Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0


+ το καθημερινό STARFAX

 

Κριός

Αυτές τις μέρες, Κριοί, το θέμα της φιλίας και της στενής εγκεφαλικής επαφής έρχεται στην επιφάνεια, πιο φλέγον από ποτέ. Ναι, όπως όλοι, έτσι κι εσείς προδοθήκατε πολλάκις στο παρελθόν. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να ξεγράψετε ακόμα και το ενδεχόμενο της φιλικής σχέσης από τη ζωή σας. Όσο ζείτε, μαθαίνετε, και αυτός είναι ο κανόνας που θα σας προστατεύσει από τα λάθη του παρελθόντος, ενώ παράλληλα θα σας εισάγει σε μια νέα εποχή ωριμότητας και κατανόησης. Ορισμένα πρόσωπα (κυρίως Δίδυμοι και Ιχθύς) ανεβαίνουν με αξιοθαύμαστη ταχύτητα στην εκτίμησή σας, καταφέρνοντας να σας εντυπωσιάσουν όσο κανείς άλλος αυτό το διάστημα. Αφήστε τα να σας πλησιάσουν με τον τρόπο που θεωρούν αυτά σωστό, αλλά αν δείτε ότι η οικειότητα μεταξύ σας πάει να αγγίξει την ερωτική σφαίρα, θέστε τους περιορισμούς σας ρητά και χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ταύρος

Αποκαλυπτική η εβδομάδα για τα συναισθήματα και τις απόκρυφες επιθυμίες σας, Ταύροι. Η Αφροδίτη σας συμφιλιώνει με αρκετά από τα απωθημένα σας, φέρνοντάς σας ένα βήμα πιο κοντά στην ιδανική ερωτική κατάσταση, όπως την έχετε πλάσει στο μυαλό σας. Προσοχή, όμως, η ενέργειά σας βρίσκεται σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα (για τα δεδομένα σας αλλά και γενικότερα), πράγμα που σημαίνει ότι είτε λόγω αυθορμητισμού, είτε από απλή επιπολαιότητα, ενδέχεται να τη σπαταλήσετε στα λάθος σημεία. Οι συμβουλές ενός μεγαλύτερου προσώπου (Σκορπιού ή Αιγόκερου) θα παίξουν καταλυτικό ρόλο σε αυτήν τη φάση. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, οι σχέσεις σας με τους συναδέλφους εξομαλύνονται και δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για περαιτέρω οικειότητα. Μην απορρίπτετε τα καλέσματα σημαντικών προσώπων (ερωτικά ή άλλου τύπου) από φόβο μήπως πέσουν στο κενό. Κάποια ρίσκα αξίζει να τα παίρνετε.

Δίδυμος

Οι ερωτικές σας σχέσεις διέρχονται μια κρίσιμη και περιπετειώδη περίοδο και θα πρέπει να φανείτε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αν ο σκοπός σας είναι η διατήρηση και όχι ο τερματισμός τους. Η Αφροδίτη σας επιφυλάσσει υψηλά επίπεδα ενέργειας αυτή την εβδομάδα, αλλά το πρόβλημά σας είναι ότι τείνετε να τη διοχετεύετε σε λάθος κατευθύνσεις. Έχει έρθει, ομολογουμένως, η στιγμή να εστιάσετε σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, στρέφοντας το βλέμμα μακριά από οτιδήποτε απειλεί να σας αποσπάσει την προσοχή. Χρωστάτε κυρίως στον εαυτό σας (αλλά και σε κάποιον άλλο) να δοκιμάσετε το concept της δέσμευσης, έστω προσωρινά. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, οι προκλήσεις (κυρίως ηθικού χαρακτήρα) είναι αρκετές και ενδέχεται να σας φέρουν ενώπιον ενός αδιεξόδου. Εμπιστευτείτε την κρίση των μεγαλύτερων σ’ αυτήν τη φάση και δεν θα βγείτε χαμένοι. Η εμπειρία δείχνει πάντα τον σωστό δρόμο.

Καρκίνος

Αισθάνεστε ότι ο ρόλος του σωτήρα δεν σας ταιριάζει καθόλου, αλλά, για κακή σας τύχη, αυτός σας έλαχε τώρα και δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για να τον αποβάλετε. Η επιδραστικότητα και η γενικότερη δύναμή σας είναι προφανείς αυτή την εβδομάδα και αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο θα καταφύγουν σε σας όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα. Μη διστάσετε να βοηθήσετε τα πρόσωπα που αξίζουν τη συνδρομή σας, αλλά αντισταθείτε σε όσους δείχνουν να πιστεύουν ότι είστε υποχρεωμένοι να τους εξυπηρετείτε. Ευτυχώς, ο Δίας ενισχύει το θάρρος και την πυγμή σας και σας δίνει όλα τα πρακτικά εφόδια για να υπερασπιστείτε την αξιοπρέπειά σας, χωρίς να δημιουργήσετε κακές εντυπώσεις. Αλλαγές σας περιμένουν στα ερωτικά, με τα παιχνίδια εγωισμού να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα. Είστε σίγουροι, όμως, ότι σας καλύπτουν ;

Λέων

Η ανανέωση των σχέσεών σας είναι απαραίτητη αυτή την περίοδο, και η γενικότερη πλανητική συγκυρία δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αμφιβολίες. Σε πολλές από τις διαπροσωπικές σας επαφές έχετε πλέον αγγίξει ένα δυσάρεστο τέλμα, που μόνο με δυο τρόπους μπορεί να λυθεί: Είτε με τον οριστικό τερματισμό τους, είτε με έναν καινούργιο τρόπο διαχείρισής τους. Η Αφροδίτη σας δίνει τα συναισθηματικά εφόδια για να επαναπροσδιορίσετε άτομα και καταστάσεις, χορηγώντας παράλληλα σε αυτά στοιχεία πιο επίκαιρα και ώριμα. Η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη, αλλά, ούτως ή άλλως, κάθε άνθρωπος χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, η αλλαγή τα συμπαρασύρει όσο χρειάζεται για να αποφύγουν το γνώριμο βάλτωμα που στο παρελθόν έχετε ξανασυναντήσει. Ειδικά όσοι είστε σε σταθερή και αποκλειστική σχέση, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για μια μεταβολή στις ισορροπίες δυνάμεων.

Παρθένος

Τα όρια των αντοχών σας διευρύνονται αυτή την εβδομάδα και επιτέλους νιώθετε έτοιμοι να δοκιμαστείτε σε νέες καταστάσεις. Τα σημάδια του Δία δεν θα μπορούσαν να είναι πιο σαφή, ενώ η καθοδήγησή του θα σας σπρώξει στα άτομα εκείνα που μπορούν να σας προσφέρουν χρήσιμες αλλαγές και όχι παροδικά πυροτεχνήματα. Προσοχή, όμως, Παρθένοι, όσο ανοιχτοί κι αν είστε απέναντι στο καινούργιο και το διαφορετικό, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως κάποια πράγματα αλλάζουν μόνο όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες. Μην προσπαθήσετε, επομένως, να μεταβάλετε τις σταθερές και διαχρονικές σας σχέσεις, εφόσον εξακολουθούν να είναι αποδοτικές. Στον τομέα των επαγγελματικών, οι προστριβές σας με πρόσωπα εξουσίας μειώνονται σημαντικά, αλλά οι ευθύνες σας αυξάνονται ραγδαία. Μόνο εσείς γνωρίζετε, πάντως, αν μπορείτε να σηκώσετε το βάρος που τίθεται τώρα στους ώμους σας.

Ζυγός

Ο έρωτας σας φέρνει στα άκρα, αυτή την εβδομάδα, Ζυγοί και αμφιβάλλω αν υπάρχει τρόπος να αποφύγετε τη μάχη που θα ακολουθήσει. Επιτέλους, καταφέρνετε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας με τον τρόπο που θέλετε (και όχι με χαζές προκάτ ατάκες), αλλά το θάρρος και η αποφασιστικότητά σας θα έχουν ένα συγκεκριμένο κόστος. Είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε όσα έχει να σας αντιπαραβάλει το άτομο που διεκδικείτε; Το καλό με τις διαπροσωπικές σας σχέσεις τώρα είναι πως χάρη στην επίδραση του Δία γνωρίζετε πολύ καλά τι θέλετε και δεν αμφιταλαντεύεστε καθόλου. Το μόνο, λοιπόν, που έχετε να κάνετε, είναι να φερθείτε με ευθύτητα και ειλικρίνεια και να αναμείνετε τα αποτελέσματα της κατά μέτωπο επίθεσης που αποτολμάτε. Προσοχή στις τυπικότητες - για κάποιους έχουν μεγάλη σημασία και πρέπει σιγά-σιγά να τις αποδεχτείτε.

Σκορπιός

Οι πλανήτες σας σάς χαρίζουν άπλετη ελευθερία τώρα, γεγονός που θα έχει σαφές αντίκτυπο τόσο στον συναισθηματικό σας κόσμο όσο και στην πρακτική καθημερινότητά σας. Ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τον έρωτα και το σεξ αλλάζει και η αυστηρότητα που επιδεικνύατε κατά την κριτική του εαυτού σας και των άλλων δίνει τη θέση της στην κατανόηση και τη χαλαρότητα. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, ο Άρης ενισχύει τον ανταγωνισμό και σας δίνει κίνητρο να υπερβείτε ορισμένα αντικειμενικά εμπόδια που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στον δρόμο σας. Οι κόντρες σας με τους Ταύρους και τους Παρθένους δίνουν και παίρνουν ακόμα, αλλά η βαρύτητα δεν πρέπει να δοθεί σε τόσο πεζά ζητήματα. Εστιάστε στην προσωπική σας ανέλιξη και μην τροφοδοτείτε πλέον καταστάσεις που συμφέρουν μόνο τους άλλους και όχι εσάς. Σταθερότητα στα οικονομικά σας μετά από μια περίοδο αναταραχών.

Τοξότης

Όσο πειστικά κι αν ακούγονται τα λόγια αγάπης και έρωτα που σας απευθύνουν διάφορα πρόσωπα αυτό το διάστημα, καλύτερα να περιμένετε έμπρακτες αποδείξεις προτού δεσμευτείτε σε οποιοδήποτε επίπεδο. Δεν είναι απαραίτητο ότι τα άτομα που σας περιβάλλουν δεν εννοούν τα λόγια τους. Απλώς, μερικές φορές, τα λόγια είναι τόσο μεγάλα, που ακόμα κι αυτοί που τα εκστομίζουν δεν συνειδητοποιούν το βάρος τους. Ευτυχώς, ο Δίας σας προστατεύει από λάθη επιπολαιότητας και αφέλειας, ενισχύοντας τη διαίσθησή σας με ιδανικό τρόπο. Η λογική και το συναίσθημα ωχριούν μπροστά στη δύναμη του ενστίκτου σας, που είναι, δίχως αμφιβολία, το μόνο που μπορεί να χαράξει τις κατάλληλες κατευθύνσεις για να βαδίσετε με ασφάλεια. Προσοχή στα επαγγελματικά εμπόδια, είτε σας τα θέτουν άλλοι, είτε τα δημιουργείτε μόνοι σας. Ζητήστε τη συμβουλή ενός εμπειρότερου ατόμου από τον χώρο της δουλειάς.

Αιγόκερως

Πολλοί είναι αυτοί που θα σας ζητήσουν να τους εμπιστευτείτε τώρα, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που αξίζουν πραγματικά την εμπιστοσύνη σας. Οι διαπροσωπικές σας σχέσεις μπλέκονται με πολύ περίεργο τρόπο αυτή την εβδομάδα, Αιγόκεροι, σε βαθμό που κι εσείς οι ίδιοι χάνετε τον μπούσουλα. Το σημαντικότερο, πάντως, είναι να μην αναμείξετε τις ερωτικές με τις επαγγελματικές σας σχέσεις, ακόμα κι αν σε μερικές περιπτώσεις μοιάζουν αλληλένδετες. Προσπαθήστε να κρατήσετε αποστάσεις από διενέξεις και λογομαχίες των οποίων τη ρίζα δεν γνωρίζετε, ειδικά αν σ’ αυτές συμμετέχουν Υδροχόοι και Ιχθύς. Η ουδετερότητα δεν είναι αμαρτία, τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλος τρόπος λογικής αντίδρασης. Τα ερωτικά σας παίρνουν τα πάνω τους χάρη στην παρέμβαση ενός τρίτου προσώπου, αλλά η ανεξαρτησία σας ενδέχεται να σταθεί εμπόδιο στην προσέγγιση εκείνου που επιθυμεί να σας κατακτήσει.

Υδροχόος

Για πολύ καιρό υπήρξατε έρμαια των φαντασιώσεων και των ευσεβών σας πόθων, Υδροχόοι, και όλη αυτή η κατάσταση δημιούργησε ένα μεγάλο χάσμα ανάμεσα σε σας και στην πραγματικότητα. Ευτυχώς, αυτές τις μέρες ο Δίας σας γειώνει (κάπως απότομα), επαναφέροντάς σας στα συγκαλά σας. Μερικοί άνθρωποι απλώς δεν μας γουστάρουν - καιρός να το καταλάβετε και να το αποδεχτείτε. Δεν υπάρχει λόγος να γυρεύετε ψίχουλα αγάπης και εκτίμησης από άτομα των οποίων δεν αποτελείτε προτεραιότητα. Η συνειδητοποίηση της αλήθειας δεν σας στερεί, πάντως, τον ρομαντισμό σας, πράγμα που σημαίνει ότι οι ευκαιρίες για νέες γνωριμίες με ερωτικό προσανατολισμό θα είναι μπόλικες αυτή την εβδομάδα. Αξιοποιήστε με ψυχραιμία τις επαφές που βρίσκονται στα σπάργανα. Δεν είναι ανάγκη να πιέσετε κανέναν - ούτε καν τον ίδιο σας τον εαυτό. Αφήστε τον χρόνο να λειτουργήσει όπως μόνο αυτός ξέρει.

Ιχθύς

Χρειάζεστε ένα διάλειμμα από την εντατική δουλειά και αυτές τις μέρες σας δίνεται η ευκαιρία να το κάνετε. Μην ανησυχείτε, Ιχθύες, μια μικρή αποχή από το καθήκον δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, ειδικά μετά από μια τόσο έντονη περίοδο συνεχούς άγχους και νευρικότητας. Η Αφροδίτη δίνει ώθηση στα ερωτικά σας, τα οποία ξεφεύγουν από την αδράνεια στην οποία είχαν περιέλθει, παίρνοντας μια τροπή εντελώς διαφορετική από τα συνηθισμένα. Μην ανακόψετε την πορεία ενός καινούργιου φλερτ απλώς επειδή τυχαίνει να μη μοιάζει σε τίποτα με όλα τα προηγούμενα. Χρησιμοποιήστε τον δικαιολογημένο σας φόβο ως εφαλτήριο και όχι ως ανασταλτικό παράγοντα. Οι Σκορπιοί και οι Αιγόκεροι είναι οι πιο πιστοί σας σύντροφοι αυτή την εβδομάδα, επομένως καλό θα είναι να εμπιστευτείτε την κρίση τους, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με ζητήματα διαπροσωπικών σχέσεων.

+ το καθημερινό STARFAX

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ