροχόοι, αλλά η ανταμοιβή προβλέπεται μεγάλη. Ο Δίας σας χαρίζει μπόλικη ενέργεια και σας δίνει απλόχερα την ευκαιρία να διεκπεραιώσετε όλες εκείνες τις υποθέσεις που αναβάλλατε συστηματικά, είτε από φόβο είτε από απλή βαρεμάρα. Οι καταστάσεις που δημιουργούνται μέσα από τα επαγγελματικά σας βρίσκουν τρόπο να αγγίξουν τα προσωπικά σας ζητήματα, και κυρίως τα ερωτικά. Ακόμα κι αν μπλέξετε τη δουλειά με τον έρωτα (πράγμα που γενικά δεν σας το συνιστώ), φροντίστε να πάρετε τις κατάλληλες προφυλάξεις. Μην υποσχεθείτε πράγματα που κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί, γιατί δεν διακυβεύεται μόνο η φήμη σας αλλά και η ίδια σας η επιβίωση. Βασιστείτε άφοβα στους Κριούς και τους Αιγόκερους αυτές τις μέρες.

 

Ιχθύς

Η ανάγκη να σπάσετε τη ρουτίνα σας με κάποιον τρόπο γίνεται τώρα πιο επιτακτική από ποτέ. Μην περιμένετε κάποιο θεόσταλτο σημάδι για να κάνετε τη μεγάλη αλλαγή. Η Αφροδίτη προκαλεί αναταραχές στα ερωτικά σας δεδομένα, φέρνοντας στο μυαλό σας παράγοντες που προηγουμένως σας είχαν διαφύγει. Είστε σίγουροι ότι έχετε κατασταλάξει σε μια συγκεκριμένη επιλογή ή μήπως, πριν δεσμευτείτε, αξίζει να διευρύνετε ακόμα λίγο το πεδίο των εμπειριών σας; Οι σχέσεις σας με μεγαλύτερα (ηλικιακά) πρόσωπα ασκούν ξεχωριστή επίδραση στη ζωή σας τώρα και σας προσφέρουν έναν εναλλακτικό τρόπο θεώρησης των πραγμάτων. Μην παρερμηνεύετε, όμως, τις συμβουλές τους, όταν βλέπετε πως δεν ταιριάζουν με αυτά που έχετε στο μυαλό σας. Δώστε χρόνο σε μια καινούργια σχέση να ανθίσει, μην την καταδικάσετε πριν την ώρα της.

+ το καθημερινό STARFAX

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ