Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
1

+ το καθημερινό STARFAX

 

 

Κριός

Μην αφήνετε τις μέρες να περνάνε χωρίς να συμμετέχετε ενεργά στη διαμόρφωση των καταστάσεων που σας αφορούν. Η πρωτοβουλία παίζει κομβικό ρόλο αυτή την εβδομάδα και η απόφαση για την ανάληψή της θα σας βγάλει πολλές φορές από τη δύσκολη θέση. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, έχει έρθει η ώρα να απαρνηθείτε τον συμβιβασμό (όσο βολικός κι αν φαντάζει σε πολλές περιπτώσεις) και να κυνηγήσετε αυτό που θέλετε, ακόμα κι αν οι πιθανότητες είναι εναντίον σας. Μη βασιστείτε στη συμβολή των άλλων- θα είναι πολλοί εκείνοι που θα προσπαθήσουν με διάφορους τρόπους να σας παραπλανήσουν. Οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες στο πλαίσιο της οικογένειας, αλλά ο τρόπος να γεφυρώσετε τη διάσταση απόψεων που παρουσιάζεται είναι πολύ πιο εύκολος απ’ ό,τι νομίζετε. Ποντάρετε στις ομοιότητές σας με τους άλλους και θα βγείτε κερδισμένοι.

Ταύρος

Ο ρομαντισμός είναι διάχυτος στην ατμόσφαιρα, Ταύροι, και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τον απολαύσετε στο έπακρο. Ήρθε η ώρα να ζήσετε με τους δικούς σας όρους ό,τι στερηθήκατε προηγουμένως, χωρίς να θέσετε περιορισμούς που ικανοποιούν τις εμμονές και τα κολλήματα των άλλων. Ωστόσο, η κλίση που σας δίνει η Αφροδίτη προς τον έρωτα και τα παρελκόμενά του δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποσπάσει την προσοχή σας από τα επείγοντα επαγγελματικά σας ζητήματα. Δεν θα είναι εύκολο ισορροπήσετε ανάμεσα στην υποχρέωση και τη διασκέδαση, αλλά αξίζει τον κόπο να βάλετε τα δυνατά σας. Οι Ιχθύς και οι Αιγόκεροι αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμοι αυτές τις μέρες, αλλά οι σχέσεις σας μαζί τους θα περάσουν από πολλά σκαμπανεβάσματα. Χειριστείτε με μετριοπάθεια τις διενέξεις που θα ανακύψουν και κάντε ένα βήμα πίσω, αν χρειαστεί.

Δίδυμος

Θα νιώσετε αρκετές φορές την ανάγκη να αναλωθείτε σε υστερίες και υπερβολικά ξεσπάσματα αυτή την εβδομάδα, Δίδυμοι, και η αλήθεια είναι πως πρέπει να αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο να εκφραστεί και να βγάλει από μέσα του αυτό που τον πνίγει. Οι περιορισμοί που σας θέτουν οι άλλοι ή που επιβάλλετε οι ίδιοι στον εαυτό σας δεν έχουν νόημα αυτή την περίοδο. Έχει έρθει η ώρα να καταφύγετε στις ακρότητες που κάποτε καταδικάζατε, προκειμένου να αποτινάξετε τη στασιμότητα που σας μαστίζει. Ειδικά στον τομέα των ερωτικών σας, η Αφροδίτη σας παροτρύνει να απαρνηθείτε αρκετά από τα δεδομένα σας, ωθώντας σας προς μια εξέλιξη που δεν θα κατανοήσετε πλήρως με την πρώτη. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να αφομοιώσει τις αλλαγές που έρχονται και κρατήστε απόσταση από εκείνους που σας κρατάνε πίσω.

Καρκίνος

Τα μυστικά καλό θα είναι να μείνουν μυστικά αυτές τις μέρες, Καρκίνοι. Υπάρχει λόγος που δεν μοιραζόμαστε τα πάντα με τους πάντες και αν δεν προσέξετε καλά, ο αυθορμητισμός σας θα σας δώσει ένα πικρό μάθημα που σίγουρα δεν θέλετε να πάρετε. Ο Ερμής σας κάνει ιδιαίτερα κοινωνικούς τώρα, γεγονός που έχει θετικές και αρνητικές πτυχές. Από τη μία θα μπορέσετε να κάνετε χρήσιμες επαφές (κυρίως επαγγελματικού ενδιαφέροντος), αλλά, από την άλλη, θέλοντας ή μη, θα δώσετε λαβές για σχόλια και ανεπιθύμητες παρεμβάσεις στη ζωή σας. Χειριστείτε με επιφύλαξη τους ανθρώπους και τις καταστάσεις που δεν γνωρίζετε καλά και υπολογίστε στη στήριξη (άμεση ή έμμεση) ενός εμπειρότερου και μεγαλύτερου σε ηλικία ατόμου. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, η υπομονή που επιδείξατε και συνεχίζετε να επιδεικνύετε θα ανταμειφθεί πλουσιοπάροχα τώρα.

Λέων

Ο χρόνος περνάει, Λέοντες, κι εσείς έχετε πια κουραστεί να προσπαθείτε να ερμηνεύσετε αβέβαια σημάδια. Ήρθε η ώρα να ζητήσετε ξεκάθαρες εξηγήσεις και να αντιμετωπίσετε το όποιο κόστος με σθένος. Ναι, θα εκτεθείτε ανεπανόρθωτα, θα δείξετε όλα σας τα χαρτιά, αλλά τουλάχιστον θα ξέρετε με ποιον έχετε να κάνετε και με ποιους όρους παίζετε. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ειλικρίνεια και την ευθύτητα σ’ αυτήν τη φάση κι εσείς δεν πρέπει να συμβιβαστείτε με κάτι λιγότερο. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, τα πράγματα, αυτές τις μέρες, είναι ήρεμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πραγματοποιούνται σημαντικές ζυμώσεις. Μην παρακολουθείτε τις εξελίξεις από απόσταση. Πέστε με τα μούτρα σε ό,τι παρουσιάζει έστω και ελάχιστο ενδιαφέρον και γίνετε πρωταγωνιστές του σκηνικού που διαμορφώνεται. Ο ανταγωνισμός είναι εύλογος, αλλά ο Δίας σας δίνει όσα χρειάζεστε για να τον αντιμετωπίσετε.

Παρθένος

Καλή η ενδοσκόπηση, Παρθένοι, αλλά ήρθε η ώρα να βγείτε απ’ το καβούκι σας και να ασχοληθείτε με τον κόσμο που σας περιβάλλει. Έχετε αφήσει πολλά πράγματα στη μέση και η εποχή δεν θα μπορούσε να είναι καταλληλότερη για να διεκπεραιώσετε ημιτελείς υποθέσεις, είτε αυτές αφορούν πρακτικά ζητήματα, είτε διαπροσωπικές σας σχέσεις. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ερωτικά σας, η καλύτερη πυξίδα, αυτές τις μέρες, είναι η λογική και όχι το συναίσθημα. Ξέρετε καλά προς τα πού κλίνετε, άρα το μόνο που μένει είναι να παίξετε τα χαρτιά σας προσεκτικά για να περιορίσετε, όσο γίνεται, τις απώλειές σας. Οι Ζυγοί και οι Ταύροι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των σχέσεών σας, είτε ως πρωταγωνιστές είτε ως δορυφόροι. Μην υποτιμάτε τη συμβολή τους, όσο διακριτική κι αν είναι η παρουσία τους.

Ζυγός

Αυτή την εβδομάδα πρέπει οπωσδήποτε να φέρετε εις πέρας τις υποχρεώσεις που αναλάβατε οικειοθελώς, όσο δύσκολες κι αν είναι. Η εκτίμηση των άλλων για το πρόσωπό σας παίζει, καλώς ή κακώς, σπουδαίο ρόλο στην πορεία των πραγμάτων, επομένως οφείλετε (για το δικό σας συμφέρον) να φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών τους αλλά και των δεσμεύσεων στις οποίες έχετε προβεί. Η κατάσταση των ερωτικών σας είναι ομολογουμένως περίπλοκη, αλλά η Αφροδίτη καταφέρνει να την απλοποιήσει, τουλάχιστον σε επίπεδο συναισθημάτων. Επιτέλους, ξέρετε ποιον ακριβώς θέλετε κι αυτή είναι μια καλή αρχή. Ο τρόπος που θα τον διεκδικήσετε είναι ένα εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο, το οποίο και θα καθοριστεί από τις επερχόμενες συγκυρίες. Δώστε περισσότερη σημασία στις θυσίες και τις υποχωρήσεις που πραγματοποιούν για χάρη σας οι δικοί σας άνθρωποι, γιατί η αχαριστία δεν πρόκειται να περάσει στο ντούκου.

Σκορπιός

Η συγκαταβατικότητα και οι ήπιοι τόνοι δεν αποτελούν την υπέρτατη λύση στο πρόβλημα της διατήρησης μιας ερωτικής σχέσης, Σκορπιοί. Δεν μπορείτε να έχετε την απαίτηση να κυλούν αρμονικά τα πράγματα, απλώς επειδή αποφασίσατε να παραιτηθείτε από κάθε διεκδίκηση και κάθε διαπροσωπική διένεξη. Η σιωπή μπορεί να αποβεί εξίσου ολέθρια με τη φασαρία, και μόνο όταν το συνειδητοποιήσετε αυτό θα καταφέρετε να βάλετε τα πλάνα σας στη σωστή κατεύθυνση. Ευτυχώς, ο Άρης σας φέρνει σε επαφή με τα άτομα εκείνα που μπορούν να σας χορηγήσουν την αδρεναλίνη που έχετε ανάγκη, ώστε να αποβάλετε την απάθεια των τελευταίων ημερών. Δείξτε το ενδιαφέρον σας έμπρακτα, ακόμα κι αν αυτό σας κοστίσει μερικά λάθη. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, καλό θα είναι, αυτές τις μέρες, να απαλλαχθείτε από την επιρροή των Τοξοτών και των Ιχθύων.

Τοξότης

Ηρεμήστε λίγο, Τοξότες, γιατί σαν να εκτεθήκατε λίγο παραπάνω απ’ όσο πρέπει τις τελευταίες μέρες. Όταν δεν είστε δεσμευμένοι, δεν είναι κακό να ανοίγετε πολλά ερωτικά μέτωπα για να διασκεδάσετε. Το θέμα όμως είναι να μπορείτε και να τα αντέξετε, γιατί οι πολλαπλές κρούσεις (χωρίς απαραίτητα να είναι ολοκληρωμένες) μπορούν άνετα να σας βγάλουν απ’ τα νερά σας, ακόμα κι αν νομίζετε ότι τις έχετε υπό έλεγχο. Αποτραβηχτείτε κάπως, ανασυγκροτηθείτε και αναλάβετε πάλι δράση, όταν έχετε κατασταλάξει ως προς αυτά που θέλετε και μπορείτε να κάνετε. Ο Δίας δίνει ώθηση στα επαγγελματικά σας αυτή την εβδομάδα, ενισχύοντας κυρίως τα μεγαλεπήβολα σχέδιά σας. Αρκετά αμφιβάλλατε για τις ικανότητές σας - τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να προωθήσετε ένα σχέδιο που προετοιμάζετε εδώ και καιρό στα κρυφά. Συμβουλευτείτε τους Αιγόκερους και τους Υδροχόους του περιβάλλοντός σας.

Αιγόκερως

Όλοι γύρω σας προσπαθούν να σας πείσουν να ελαττώσετε τους ρυθμούς σας, αλλά αυτό ακριβώς είναι που δεν πρέπει να κάνετε. Οι επιτυχημένες συνταγές, Αιγόκεροι, δεν αλλάζουν, γι’ αυτό και πρέπει να πορευτείτε με αυτή που εφαρμόζετε τώρα, προκειμένου να συνεχίσετε να αποκομίζετε τα ίδια αποτελέσματα. Απ’ ό,τι φαίνεται, τελικά, το πρόσωπο που σας έλκει ερωτικά χρειάζεται λίγη πίεση παραπάνω για να ενδώσει. Συνεχίστε να το πολιορκείτε στενά (εφόσον βλέπετε ότι η τακτική σας αποδίδει), αλλά μην εξαντλήσετε όλη σας την ενέργεια σ’ αυτή την κατάσταση. Σε ό,τι αφορά το γενικότερο φάσμα των διαπροσωπικών σας σχέσεων, ο Άρης δίνει έρεισμα στις κόντρες αυτή την εβδομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι στερείστε την ευκαιρία να περάσετε καλά. Μερικές φορές η ένταση είναι πιο δημιουργική από τους ήπιους τόνους.

Υδροχόος

Αρκετά ασχοληθήκατε με έναν άνθρωπο που αρνείται να βοηθήσει τον εαυτό του. Δεν είστε υπεύθυνοι για τη μοίρα κανενός, Υδροχόοι, όση αγάπη κι αν τρέφετε γι’ αυτόν. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, πορεύεται μ’ αυτές και κρίνεται βάσει αυτών. Αυτή την εβδομάδα, οι πλανήτες σας φυσούν αέρα ανανέωσης, ο οποίος επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής σας που έχει βαλτώσει. Στην αρχή ίσως σας φανεί δύσκολος ο αποχωρισμός από πράγματα και καταστάσεις που είχατε συνηθίσει, αλλά στην πορεία η επιλογή σας να προχωρήσετε μπροστά θα δικαιωθεί. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, καλό θα ήταν να σταματήσετε να δίνετε σημασία σε επουσιώδεις λεπτομέρειες και να εστιάσετε στην ουσία του πράγματος. Τα συναισθήματα δεν είναι καθόλου δεδομένα πια, επομένως δεν πρέπει να φέρεστε σα να αντιπροσωπεύουν μια αυτονόητη κατάσταση. Χαρείτε με τα βασικά και θα ακολουθήσουν κι άλλα, μεγαλύτερα.

Ιχθύς

Τα επαγγελματικά σας εξελίσσονται με εντελώς απροσδόκητο τρόπο τώρα, αλλά ο κίνδυνος να υποπέσετε σε λάθη βιασύνης κι επιπολαιότητας είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Όσο καλοί κι αν είστε στη δουλειά σας, Ιχθύες, δεν έχετε την ικανότητα να προβλέπετε το μέλλον. Οχυρωθείτε όσο πιο αποτελεσματικά μπορείτε απέναντι στην αβεβαιότητα, συμβουλευόμενοι τα εμπειρότερα από εσάς πρόσωπα του κύκλου σας (κυρίως τους Κριούς και τους Υδροχόους). Η Αφροδίτη δίνει στα ερωτικά σας τη σταθερότητα που καιρό τώρα τους έλειπε, αλλά είναι εντελώς δική σας δουλειά να τη διατηρήσετε στο επίπεδο που επιθυμείτε. Μην ξεχνάτε, πάντως, πως μερικά σκαμπανεβάσματα πότε πότε δεν κάνουν κακό σε μια σχέση. Αγκαλιάστε την ένταση, αλλά μην παραδοθείτε στην αποξένωση. Προσοχή στις ευαίσθητες οικογενειακές ισορροπίες. Αν κάποιος πρέπει οπωσδήποτε κάπου να κάνει πίσω, ας κάνετε εσείς.

+ το καθημερινό STARFAX

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια