Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

 


 

το καθημερινό STARFAX

 

Κριός

Θα έχετε πολλές ευκαιρίες να επιδείξετε και να αποδείξετε το ταλέντο και την εργατικότητά σας αυτή την εβδομάδα, Κριοί, γι’ αυτό αφήστε στην άκρη τις επιπολαιότητες και τις υστερικές κινήσεις. Το θέμα δεν είναι μόνο να καταφέρετε να προβληθείτε, αλλά να προβληθείτε με τον σωστό τρόπο στους σωστούς ανθρώπους. Ο Δίας ενισχύει το ομαδικό σας πνεύμα και σας βοηθάει να κάνετε κάποιες δύσκολες υποχωρήσεις προκειμένου να επιτύχετε τους σκοπούς σας με άμεσο τρόπο (κυρίως στον επαγγελματικό τομέα). Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, οι εξελίξεις των ημερών θα είναι σημαντικές, αλλά ιδιαίτερα αργές. Κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται τον χρόνο τους για να σας συνηθίσουν και καλά θα κάνετε να αποδεχτείτε τους ρυθμούς τους, αν θέλετε να έχετε μέλλον μαζί τους. Καθοριστική για την ψυχική σας διάθεση θα είναι η παρέα σας με Αιγόκερους και Ιχθύς.

Ταύρος

Οι μέρες που έρχονται δεν θα είναι οι καλύτερες για την αισθηματική σας ζωή, Ταύροι. Ο σύντροφός σας σάς απογοητεύει αρκετά με τη συμπεριφορά του και σας δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με τη γενικότερη πορεία που έχετε χαράξει στα ερωτικά σας. Ποτέ δεν είναι αργά για μια δραστική αλλαγή βέβαια, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να την επιχειρήσετε είναι να συλλογιστείτε πόσα έχετε να χάσετε από το ρίσκο που θα πάρετε. Η ενέργειά σας αυξάνεται κατακόρυφα χάρη στην επίδραση του Άρη και η πλανητική συγκυρία σάς δίνει το έναυσμα να εντάξετε νέες ασχολίες στην καθημερινότητά σας, εκμεταλλευόμενοι δυνατότητες του εαυτού σας που για καιρό είχαν μείνει στην άκρη αχρησιμοποίητες. Η επαφή σας με άτομα του ευρύτερου κύκλου σας σάς βγάζει από τη μονοτονία στην οποία είχατε βυθιστεί, εξοικειώνοντάς σας με νέες ιδέες και διαφορετικές πραγματικότητες.

Δίδυμος

Η εκτίμηση των δικών σας ανθρώπων δεν είναι καθόλου δεδομένη, Δίδυμοι, ούτε βέβαια και θα έπρεπε να είναι. Αυτή την εβδομάδα μαθαίνετε επιτέλους ότι πρέπει να αγωνίζεστε συνεχώς για να επιβεβαιώνετε τη σχέση εμπιστοσύνης που έχετε χτίσει με κάποιους ανθρώπους, χωρίς να περιμένετε μονίμως συγχώρεση για κάθε σφάλμα που κάνετε. Αντίστοιχα, κι εσείς δεν έχετε καμία υποχρέωση να δίνετε άφεση αμαρτιών σε όσους κατ’ εξακολούθηση εκμεταλλεύονται την οικειότητά σας αλλά και την καλή διάθεση που επιδεικνύετε απέναντί τους. Η Αφροδίτη εξισορροπεί την κατάσταση των ερωτικών σας και σας δίνει πολλούς λόγους να επιμείνετε στην πολιορκία που κάνετε αυτήν τη στιγμή. Οι προσπάθειές σας θα αποδώσουν σύντομα καρπούς, δικαιώνοντας τις θυσίες σας όλο αυτό το διάστημα. Προσοχή στους ανθρώπους που έρχονται από μακριά, οι προθέσεις τους δεν είναι και οι καλύτερες.

Καρκίνος

Ένα μικρό πρόβλημα μπορεί να γιγαντωθεί, αν δεν του δείξετε την απαραίτητη επιμέλεια, Καρκίνοι. Έχετε την τάση να αναβάλλετε αρκετές καταστάσεις επειδή δεν αισθάνεστε έτοιμοι να τις διαχειριστείτε, αλλά στην πραγματικότητα έχετε εθιστεί στην αναβλητικότητα, ανεξάρτητα από την ετοιμότητά σας. Ένα δυνατό σοκ αυτή την εβδομάδα σας φέρνει ενώπιον των ευθυνών σας και σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας σάς δείχνει ότι οι δυνατότητές σας είναι πολύ περισσότερες απ’ ό,τι πιστεύετε. Η χρονική συγκυρία είναι καλή για να βγείτε έξω από τη ζώνη ασφαλείας σας και να πειραματιστείτε (με μέτρο πάντα), εξερευνώντας τα ένστικτα και τις προοπτικές που σας ανοίγονται. Μια ταραχώδης κατάσταση στα επαγγελματικά εξομαλύνεται αρκετά τώρα και αποκαθιστά την πίστη σας σε αρχές και ιδέες τις οποίες είχατε ξεχάσει κάπου στην πορεία. Θετικός ο τρόπος που σας βλέπουν οι προϊστάμενοι - φροντίστε να μην τον αλλάξετε.

Λέων

Πολλά είναι τα άτομα που θα κάνουν δυναμική είσοδο στη ζωή σας αυτή την εβδομάδα, Λέοντες, γι’ αυτό θα πρέπει να προετοιμαστείτε για αλλαγή του κλίματος στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Οι δαίμονες του παρελθόντος φεύγουν από τη μέση και εγκαταλείπουν τη λίστα των προτεραιοτήτων σας, για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό. Εκμεταλλευτείτε τη συγκυρία γνωρίζοντας σε βάθος τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν μπροστά σας και δίνοντας ευκαιρίες σε όσους σας εμπνέουν πραγματικά (και όχι σε τραγικές περιπτώσεις ανθρώπων που επιστρέφουν ξανά και ξανά ως βρεγμένες γάτες). Οι δοκιμασίες που σας θέτει ο Πλούτωνας στα επαγγελματικά θα σας προκαλέσουν έντονη ψυχολογική φόρτιση, η οποία όμως θα αποδειχτεί ιδιαίτερα δημιουργική από κάθε άποψη. Ίσως τελικά αυτό που χρειαζόσασταν για να κινητοποιηθείτε και να αποδώσετε (στον βαθμό που ονειρευόσασταν) ήταν ένα ερέθισμα υψηλής έντασης.

Παρθένος

Η εμπιστοσύνη είναι το μείζον ζήτημα που θα σας απασχολήσει αυτές τις μέρες με αφορμή κάποιο απρόσμενο περιστατικό που θα κλονίσει μια χρόνια φιλική σας σχέση. Οι άνθρωποι αλλάζουν με το πέρας του χρόνου, Παρθένοι, και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως όσα αυτοί υποσχέθηκαν δεν θα αλλάξουν μαζί τους. Η Αφροδίτη σας βοηθάει να βαδίσετε μέσα από αυτήν τη δοκιμασία με ηρεμία και σύνεση, περιορίζοντας τις συναισθηματικές σας εξάρσεις σε σημαντικό βαθμό. Τα ερωτικά σας συμβαδίζουν με τη γενικότερη τάση μεταβολής που σημειώνεται στη ζωή σας, καθώς η εξέλιξη ενός φλερτ αδυνατεί να σας δώσει την ικανοποίηση που περιμένατε, στρέφοντάς σας τελικά προς μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Είναι οk να μην είστε απολύτως σίγουροι για το τι θέλετε, Παρθένοι. Αρκεί να ξέρετε τουλάχιστον τι είναι αυτό που δεν θέλετε. Η νέα συναισθηματική σας κατάσταση θα λάβει στέρεα μορφή πιο γρήγορα απ’ ό,τι νομίζετε.

Ζυγός

Η προθεσμία σας να απαντήσετε ικανοποιητικά σε μια συγκεκριμένη ερωτική πρόκληση λήγει όπου να ‘ναι, και δεν υπάρχει περιθώριο αναβολής. Ζυγοί. Αυτήν τη φορά πρέπει να πάρετε στα σοβαρά τα δρώμενα της αισθηματικής σας ζωής, γιατί, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν πρόκειται για μια παροδική ιστοριούλα αλλά για κάτι που έχει τα φόντα να διαρκέσει και να σημάνει πολλά για το παρόν και το μέλλον. Οι αμφιβολίες και οι δισταγμοί που είχατε για μια επαγγελματική σας υπόθεση εξαλείφονται πλήρως, καθώς ο Δίας σας δίνει το πράσινο φως να προχωρήσετε απρόσκοπτα στις κινήσεις που είχατε στο μυαλό σας, κάνοντας επιτέλους το άστρο σας να λάμψει. Στο οικογενειακό περιβάλλον οι διενέξεις είναι αναμενόμενες, αλλά η αδιαφορία και η μετριοπάθεια δεν αποτελούν την ενδεδειγμένη στάση. Δείξτε ενδιαφέρον για ό,τι προβληματικό προκύπτει τώρα, για να μη διογκωθεί αργότερα.

Σκορπιός

Αυτές τις μέρες σας δίνεται η ευκαιρία να διαδραματίσετε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη ή την επίλυση των προβλημάτων των άλλων κι αυτό το γεγονός θα σας βάλει σε μεγάλα διλήμματα. Η δύναμή σας πάνω στους άλλους είναι προφανώς μεγάλη, αλλά δεν θα είναι πάντα εύκολο και συμφέρον να παίξετε τους καλούς Σαμαρείτες. Ζυγίστε προσεκτικά ηθική και συμφέρον και μην προβείτε σε πράξεις ή παραλείψεις χωρίς προηγουμένως να τις έχετε σκεφτεί ξανά και ξανά. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, οι εντάσεις των προηγούμενων ημερών καταλαγιάζουν κι απ’ ό,τι φαίνεται, ευτυχώς, δεν αφήνουν ανεξίτηλα σημάδια στις σχέσεις σας. Δώστε περισσότερη έμφαση στη σεξουαλική σας ζωή, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τον ούριο άνεμο της Αφροδίτης. Δεν υπάρχει λόγος να αυτοπεριοριστείτε, αν έτσι δεν παραβιάζετε κάποια υπόσχεση. Μόνο εσείς γνωρίζετε τα όριά σας, Σκορπιοί.

Τοξότης

Για ένα τεράστιο διάστημα αφιερώνατε όλο σας τον χρόνο στην προσπάθεια ανεύρεσης απαντήσεων για ένα σωρό ζητήματα, δίνοντας, βέβαια, έμφαση στα ερωτικά. Το αποτέλεσμα σπανίως σας δικαίωνε απόλυτα, Τοξότες, με αποτέλεσμα να βυθίζεστε σε ολοένα βαθύτερη απογοήτευση. Μήπως ήρθε η ώρα να πάρετε απόφαση ότι δεν χρειάζεται να απαντώνται όλα τα ερωτήματα που ανακύπτουν; Ο Δίας επιδρά σχεδόν ιαματικά στην ταραγμένη σας ψυχολογία αυτή την εβδομάδα, συμφιλιώνοντάς σας με αρκετές εκφάνσεις της άχαρης πραγματικότητας (μερικές απ’ τις οποίες βρίσκουν έρεισμα στον ίδιο σας τον εαυτό). Ο σκοπός σας αυτές τις μέρες δεν είναι να χαθείτε για μια ακόμα φορά στο μυστήριο αλλά να αφοσιωθείτε στο παρόν που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως αναγκαστικά θα προσπεράσετε μερικές εκκρεμότητες. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις συμβουλές των Παρθένων που σας περιτριγυρίζουν.

Αιγόκερως

Μη γίνεστε έρμαιο των απαιτήσεων και των φαντασιώσεων των άλλων, Αιγόκεροι. Ο καθένας μπορεί να περιμένει ό,τι θέλει από τη ζωή του, αλλά εσείς δεν έχετε την υποχρέωση να ενσαρκώνετε ρόλους, ανάλογα με τη διάθεση του καθενός. Αυτή την εβδομάδα η Αφροδίτη τονώνει την αυτοπεποίθησή σας με καίριο τρόπο και σας δίνει τα ερεθίσματα που χρειάζεστε για να στρέψετε το ενδιαφέρον σας σε νέες, πρωτότυπες κατευθύνσεις. Τα φαντάσματα του παρελθόντος εξακολουθούν να κόβουν βόλτες στην καθημερινότητά σας, αλλά αυτήν τη φορά είναι εδώ για να σας υπενθυμίζουν τι κάνατε λάθος και όχι για να σας στοιχειώσουν. Η χημεία σας με τους Ταύρους και τους Διδύμους είναι δημιουργική σε όλα τα επίπεδα, αλλά κυρίως στο επαγγελματικό. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επιστρατεύσετε το πνεύμα συνεργασίας που σας διέπει και να κυνηγήσετε την πολυπόθητη καταξίωση στον χώρο της δουλειάς.

Υδροχόος

Τα πάντα, αυτές τις μέρες, είναι θέμα πρωτοβουλίας, Υδροχόοι. Αν θέλετε πραγματικά κάτι, μπορείτε να το αποκτήσετε, αρκεί να πάρετε απόφαση πως θα πρέπει να το διεκδικήσετε. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας (ακόμη και τις εφήμερες περιπέτειές σας), οι ντροπές δεν έχουν θέση πια στην ψυχολογία σας. Ο Άρης σας δίνει τα πρακτικά και ψυχικά εφόδια που χρειάζεστε για να επιτεθείτε και πλέον τίποτα δεν μπορεί να σας κρατήσει μακριά από τον στόχο σας. Στα επαγγελματικά σας, η αφοσίωση θα παίξει κυρίαρχο ρόλο αυτή την εβδομάδα, όποιοι κι αν είναι οι στόχοι σας από δω και πέρα. Θα φανεί δυσκολότερο απ’ ό,τι νομίζετε το να μείνετε πιστοί σε έναν άνθρωπο ή μια ιδέα, γι’ αυτό καλό θα ήταν να προετοιμαστείτε από τώρα για μια γερή ηθική δοκιμασία.

Ιχθύς

Οι συναισθηματικές εκρήξεις απειλούν να σας πάνε πίσω στα επαγγελματικά σας σχέδια αυτή την εβδομάδα, Ιχθύες, γι’ αυτό και θα πρέπει να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια να διαχωρίσετε τα προσωπικά σας ζητήματα από τα εργασιακά. Σταματήστε να κουβαλάτε τη δουλειά στο σπίτι και αντιμετωπίστε επιτέλους κάθε τομέα ξεχωριστά, δίνοντας το προβάδισμα σ’ εκείνον που έχει μεγαλύτερη ανάγκη. Μια μακροχρόνια φιλία περνάει κρίση και το δυσάρεστο είναι ότι κάνατε ήδη ό,τι περνούσε από το χέρι σας για να την προστατέψετε. Μερικές φορές, όμως, η σύγκρουση είναι η μόνη οδός για την εξέλιξη, επομένως δεν έχετε παρά να αφήσετε την κατάσταση να εξελιχθεί μόνη της και ο χρόνος θα δείξει αν θα δικαιωθείτε. Σε καλή τροχιά τα ερωτικά σας - φαίνεται ότι η ηρεμία και των δυο πλευρών έκανε θαύματα στο θέμα της επικοινωνίας και της αμοιβαιότητας.

το καθημερινό STARFAX

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ