ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

+ το καθημερινό STARFAX

 

Κριός

Η εβδομάδα είναι γεμάτη επαγγελματικά και ερωτικά διλήμματα, Κριοί, αλλά ο χρόνος είναι σύμμαχός σας. Δεν
είναι ανάγκη να βιαστείτε για να ικανοποιήσετε τον εγωισμό και τις ψυχώσεις των άλλων – έχετε ακόμα καιρό για να εξετάσετε την κάθε σας δυνατότητα με άνεση. Προσοχή, όμως, δεν σας συμφέρει ν' αφήσετε τα πράγματα στην τύχη. Είστε οι κύριοι του εαυτού σας κι αυτό συνεπάγεται πολλές και μεγάλες ευθύνες. Μια απροσδόκητη πρόταση έρχεται προς το μέρος σας, η οποία ενδέχεται να σας φέρει σε ρήξη με έναν κοντινό φίλο (ή και περισσότερους). Η ζήλια είναι ένα μεγάλο πρόβλημα αυτές τις μέρες, αλλά ο Δίας σας παρέχει τα κατάλληλα όπλα για να την περιορίσετε. Όπως και να 'χει, δεν πρέπει να συμβιβαστείτε με τη μετριότητα, όταν είναι προφανές σε όλους πως μπορείτε να επιτύχετε πολλά περισσότερα.

Ταύρος

Ένα σχέδιο που είχατε δρομολογήσει με μεγάλο ενθουσιασμό αναβάλλεται και σας βυθίζει στην απογοήτευση. Δεν πρέπει, όμως, να αφήσετε μια αναποδιά να σας πάρει από κάτω. Η αλήθεια είναι πως μια ματαίωση μπορεί να σημάνει την ανανέωση σε πολλούς άλλους τομείς - οι εξελίξεις, άλλωστε, τρέχουν με ρυθμούς απρόβλεπτους και τρόπο ανεξήγητο. Η Αφροδί τη ρίχνει την μπάλα στο δικό σας γήπεδο σε ό,τι αφορά τα ερωτικά και τώρα είναι στο χέρι σας να κάνετε κίνηση ή να αφήσετε την κατάσταση στάσιμη. Προσέξτε, καμιά επιλογή δεν είναι λάθος εν προκειμένω. Ακόμα και η στασιμότητα μπορεί να έχει ευεργετικό αποτέλεσμα, αν εσείς κρίνετε ότι μέχρι στιγμής τα πράγματα εξελίχθηκαν υπερβολικά γρήγορα. Είναι βασικό να αισθάνεστε καλά με ό,τι διαδραματίζεται στη ζωή σας, ανεξάρτητα από τη γνώμη των υπολοίπων γύρω σας.

Δiδυμος

Ελαττώστε τους ρυθμούς σας, Δίδυμοι, γιατί η διαρκής ένταση δεν θα σας βγει σε καλό. Είναι θετικό να έχετε στόχους και όρεξη, αλλά τίποτα δεν θα γίνει γρηγορότερα ή καλύτερα, αν εξαντλείτε τις δυνάμεις σας από την αρχή. Χαλαρώστε και απολαύστε το ταξίδι - είναι πολλά αυτά που χάνετε προσπαθώντας να επισπεύσετε το παραμικρό για να φτάσετε στο τέρμα πρώτοι. Η Αφροδίτη ενισχύει τον ερωτισμό στη ζωή σας και σας ωθεί να δείξετε χωρίς φόβο την αφοσίωση και τη στοργή σας σε αυτόν που την αξίζει. Μη σνομπάρετε τις εναλλακτικές επαγγελματικές και οικονομικές προοπτικές που θα προκύψουν. Ακόμα κι αν τελικά τις απορρίψετε, αξίζει τον κόπο να τους αφιερώσετε λίγο χρόνο.

Καρκiνος

Ένα μεγάλο μάθημα σας περιμένει αυτή την εβδομάδα, που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο σκέψης και δράσης σας. Όσο κοντά μας κι αν βρίσκονται μερικοί άνθρωποι, Καρκίνοι, δεν γίνονται ποτέ κτήμα μας, όσο κι αν το θέλουμε (ή το θέλουν). Καλύτερα να αξιοποιήσετε την ορμητικότητα και τον δυναμισμό που σας προσφέρει ο Δίας. Δώστε περισσότερη σημασία στη δουλειά αυτές τις μέρες αλλά και στις διαπροσωπικές σχέσεις στον χώρο εργασίας σας. Θα εκπλαγείτε από το πόσο χρήσιμες μπορούν να φανούν και εκτός του στενού επαγγελματικού πλαισίου. Ο έρωτας εμφανίζεται με πολλά πρόσωπα, αλλά δεν είναι σαφές αν και κατά πόσο μπορείτε να του δοθείτε ολοκληρωτικά. Πάρτε τον χρόνο σας για να γεφυρώσετε το «θέλω» με το «μπορώ».

Λέων

Μην αφήσετε τις απρόοπτες μεταβολές των συνθηκών να πάρουν τον έλεγχο της ζωής σας, Λέοντες. Ναι, αρκετές είναι οι εξελίξεις που θα καθυστερήσουν τα δρομολογημένα πλάνα σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως παραδίδετε και τα όπλα. Από την επιμονή σας, άλλωστε, θα φανεί κατά πόσο είστε δοσμένοι στον στόχο σας. Η Αφροδίτη δίνει πόντους υπέρ του αυθορμητισμού σας και σας παροτρύνει να ξεφύγετε από τον αυστηρό προγραμματισμό σας, έστω και για λίγο. Πηγαίνετε σε κάποιο μέρος που επισκέπτεστε σπάνια ή και ποτέ, συναναστραφείτε άτομα που δεν βλέπετε καθημερινά και θα δείτε ότι η ρουτίνα θα σπάσει (με την καλή έννοια) και η ζωή σας θα εμπλουτιστεί. Στον ερωτικό τομέα, ο σύντροφος γίνεται πιο απαιτητικός και ίσως έχει έρθει η ώρα να του δώσετε κάτι παραπάνω από αυτό που του επιφυλάσσετε συνήθως.

Παρθένος

Αυτή την εβδομάδα θα νιώσετε την ανάγκη να επανεξετάσετε τις προτεραιότητές σας. Ίσως δώσατε σε μερικούς περισσότερη αξία από αυτή που τους έπρεπε, ίσως αφήσατε άλλους να πάρουν μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής σας από αυτό που τους αναλογούσε. Σε κάθε περίπτωση, ο Ουρανός σας δίνει την ευκαιρία να ανακατανείμετε συναισθήματα και βάρη, προσαρμόζοντας τη ζωή σας στο σήμερα. Τα ερωτικά σας παίρνουν μια πιο ειλικρινή τροπή και πλέον δεν φοβάστε να εκφράσετε την ενδεχόμενη δυσαρέσκειά σας σε αυτούς που πρέπει να τη γνωρίζουν. Η σχέση σας ωριμάζει και χάνει αρκετά από τα παιδικά στοιχεία του παρελθόντος (γεγονός που έχει και αρνητικά, βέβαια, εκτός από θετικά στοιχεία). Δείξτε κατανόηση και υπομονή απέναντι σε ηλικιωμένα άτομα ή πρόσωπα που δεν έχουν τις δικές σας αντοχές και δυνατότητες.

Ζυγός

Οι σκέψεις σας βρίσκονται σε σύγχυση αυτή την εβδομάδα. Ο Δίας ενισχύει το πνεύμα συνεργασίας στη ζωή σας, πράγμα που σημαίνει πως περιστοιχίζεστε από πρόσωπα που έχουν και την πρόθεση να συνδράμουν στα προβλήματά σας επί της ουσίας. Μην εκπλαγείτε αν ένας φίλος μετατραπεί σε εν δυνάμει σύντροφο – τα συναισθήματα είναι ρευστά και οι συγκυρίες επιδρούν με τρόπο απρόβλεπτο στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Όπως και να 'χει, όμως, μη δώσετε υποσχέσεις προτού σταθεροποιηθούν τα πράγματα μέσα κι έξω σας. Καλύτερα να παρατείνετε την αναμονή, παρά να προκαλέσετε ζήλια και μίσος. Σε πολύ δημιουργική φάση η χημεία σας με τους Ιχθύς και τους Αιγόκερους.

Σκορπιός

Οι πλανητικές κινήσεις σάς δημιουργούν την ανάγκη να ανανεώσετε πολλές πτυχές της ζωής σας, από τις πιο απλές μέχρι τις πιο σύνθετες. Δεν είναι κακό να αλλάξετε πράγματα στο σπίτι, αλλά καλύτερα να περιμένετε λίγο, πριν προβείτε σε κεφαλαιώδεις αλλαγές στις σχέσεις σας. Ακόμα κι εκείνες που έχουν φτάσει στη λήξη τους, δεν πρέπει απλά να διαγραφούν. Σκεφτείτε, συζητήστε κι εξετάστε κάθε περιθώριο σφάλματος, προτού κάνετε κάτι που δεν έχει επιστροφή. Η Αφροδίτη δίνει νέο αέρα σε μια ερωτική σχέση που βάλτωσε. Οι σταθεροί φίλοι παίζουν σημαντικό ρόλο αυτή την εβδομάδα, τόσο στην κοινωνική σας ζωή όσο και στον χώρο της δουλειάς. Είδατε, τελικά, πόση αξία είχε το ξεσκαρτάρισμα που κάνατε στον κύκλο σας;

Τοξότης

Κάποια πρόσωπα από τον χώρο της δουλειάς αλλά και από τον στενότερο κύκλο σας τείνουν να εξαρτώνται από εσάς σε υπερβολικό βαθμό. Δεν είναι ότι δεν σας χρειάζονται όσο ισχυρίζονται, απλώς εσείς δεν είστε υποχρεωμένοι να νταντεύετε τον καθένα. Διαχωρίστε το καθήκον από την απλή καλοσύνη και κάντε ένα ξεσκαρτάρισμα στην κοινωνική σας ζωή. Συχνά γίνεστε θύμα περιστάσεων και ύπουλων παιχνιδιών, χωρίς να το αντιλαμβάνεστε, και ήρθε η ώρα πια να σταματήσετε. Ένα πρόβλημα που προέκυψε πρόσφατα ανάμεσα σ' εσάς κι έναν ερωτικό σύντροφο θα λυθεί ανώδυνα, αλλά θα σας κοστίσει περισσότερες παραχωρήσεις απ' ό,τι συνήθως. Μη φοβηθείτε να αλλάξετε μια πάγια κατάσταση, από τη στιγμή που έχει πάψει να εξυπηρετεί τις πρακτικές σας ανάγκες. Καταλυτική η επίδραση του Ερμή στις επαγγελματικές και γραφειοκρατικές σας δοσοληψίες.

Αιγόκερως

Τα όπλα σας είναι περισσότερα απ' ό,τι νομίζετε, Αιγόκεροι. Αυτή την εβδομάδα θα καταλάβετε ότι υποτιμήσατε υπερβολικά τον εαυτό σας και θα μάθετε να χειρίζεστε τα προτερήματά σας προς όφελός σας και όχι για να βοηθήσετε άτομα που δεν αξίζουν την προσοχή σας. Η Αφροδίτη σας βοηθάει να αναδείξετε ένα κρυφό ταλέντο σας αλλά και να απαλείψετε την ενδεχόμενη διστακτικότητα ή ντροπή σας. Ο τρόπος που προσεγγίζετε τον κόσμο και τα εκφραστικά μέσα που χρησιμοποιείτε γι' αυτόν το σκοπό παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Ανοιχτείτε περισσότερο σε ό,τι αφορά τα ερωτικά και ειδικά τα σεξουαλικά σας θέματα – οι συγκυρίες ευνοούν την εξέλιξη, η οποία μάλλον δεν θα είναι όπως την περιμένετε. Δώστε μια ευκαιρία σε Υδροχόους και Διδύμους να σας αποδείξουν την αξία τους, χωρίς να τους πατρονάρετε. Μπορεί να εκπλαγείτε.

Υδροχόος

Η απότομη αλλαγή των ερωτικών σάς φέρνει ενώπιον μιας κατάστασης που δεν είστε σίγουροι πώς πρέπει να αντιμετωπίσετε. Τα συναισθήματα που προσδοκούσατε δεν έχουν προκύψει ακόμα, αλλά είναι πολύ νωρίς να πείτε ένα μεγάλο όχι και να προχωρήσετε παρακάτω σα να μην έγινε τίποτα. Ευτυχώς, ο Δίας επιδρά διαφωτιστικά σήμερα στη ζωή σας, με αποτέλεσμα να βγάλετε πολύτιμα συμπεράσματα για την παρούσα αισθηματική σας φάση. Οι συγκρούσεις στο πεδίο των επαγγελματικών δεν πρέπει να σας προβληματίσουν. Η απόσταση που έχετε διανύσει είναι μεγάλη και να είστε σίγουροι ότι τα άτομα που μετράνε έχουν προσέξει την πρόοδό σας. Η επιθετικότητά σας απέναντι σε πρόσωπα του στενού σας κύκλου απειλεί να χαλάσει το προφίλ σας.

Ιχθύς

Αυτήν τη φορά ίσως πρέπει να λάβετε σοβαρότερα υπόψη τη γνώμη του προσώπου που σας ενδιαφέρει. Καλώς ή κακώς, σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας έχετε δώσει το πάνω χέρι στην άλλη πλευρά κι αυτό σημαίνει πως δεν σας συμφέρει να κάνετε κινήσεις απερίσκεπτα. Κάντε υπομονή και η σχέση σταδιακά θα γίνει ισότιμη (αν και δεν νομίζω ότι σας χαλάει ιδιαίτερα το τωρινό καθεστώς). Η Σελήνη σας βοηθάει να αξιοποιήσετε τα προτερήματά σας αλλά και τις ειδικές περιστάσεις της εποχής με τρόπο που δεν σας είχε περάσει καθόλου απ' το μυαλό. Θα ανακαλύψετε πως στην πραγματικότητα οι διαπροσωπικές σας σχέσεις είναι ιδιαίτερα εύπλαστες και ότι τα πάντα είναι θέμα χειρισμού. Η αδιαφορία έχει τη δύναμη να στρέψει πολλά βλέμματα προς τη μεριά σας.

+ το καθημερινό STARFAX

0

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ