Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

 

+ το καθημερινό STARFAX 

 

Κριός

Το παρελθόν θα σας χτυπήσει την πόρτα πολλές φορές τις μέρες που έρχονται, Κριοί, και είναι στο χέρι σας να του ανοίξετε ή να το αφήσετε εκτός πραγματικότητας. Θυμηθείτε ότι υπάρχει λόγος που πορευτήκατε όπως πορευτήκατε, επομένως δεν χρειάζεται να χορηγήσετε σε όλους κάρτα επιβίβασης για το μέλλον. Ο Κρόνος περιπλέκει το ερωτικό παιχνίδι, αναδεικνύοντας κάποιες παραμέτρους που είτε είχατε ξεχάσει πραγματικά είτε αγνοήσατε επιδεικτικά. Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, κάποια συναισθήματα πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη, ακόμη κι αν οι φορείς τους δεν ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για τα δικά μας. Δυστυχώς, έτσι λειτουργεί το παιχνίδι και βάσει αυτών των κανόνων θα πρέπει να παίξετε, αν θέλετε να κάνετε αίσθηση με την ανωτερότητα και όχι με τη μικροπρέπειά σας. Η κατάσταση στα επαγγελματικά φτάνει στο σημείο για το οποίο την προορίζατε.

Ταύρος

Τα μυστικά είναι το βασικό στοιχείο της εβδομάδας, καθώς τα πάντα (εξελίξεις και πρόσωπα) περιστρέφονται γύρω από απόκρυφες αλήθειες. Η στάση που θα κρατήσετε απέναντι στα δικά σας μυστικά δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζεται με την αντιμετώπιση που θα δείξετε απέναντι στα μυστικά των άλλων.

Ακόμη κι αν εσείς αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας κι έτοιμοι για αποκαλύψεις, θα πρέπει να σεβαστείτε το δικαίωμα των άλλων στη διακριτικότητα αλλά και στην εμπιστοσύνη που σας δείχνουν κατά καιρούς. Μην τους απογοητεύσετε. Η δουλειά σάς κρατάει απασχολημένους αυτές τις μέρες και θα πρέπει να της δείξετε την απαραίτητη αφοσίωση, όσο κι αν διάφορα ερωτικά πυροτεχνήματα προσπαθούν ν’ αποσπάσουν την προσοχή σας. Κάθε πράγμα στον καιρό του, Ταύροι.

 

Δiδυμος

Μην παρασύρεστε από λόγια χωρίς περιεχόμενο, Δίδυμοι, είτε αυτά σας κολακεύουν είτε όχι. Είναι πολύ δελεαστικό να γινόμαστε έρμαιο των βιαστικών συμπερασμάτων και των πρώτων εντυπώσεων, αλλά είναι πολύ πιο χρήσιμο και αποτελεσματικό να κρατάμε, γενικά, μικρό καλάθι. Ο Δίας θα σας βοηθήσει να διαχωρίσετε την ουσία από το περιτύλιγμα, πράγμα που θα σας γλιτώσει πολύ χρόνο και κόπο.

Ο ανταγωνισμός των Σκορπιών και των Ταύρων έχει εσάς ως μήλον της έριδος αυτές τις μέρες και η θέση σας απέναντί τους θα είναι ιδιαίτερα λεπτή. Θυμηθείτε όμως να μην πράξετε όπως δεν θα θέλατε να πράξουν οι άλλοι, όταν το διακύβευμα είναι τα δικά σας συναισθήματα. Υπομονή στα επαγγελματικά, θα έρθουν καλύτερες μέρες σύντομα.

 

Καρκiνος

Είναι ώρα να πάρετε μια γενναία απόφαση σχετικά με τα ερωτικά σας και να την τηρήσετε απαρέγκλιτα. Περιμένατε πολύ καιρό ν’ αλλάξουν οι καταστάσεις και τώρα που η Αφροδίτη σας δίνει τη δυνατότητα να ξεφύγετε από το τέλμα σας, πρέπει να την αξιοποιήσετε στο έπακρο. Δεν έχει νόημα να μένετε στάσιμοι, αναλογιζόμενοι τις όποιες επιπτώσεις των πράξεών σας σε τρίτα άτομα - η ζωή σας ανήκει σ’ εσάς και σε κανέναν άλλο.

Όταν έρθουν στη θέση σας, θα σας καταλάβουν. Μεταβολές προβλέπονται στους φιλικούς σας κύκλους και είναι στο χέρι σας να τις κάνετε να εξελιχθούν προς όφελός σας. Κάποια πρόσωπα, ωστόσο, είναι καλύτερο να τα απομακρύνετε, ακόμα κι αν τα αισθήματα που τρέφετε γι’ αυτά είναι θερμά.

 

Λέων

Τα ερωτικά σας προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, αλλά κάτι στις εξελίξεις δεν σας ταιριάζει. Κάτι φαίνεται ξένο στην όλη υπόθεση και δεν σας συμφέρει καθόλου να το αποδεχτείτε, χωρίς πρώτα να σιγουρευτείτε αν σας αντιπροσωπεύει. Οι αμφιβολίες είναι φυσιολογικές σε κάθε είδος σχέσης, γι’ αυτό μη διανοηθείτε καν να απολογηθείτε σε κάποιον για τις δεύτερες σκέψεις που κάνετε.

Η Αφροδίτη κινητοποιεί τις δημιουργικές σας δυνάμεις και σας δίνει νέα κίνητρα και αφορμές για να ανακαλύψετε απόκρυφες πτυχές του εαυτού σας. Η εφευρετικότητά σας αυτές τις μέρες εκπλήσσει ακόμα κι εσάς τους ίδιους - το σημαντικό, όμως, είναι ότι έχει τη δύναμη να σας βγάλει από τη στασιμότητα στην οποία είχατε περιέλθει τον τελευταίο καιρό.

Οι ισορροπίες στο πλαίσιο της οικογένειας είναι εύθραυστες, αλλά το δίκιο είναι με το μέρος σας. Μην πιέσετε καταστάσεις, αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη.

 

Παρθένος

Η οικειότητα, Παρθένοι, δεν είναι ένα θέμα που κατοχυρώνεται μια για πάντα. Αυτό θα πρέπει να το έχετε κατά νου κάθε φορά που επαναπαύεστε στις δάφνες των ερωτικών σας, αδιαφορώντας για τα μαύρα συννεφάκια που σχηματίζονται πάνω από τη σχέση σας.

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, πράγμα που σημαίνει ότι, ειδικά σε κρίσιμες περιόδους, πρέπει να προσπαθείτε αδιάκοπα για να συντηρήσετε ό,τι οικοδομήσατε όλον αυτό τον καιρό. Ο Πλούτωνας σας παρέχει την αναγκαία βοήθεια, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε πρακτικά μέσα.

Μην υποτιμάτε, όμως, και τις προσωπικές σας δυνάμεις- στην πραγματικότητα είστε ικανοί για περισσότερα πράγματα απ’ ό,τι νομίζετε. Σε πολύ καλή φάση η χημεία σας με τους Σκορπιούς και τους Αιγόκερους.

 

Ζυγός

Μην περιμένετε κάποιο θεόσταλτο σημάδι για να κάνετε κίνηση στα ερωτικά, Ζυγοί. Εσείς θ’ αποφασίσετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να δείξετε όλα σας τα χαρτιά και να «ξεγυμνωθείτε» μπροστά στον άλλο. Επειδή, χάρη στον Ουρανό, το έδαφος είναι γόνιμο αυτές τις μέρες για να επικοινωνήσετε και να ανταλλάξετε απόψεις, θα συνιστούσα να δοκιμάσετε τώρα να υπερβείτε τα κωλύματά σας, χωρίς όμως να έχετε και τεράστιες προσδοκίες.

Θα λέγαμε ότι είναι μια ευκαιρία να μετρήσετε τις δυνάμεις και τις δυνατότητές σας, προετοιμάζοντας (αν όχι ολοκληρώνοντας) το μεγάλο βήμα που έχετε στο μυαλό σας. Στα επαγγελματικά σας, είναι καιρός να αποδεχτείτε τις αλλαγές που επήλθαν πρόσφατα, χωρίς να προσπαθήσετε να τις αλλάξετε.

 

Σκορπιός

Αυτές τις μέρες σας απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα της ασφάλειας, τόσο στο πλαίσιο της σχέσης όσο κι από πρακτικής πλευράς. Ο Δίας σας φωτίζει τον δρόμο, ώστε να ξέρετε πού ακριβώς να βαδίσετε και τι να αποφύγετε για να κατακτήσετε τον στόχο σας, χωρίς να πέσετε σε σφάλματα.

Οι Κριοί και οι Λέοντες είναι σύμμαχοί σας αυτή την εποχή – μη βιαστείτε να τους επικρίνετε, χωρίς να εξετάσετε πρώτα τις προθέσεις τους με προσοχή. Στα χαλάσματα μιας παλιάς φιλίας μπορεί να γεννηθεί ένας νέος έρωτας, όσο απίθανο κι αν σας φαίνεται. Είτε αυτή η προοπτική αφορά εσάς είτε κάποιο πολύ κοντινό σας πρόσωπο, θα πρέπει να συμβάλετε στην προώθηση αυτής της κατάστασης.

 

Τοξότης

Προσοχή, Τοξότες, τα ερωτικά τρίγωνα μπορεί να φαίνονται διασκεδαστικά στην αρχή, αλλά στο τέλος πάντα αφήνουν κάποιον πληγωμένο. Σε όποια θέση κι αν βρίσκεστε μέσα στο τρίγωνο, καλύτερα να το εγκαταλείψετε άμεσα, ακόμα κι αν νιώθετε δεμένοι συναισθηματικά. Πιστέψτε με, δεν θα έχει αίσια κατάληξη το ρίσκο που παίρνετε αυτήν τη στιγμή.

Δώστε τα φώτα σας (όπου και όταν σας ζητηθούν) – ο Δίας ευνοεί τις παραγωγικές αλληλεπιδράσεις αυτή την εβδομάδα και θα ήταν χαζό να μην ανταποκριθείτε σε αυτή την πρόκληση. Οι Αιγόκεροι σας φέρνουν τύχη, σε όποια θέση κι αν τους συναντήσετε αυτές τις μέρες, γι’ αυτό φροντίστε να τους έχετε με το μέρος σας. Μη βιαστείτε να απαντήσετε (είτε θετικά, είτε αρνητικά) στα ερωτήματα που θα σας τεθούν από προϊστάμενους και συναδέλφους εν γένει. Η επαγγελματική σας ακεραιότητα είναι κάτι που πρέπει να διαφυλάξετε προσεκτικά.

 

Αιγόκερως

Δεν συμβαίνουν όλα για κάποιον λόγο, Αιγόκεροι. Sometimes, shit happens. Το σημαντικό είναι να καταλάβετε, επιτέλους, πως τα πράγματα δεν γίνεται να κυλούν πάντα αρμονικά και να συμφιλιωθείτε με αυτό. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Δίας σας παρέχει τα κατάλληλα μέσα (πρακτικά και συναισθηματικά) για να διαχειριστείτε την όποια ήττα και να βάλετε μπρος για μια ακόμη προσπάθεια, με διαφορετικό ίσως στόχο.

Σταδιακά, καταφέρνετε να τιθασεύσετε τις εκρήξεις σας, που παλαιότερα αδυνατούσατε να διαχειριστείτε, και η συγκρότησή σας ως προσωπικοτήτων ενισχύεται σημαντικά. Μια μεγάλη ευκαιρία σας παρουσιάζεται στον τομέα των ερωτικών, αλλά οι γνωστοί-άγνωστοι που αρέσκονται να σας θέτουν εμπόδια θα κάνουν γι’ άλλη μια φορά αισθητή την παρουσία τους.

 

Υδροχόος

Η κοινωνική σας ζωή ακολουθεί μια ξέφρενη πορεία τις μέρες που έρχονται, Υδροχόοι, και νιώθετε ότι χάνετε κάπως την μπάλα. Καλείστε, υπό την επήρεια του Ήλιου, να πάρετε κάποιες σημαντικές αποφάσεις για τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, που αναγκαστικά θα δυσαρεστήσουν μερικούς και θα χαροποιήσουν κάποιους άλλους. Έχει σημασία να αιτιολογήσετε τις επιλογές σας, για να μην αφήσετε περιθώριο σε κανένα να αμφισβητήσει την κρίση και την αντικειμενικότητά σας.

Το ερωτικό ενδιαφέρον προς τους Σκορπιούς και τους Λέοντες αυξάνεται αυτή την εβδομάδα, αλλά οι πιθανότητες συνεννόησης δεν φαίνονται να είναι υπέρ σας. Δοκιμάστε εναλλακτικούς τρόπους για να εκφράσετε τα συναισθήματά σας και θα δείτε ότι μπορούν να αποβούν αποδοτικοί, αν δείξετε πραγματικό ενδιαφέρον.

 

Ιχθύς

Η Σελήνη σας στρέφει εναντίον κάποιων προσώπων, που μέχρι πριν από λίγο ήταν πιστοί σας σύμμαχοι. Καταλαβαίνουμε όλοι τις ψυχολογικές μεταπτώσεις που σας προκαλεί η ριζική αλλαγή του σκηνικού, αλλά τώρα είναι που πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας περισσότερο από ποτέ. Μην ασχοληθείτε τόσο με το τι και το πώς – δώστε περισσότερη βάση στην αποκατάσταση του στενού σας κύκλου, που είναι και το επείγον θέμα αυτήν τη στιγμή.

Στα ερωτικά, η Αφροδίτη φέρνει την ομαλότητα που σας έλειπε. Δουλέψτε πάνω στην τρέχουσα σχέση σας (είτε είναι αποκλειστική, είτε πιο ελεύθερη) και δείξτε στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει ότι προτίθεστε να κάνετε θυσίες γι’ αυτό. Εντάσεις προβλέπονται στα επαγγελματικά.

+ το καθημερινό STARFAX 

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ