Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

 

+ το καθημερινό STARFAX 

 

 

Κριός

Πρέπει να βάλετε τις σκέψεις και τις πράξεις σας σε μια τάξη και πρέπει να το κάνετε τώρα. Ο Δίας σας δίνει την αποφασιστικότητα που χρειάζεστε και πλέον ο δρόμος ανοίγει διάπλατα για να ξεκαθαρίσετε τις εκκρεμείς ερωτικές σας υποθέσεις, χωρίς υπεκφυγές.

Ο λογισμός σας μπορεί να τρέχει ταυτόρονα σε δύο πρόσωπα, αλλά σύντομα πρέπει να κατασταλάξει, γιατί αυτή η σχιζοφρένεια, αργά ή γρήγορα, θα επηρεάσει κάθε πλευρά. Στα επαγγελματικά, οι ισορροπίες είναι εύθραυστες, αλλά με τους κατάλληλους χειρισμούς (οι οποίοι σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι μετριοπαθείς) θα κερδίσετε την εκτίμηση των προσώπων που σας ενδιαφέρουν. Προσοχή στους Διδύμους και τους Λέοντες - αυτή την εβδομάδα τα συμφέροντά σας είναι αντικρουόμενα.

 

Ταύρος

Μην αφήσετε τον θυμό και τα αρνητικά σας συναισθήματα να σταθούν εμπόδιο στο καθήκον σας. Σε μερικά άτομα χρωστάτε μια καλή συμπεριφορά, ανεξάρτητα από την παρούσα φάση των σχέσεών σας. Δώστε βοήθεια σε όποιον τη ζητήσει και θα δείτε ότι η κίνηση θα γυρίσει υπέρ σας μακροπρόθεσμα. Η Αφροδίτη βοηθάει τα ερωτικά σας να τσουλήσουν πιο άνετα, μετά τα αποκαρδιωτικά κωλύματα που αντιμετωπίσατε τον τελευταίο καιρό.

Φαίνεται, τελικά, πως το μόνο που χρειάζεστε για να πάρετε μπρος είναι μια μικρή ώθηση και τίποτα παραπάνω. Φυσικά, η πρωτοβουλία δεν πρέπει να είναι μόνο δική σας αλλά και της άλλης πλευράς. Αυτά όμως θα τα βρείτε στην πορεία. Προσοχή στα οικονομικά: αποφύγετε τις σπατάλες το Σαββατοκύριακο.

 

Δίδυμος

Αυτή την εβδομάδα, Δίδυμοι, καλείστε να προσαρμοστείτε με μάλλον απότομο τρόπο σε μια νέα πραγματικότητα. Δεν υπάρχει λόγος να διαμαρτύρεστε, όλοι βιώνουμε καταστάσεις χωρίς να τις επιλέξουμε. Αυτό που πρέπει να κάνετε, εκμεταλλευόμενοι τον ούριο άνεμο που φυσάει ο Δίας, είναι να θέσετε γερά θεμέλια αλλά και σαφή όρια στις σχέσεις σας με τα πρόσωπα που θα μπουν τώρα στη ζωή σας.

Έχετε το πάνω χέρι τόσο στην ερωτική διεκδίκηση όσο και στη φιλική προσέγγιση, πράγμα που σημαίνει ότι κατά κάποιον τρόπο οι δικοί σας όροι είναι αυτοί που θα υπερισχύσουν. Προσοχή στις εργασιακές ανακατατάξεις γιατί υπάρχουν άτομα που θα προσπαθήσουν να πατήσουν πάνω σας για να ανελιχθούν. Ένα οικογενειακό μυστικό έρχεται στην επιφάνεια καιθα προκαλέσει προβλήματα.

 

Καρκίνος

Οι διαταραγμένες σχέσεις σας με το φιλικό σας περιβάλλον αποκαθίστανται και το πρόβλημα που τις είχε κλονίσει περνάει στη σφαίρα του παρελθόντος. Το θέμα είναι: μάθατε από τα λάθη και τις εσφαλμένες αποφάσεις σας ή θα τα επαναλάβετε όλα με την πρώτη ευκαιρία;

Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός, αλλά η πλανητική συγκυρία σας βοηθάει να τη βγάλετε καθαρή σχετικά ανώδυνα - μια διευκόλυνση που, κακά τα ψέματα, σας τη χρώσταγε η μοίρα. Δεν υπάρχει λόγος, λοιπόν, να πιεστείτε, αλλά, από την άλλη, δεν πρέπει ούτε να τεμπελιάσετε και να επαναπαυθείτε.

Είναι καλή στιγμή να διεκδικήσετε ό,τι επιθυμείτε στα ερωτικά, μια και η Αφροδίτη βοηθάει τους τολμηρούς και μειώνει σημαντικά το όποιο ρίσκο. Κάντε ένα διάλειμμα από όποια σχέση σας δυσαρεστεί για να αποφύγετε τη φθορά και την καταστροφή της.

 

Λέων

Χρειάζεστε ένα διάλειμμα από την πιεστική ρουτίνα, Λέοντες, και πρέπει να το διεκδικήσετε με κάθε κόστος. Δεν είναι απλώς η κούραση αυτή που σας καταβάλλει τη δεδομένη περίοδο αλλά και η αμέριστη προσήλωσή σας στα επαγγελματικά, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να παραμελείτε καθετί άλλο στη ζωή σας. Διευρύνετε τους ορίζοντές σας και αφήστε να σας πλησιάσουν τα σωστά άτομα, που έχουν τη δύναμη να σας προτείνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που ζείτε τώρα.

Ο Κρόνος κλείνει τις πρόσφατες ερωτικές πληγές και σας οδηγεί με αργά αλλά σταθερά βήματα στον επόμενο μεγάλο σταθμό σας. Προσοχή, μην αναζητείτε διαρκώς το ίδιο και το ίδιο, η ποικιλία στον έρωτα είναι ο μόνος παράγοντας που θα σημάνει και την εξέλιξή σας σε αυτόν.

 

Παρθένος

Οι περιστάσεις αυτών των ημερών σας ωθούν συνέχεια στο σκάλισμα καταστάσεων που υποτίθεται ότι έληξαν οριστικά. Δεν θα σας πω να σεβαστείτε τις ίδιες σας τις αποφάσεις, γιατί προφανώς δεν τις λάβατε με πλήρη επίγνωση του κόστους τους. Υπαναχωρήστε τώρα που μπορείτε και κάντε άλλη μια προσπάθεια πριν να είναι αργά.

Στα ερωτικά, οι προοπτικές σας πληθαίνουν και η αναποφασιστικότητά σας φτάνει σε νέα επίπεδα. Ευτυχώς, η Αφροδίτη στέλνει το κατάλληλο σημάδι, που θα σας οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση. Στα επαγγελματικά, η κατάσταση εξομαλύνεται και οι προσωπικές διενέξεις καταλαγιάζουν τη σωστή στιγμή. Μην έχετε πολλές απαιτήσεις από άτομα με περιορισμένες δυνατότητες. Θα πρέπει να έχετε καταλάβει μέχρι τώρα πως ο καθένας ωριμάζει με τους δικούς του ρυθμούς.

 

Ζυγός

Ζυγοί, θα καταλάβετε από πρώτο χέρι ότι το άγχος ενώπιον μιας αναπόφευκτης κατάστασης είναι εντελώς περιττό. Η Αφροδίτη καλύπτει τα επικοινωνιακά κενά που σας δημιουργούν ανασφάλεια και κάνει τη συνεννόησή σας εύκολη με τα άτομα που σας ενδιαφέρουν. Θα σας δοθεί, μάλιστα, η ευκαιρία να προσεγγίσετε εσείς πρώτοι ένα συγκεκριμένο άτομο, πράγμα που θα σας χαρίσει εμπειρία και αυτοπεποίθηση.

Προσοχή στους Υδροχόους και τους Παρθένους αυτές τις μέρες, γιατί οι δρόμοι σας θα διασταυρωθούν υπό περίεργους όρους. Διεκδικείτε το ίδιο πράγμα διακαώς και ο ανταγωνισμός απειλεί να οδηγήσει κάθε πλευρά στα άκρα. Προστατεύστε το συμφέρον σας και μην αφήσετε την αξιοπρέπειά σας να κατρακυλήσει.

 

Σκορπιός

Κάποιες αποφάσεις που λάβατε εν θερμώ θα ανατραπούν αυτές τις μέρες εξαιτίας ενός απρόοπτου γεγονότος. Μην εχθρεύεστε αυτούς που προσπαθούν να σας ανοίξουν τα μάτια, Σκορπιοί, αλλά εκείνους που πασχίζουν να σας κρατήσουν στο σκοτάδι, ακόμη κι αν το σκοτάδι είναι μια κατάσταση που εσείς δημιουργήσατε για τον εαυτό σας.

Τα οικονομικά σας βρίσκονται σε περίεργη φάση, καθώς η επιρροή του Πλούτωνα ενισχύει το καταναλωτικό ρίσκο και την επιπόλαιη διαχείριση. Ευτυχώς, περιβάλλεστε από τα κατάλληλα πρόσωπα που θα ικανοποιήσουν τόσο τις συναισθηματικές σας ανάγκες όσο και τις πρακτικές σας ελλείψεις.

Μην απορρίπτετε το ενδεχόμενο ειδυλλίου με κάποιον παλιό φίλο – οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ρευστές και η αλλαγή ευπρόσδεκτη. Προσοχή στους αριθμούς και τους κώδικες που θα συναντήσετε.

 

Τοξότης

Η τύχη σάς χαμογελάει αυτή την εβδομάδα, Τοξότες! Ένα χρόνιο, πρακτικό σας πρόβλημα αρχίζει να επιλύεται χάρη στη σωτήρια παρέμβαση ενός προσώπου που σας πολιορκεί συστηματικά, χωρίς να κερδίζει ένα σας βλέμμα. Δεν σας λέω να ξεπουληθείτε για το βόλεμα, αλλά, από την άλλη, θα πρέπει να προσαρμόσετε τη συμπε- ριφορά σας στην εκάστοτε περίσταση. Αποδώστε τα εύσημα στα άτομα που πρέπει και μην ψάχνετε άλλο αφορμές για να τη σκαπουλάρετε.

Η Αφροδίτη σας φέρνει πιο κοντά σε ανθρώπους απ’ τους οποίους είχατε απομακρυνθεί τελευταία και σας δίνει κίνητρο να θεμελιώσετε τις σχέσεις σας σε νέες, σταθερότερες βάσεις. Η χημεία σας με τους Υδροχόους και τους Ταύρους βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, γι’ αυτό θα σας συμβούλευα να αποφύγετε τις ακρότητες.

 

Αιγόκερως

Οι πλανητικές κινήσεις αυτής της εβδομάδας ανακινούν θέματα που θεωρούσατε τετελεσμένα και σας δίνουν το έναυσμα να αναθεωρήσετε κάποιες απ’ τις απόψεις σας στα ερωτικά. Να είστε σίγουροι, μάλιστα, πως μέσα από το λάθος γεννιέται πάντα η πρόοδος, ακόμα κι αν πάρει καιρό να φανερωθεί.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα πάρετε στις πλάτες σας την αποτυχία μιας ολόκληρης σχέσης, παρά μόνο το κομμάτι που σας αναλογεί. Ο Κρόνος ανοίγει νέους επαγγελματικούς δρόμους και σας προκαλεί να ρισκάρετε για να ανελιχθείτε όπως ακριβώς ονειρεύεστε.

Κανένας δεν πρόκειται να σας χαρίσει και να σας χαριστεί, πράγμα που σημαίνει ότι η εξέλιξή σας εξαρτάται από εσάς και μόνο. Τα αισθηματικά σας βρίσκονται σε στασιμότητα και περιμένουν το κατάλληλο εξωτερικό ερέθισμα για να ξεκολλήσουν.

 

Υδροχόος

Ξεκαθαρίστε τις προτεραιότητές σας, Υδροχόοι. Δεν έχει σημασία αν τα τωρινά δεδομένα δεν σας ικανοποιούν πλήρως - κανείς, άλλωστε, δεν έχει αυτή την πολυτέλεια στη ζωή του. Αυτό που πρέπει να κάνετε, αξιοποιώντας βέβαια και την ώθηση του Δία, είναι να αποδεχτείτε όσα εφόδια σας δίνονται και να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε με βάση αυτά.

Στα ερωτικά, η προσέγγιση που θα σας γίνει αυτές τις μέρες δεν έχει τα χαρακτηριστικά του ιδανικού φλερτ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν δημιουργεί προοπτικές για κάτι πολύ ελπιδοφόρο. Δώστε βάση στην ουσία των πραγμάτων και όχι στο περιτύλιγμα, που συχνά παραπλανεί. Εντάσεις στα επαγγελματικά θα σας βοηθήσουν να διακρίνετε συμμάχους από εχθρούς και να αποδώσετε κάποιες σημαντικές ευθύνες προς την κατεύθυνση που πρέπει.

 

Ιχθύς

Μια τυχαία συνάντηση θα προκαλέσει συναισθηματικές αναταραχές, που ίσως και να είναι η ώρα να τις πάθετε. Φαίνεται πως ήρθε η στιγμή να ξεσπάσετε, μετά από μια μακρά περίοδο που η οργή έμενε σφηνωμένη μέσα σας, κάνοντάς σας κακό. Ο Ερμής κινεί κάθε διαδικασία ώστε ο τρόπος αντίληψής σας να αλλάξει όσον αφορά τα αισθηματικά σας και η στάση σας να γίνει αυστηρότερη εκεί που πρέπει.

Είναι σημαντικό να ξεχωρίσετε τα πρόσωπα που αξίζουν δεύτερη ευκαιρία από εκείνα που απλώς κάνουν κατάχρηση της καλής σας διάθεσης. Ένας κοντινός φίλος θα χρειαστεί τη βοήθειά σας και πρέπει να του τη δώσετε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας θα αποκομίσετε κι εσείς μια πολύτιμη εμπειρία, που θα έρθει ως επιβεβαίωση των όσων πιστεύετε και αισθάνεστε όχι μόνο για το συγκεκριμένο, αλλά και για άλλα πρόσωπα.

+ το καθημερινό STARFAX 

 

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ