ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

 

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter

 

το καθημερινό STARFAX

 

Κριός

Για πολύ καιρό βασίζατε τις επιλογές σας (ερωτικές και άλλες) στις συμβουλές και τις απόψεις των γύρω σας, φοβούμενοι το κόστος που ενδεχομένως θα είχε μια καθαρά δική σας απόφαση. Η κατάσταση αυτή ανατρέπεται τώρα, καθώς ο Δίας αυξάνει κατακόρυφα τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητά σας, καθιστώντας σας επιτέλους αποκλειστικούς κύριους της ζωής σας. Το περιβάλλον σας εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη συνείδησή σας (αυτή την εβδομάδα, μάλιστα, οι Σκορπιοί σας επηρεάζουν ποικιλοτρόπως), αλλά παύει να την ελέγχει απόλυτα. Αυτές τις μέρες θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο μεταφέρετε πληροφορίες και ειδήσεις, γιατί πολλοί θα σπεύσουν να σας καταλογίσουν ευθύνες εκ του μηδενός. Διαχωρίστε τη θέση σας απ’ ό,τι δεν σας αντιπροσωπεύει και μην πάτε κόντρα στον σύντροφο, αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη.

Ταύρος

Προσέξτε πού δίνετε τη συναίνεσή σας, Ταύροι, γιατί κινδυνεύετε να πέσετε θύματα της βιασύνης και του υπερβολικού σας ενθουσιασμού. Οι εξελίξεις τρέχουν σαν τρελές αυτές τις μέρες και ο Ερμής σας παρασύρει σε αποφάσεις που δεν σας χαρακτηρίζουν πλήρως. Σκεφτείτε πριν πράξετε, ειδικά αν από τις κινήσεις σας εξαρτάται η τύχη περισσότερων ατόμων. Τα ερωτικά σας βρίσκονται σε μεταβατική φάση, καθώς ένας νέος έρωτας επιχειρεί να διαδεχτεί έναν παλαιότερο με απότομο τρόπο. Εσείς, Ταύροι, μπορεί να είστε έτοιμοι να προχωρήσετε παρακάτω, αλλά οι συνθήκες που σας περιβάλλουν δεν έχουν ωριμάσει αρκετά για να αφομοιώσουν το νέο σας πλάνο. Κάντε λίγη υπομονή και μην πιέζετε τα πράγματα υπερβολικά. Ανάσα στα οικονομικά σας, την οποία όμως δεν πρέπει να ερμηνεύσετε καταχρηστικά. Αποφύγετε τις σπατάλες και εστιάστε στα απαραίτητα, όσο δελεαστικές κι αν είναι οι προτάσεις μερικών.

Δίδυμος

Αυτή την εβδομάδα η προσαρμογή είναι το κλειδί για να φτάσετε στην επιτυχία, όπως ακριβώς την έχετε πλάσει στο μυαλό σας. Καλό είναι να θέτουμε όρια στους άλλους, αλλά μερικές φορές πρέπει κι εμείς να συμμορφωνόμαστε με τους περιορισμούς και τα δεδομένα των άλλων, για να επιτευχθεί η πολυπόθητη αρμονία. Μη διστάσετε να χαλαρώσετε τις άμυνες που έχετε χτίσει, ειδικά αν έρθετε αντιμέτωποι με τον πληγωμένο εγωισμό ενός εραστή ή συντρόφου. Αυτήν τη φορά θα είναι καλύτερο να υποχωρήσετε εσείς πρώτοι, Δίδυμοι, καθώς ο Δίας σας δίνει την αντοχή που χρειάζεστε για να υπομείνετε άβολες καταστάσεις, σε αντίθεση με τους άλλους, που έχουν σαφώς λιγότερες δυνάμεις. Μια αυθόρμητη συνάντηση μπορεί να σας ευνοήσει τόσο σε επίπεδο επαγγελματικών όσο και προσωπικών σχέσεων, γι’ αυτό πείτε ναι σε προσκλήσεις της τελευταίας στιγμής.

Καρκίνος

Δείξτε υπομονή απέναντι στην οικογένεια αυτές τις μέρες και προσπαθήστε να πάρετε με το μαλακό τις νέες καταστάσεις που διαμορφώνονται. Περνάτε μία μεταβατική περίοδο στις διαπροσωπικές σας σχέσεις, Καρκίνοι, και θα πρέπει να αντιμετωπίσετε με μετριοπάθεια τα όσα εκτυλίσσονται μέχρι το κλίμα να σταθεροποιηθεί. Οι εντυπώσεις που αφήνετε στον κόσμο παίζουν σημαντικό ρόλο τώρα και σας συμφέρει να είναι οι καλύτερες δυνατές. Η Αφροδίτη επιταχύνει τις εξελίξεις των ερωτικών, πράγμα που θα σας βοηθήσει να ξεφορτωθείτε μια ώρα αρχύτερα κάποια επαφή που δεν σας πρόσφερε αυτά που περιμένατε αρχικά. Μην έχετε τύψεις για ό,τι δεν ευοδώθηκε - δεν εξαρτώνται τα πάντα από την προθυμία και την καλή σας διάθεση. Εμπιστευτείτε τους Τοξότες και τους Αιγόκερους που θα βρείτε στον δρόμο σας, ειδικά αν δεν σας προσεγγίσουν ερωτικά. Έχετε αρκετά να μάθετε από αυτούς.

Λέων

Η αποστασιοποίησή σας από ένα συγκεκριμένο μοτίβο ζωής, παρά τις θετικές συνέπειες που είχε για την ψυχολογία σας, επιφέρει και κάποιες αρνητικές επιπτώσεις, κυρίως αναφορικά με ορισμένες διαπροσωπικές σας σχέσεις. Δεν είναι δυνατό να βγαίνετε κερδισμένοι σε όλους τους τομείς, Λέοντες. Οι μεγάλες αποφάσεις απαιτούν θυσίες, τις οποίες οφείλετε πια να αποδεχτείτε. Η νέα σας αρχή, μακριά από συγκεκριμένα πρόσωπα του παρελθόντος, σας επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις και ο Άρης προετοιμάζει το έδαφος για να τις υποδεχτείτε ήδη από αυτή την εβδομάδα. Οι ανοχή και η υπομονή σας αυξάνονται απέναντι σε νέους τρόπους έκφρασης και το ερωτικό σας αισθητήριο προσαρμόζεται σε πιο αυθόρμητες και ανεπιτήδευτες καταστάσεις. Το ρίσκο που προηγουμένως έλειπε από την καθημερινότητά σας βρίσκει τη θέση του στη ζωή σας (στη δοσολογία που πρέπει για τα δεδομένα σας).

Παρθένος

Η οικογένεια έρχεται στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα, Παρθένοι, κι εσείς καλείστε να επαναπροσδιορίσετε τον ρόλο σας στο πλαίσιό της. Μη βιαστείτε να μιλήσετε και να δράσετε - η υπομονή και η διπλωματικότητα θα παίξουν σπουδαίο ρόλο στις εξελίξεις αυτών των ημερών. Υπάρχουν άτομα που ποντάρουν στη βιασύνη και στα λάθη επιπολαιότητας και καλά θα κάνετε να διαψεύσετε τις προσδοκίες τους. Η Αφροδίτη σας οδηγεί σε ασφαλή ερωτικά μονοπάτια που δεν ενέχουν τους κινδύνους που αντιμετωπίσατε παλαιότερα. Σας δίνεται η ευκαιρία να εκτιμήσετε την επαφή με ανθρώπους που δεν διαφέρουν και τόσο από σας, αποκομίζοντας συναισθηματικά και ηθικά κέρδη από τα κοινά σημεία αναφοράς. Δεν υπάρχει λόγος να κυνηγάτε το άγνωστο χωρίς πυξίδα, όταν αυτά που έχετε δίπλα σας αρκούν για να σας ικανοποιήσουν. Δώστε σημασία στις οδηγίες των Υδροχόων, κάτι παραπάνω ξέρουν από σας.

Ζυγός

Τα προβλήματα στη δουλειά μονοπωλούν το ενδιαφέρον σας αυτή την εβδομάδα, Ζυγοί. Η επικοινωνία σας με τους συναδέλφους δοκιμάζεται, καθώς τα συμφέροντά σας συγκρούονται ευθέως με των υπολοίπων και η μέση λύση μοιάζει να είναι υπερβολικά μακριά για να εντοπιστεί. Η φωνή της λογικής έρχεται από τα πιο απίθανα μέρη και τους πιο ασυνήθιστους ανθρώπους, γι’ αυτό έχετε τα μάτια σας ανοιχτά προς κάθε κατεύθυνση. Οι συμβουλές που θα σας δοθούν από Αιγόκερους και Ιχθύς έχουν αυξημένη βαρύτητα κι ευρύτερο ενδιαφέρον. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, καλό θα είναι να μην κυνηγήσετε μια εξέλιξη που, όπως όλα δείχνουν, θα έρθει ούτως ή άλλως. Αφήστε την κατάσταση να ωριμάσει με φυσιολογικό τρόπο και μην επέμβετε, επηρεασμένοι από τον εκνευρισμό ή την καχυποψία σας. Βελτίωση των οικονομικών σας χάρη στη σωτήρια παρέμβαση ενός ουδέτερου προσώπου.

Σκορπιός

Μην εκνευρίζεστε επειδή τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως τα είχατε προβλέψει, Σκορπιοί. Είναι αδύνατο να ελέγχετε κάθε εξέλιξη και να εμποδίζετε τις τυχαίες ανατροπές που με μαθηματική ακρίβεια θα προκύψουν την πιο άβολη στιγμή. Ο Δίας σας βοηθάει να συμφιλιωθείτε με την ανθρώπινη φύση σας αυτή την εβδομάδα, χαλαρώνοντάς σας όσο πρέπει, για να καταλάβετε ότι δεν οφείλετε να είστε τέλειοι. Όποιος έχει τέτοιου είδους απαίτηση από εσάς, καλά θα κάνει να αλλάξει στάση, γιατί θα βγει ζημιωμένος. Η κοινωνική σας ζωή εμπλουτίζεται αυτές τις μέρες και σας δίνει τη δυνατότητα να συναναστραφείτε καινούργια άτομα υπό τους δικούς σας όρους. Μόνο εσείς ξέρετε πότε τα φιλικά σας συναισθήματα εξελίσσονται σε ερωτικά (και το αντίστροφο), επομένως κανείς δεν μπορεί να σας υποδείξει τα όρια των διαπροσωπικών σας επαφών.

Τοξότης

Προσοχή, Τοξότες, αυτή την εβδομάδα ο κόσμος λαμβάνει από τη μεριά σας σήματα τα οποία εσείς ποτέ δεν στείλατε. Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της επιρροής του Ερμή και θα προκαλέσει αρκετές περιπλοκές στις διαπροσωπικές σας σχέσεις (και κυρίως όσες έχουν ερωτικό χαρακτήρα). Φροντίστε να είστε ξεκάθαροι σε ό,τι λέτε στους γύρω σας, γιατί η παραμικρή ασάφεια έχει τη δύναμη να δώσει λαβές για παρεξηγήσεις. Το ερωτικό σας ένστικτο, από την άλλη, σας οδηγεί διαρκώς σε ερωτικά τρίγωνα, τα οποία η λογική σας συνιστά να αποφύγετε. Βέβαια, θα ήταν καλό, προτού απορρίψετε μια τέτοια προοπτική, να διερευνήσετε προσεκτικά κατά πόσο ο ανταγωνισμός είναι σε βάρος σας ή όχι. Αν δείτε ότι η πλάστιγγα γέρνει υπέρ σας, δώστε στον εαυτό σας το δικαίωμα να προσπαθήσει να κατακτήσει αυτό που του αρέσει.

Αιγόκερως

Έχετε σκεφτεί ποτέ, Αιγόκεροι, την πιθανότητα να λειτουργείτε με δύο μέτρα και δύο σταθμά, χωρίς να το καταλαβαίνετε; Όπως και να ’χει, αυτές τις μέρες ο Κρόνος σας φέρνει στη θέση των άλλων, δίνοντάς σας την πολύτιμη ευκαιρία να αντικρίσετε τον εαυτό σας μέσα από τα μάτια τους. Κάποιες πράξεις σας δεν είναι ακριβώς όπως σας φαίνονται (χωρίς αυτό να σημαίνει πως φταίτε) και ήρθε η ώρα να το συνειδητοποιήσετε. Αποκτώντας μια πιο σαφή εικόνα του εαυτού σας, αρχίζετε σταδιακά να διορθώνετε κάποια από τα ψεγάδια σας, όπως είναι ο τρόπος της ερωτικής σας προσέγγισης. Οι βιαστικές σας κινήσεις και ο διεκπεραιωτικός χαρακτήρας του φλερτ σας περνάνε σιγά σιγά στο παρελθόν, δίνοντας τη θέση τους σε μια πιο αποφασιστική και υπεύθυνη στρατηγική που θα αποδώσει σε βάθος χρόνου. Προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας - μην πιστεύετε τις διαβεβαιώσεις άσχετων.

Υδροχόος

Αυτή η εβδομάδα προσφέρεται για ανάληψη σημαντικών ευθυνών και εμπέδωση τεράστιων νοημάτων, Υδροχόοι. Για πολύ καιρό αποφεύγατε να εξετάσετε κάποια προβληματικά ζητήματα (σχέσεις, υποχρεώσεις, άλυτες παρεξηγήσεις), εφευρίσκοντας ένα κάρο δικαιολογίες. Το κύμα ρεαλισμού, όμως, που ξεσηκώνει ο Δίας, θα σας προσγειώσει ανώμαλα και θα σας φέρει αντιμέτωπους με την άχαρη πραγματικότητα. Οι μέρες αυτές σηματοδοτούν μια μεγάλη αλλαγή που μακροπρόθεσμα θα σας ευνοήσει σε όλα τα επίπεδα. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά, καλό θα ήταν να φιλτράρετε προσεκτικά τις ιδέες και τις προτάσεις σας πριν τις κοινοποιήσετε, γιατί υπάρχουν άτομα που αδημονούν να διαστρεβλώσουν οτιδήποτε προέρχεται από εσάς. Δεν υπάρχει λόγος να γίνετε εχθρικοί με πρόσωπα που σας την έχουν στημένη - η καλύτερη τακτική είναι η αδιαφορία και η ευγένεια. Έχετε εμπιστοσύνη στους Κριούς και τους Ζυγούς τώρα.

Ιχθύες

Οι συναισθηματικές ισορροπίες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες αυτή την εβδομάδα, γι’ αυτό στη θέση σας δεν θα έπαιζα μαζί τους. Καλύτερα να δεχτείτε τα πράγματα ως έχουν και να αποφύγετε τις επαναστατικές κινήσεις γιατί θα είστε ο αποδιοπομπαίος τράγος της ενδεχόμενης καταστροφής. Τα ερωτικά σας εξελίσσονται με ομαλό και ευοίωνο τρόπο, καθώς σταδιακά απαλλάσσεστε από ορισμένα ταμπού και κωλύματα που σας βασάνιζαν για αρκετό διάστημα. Μη βιαστείτε να επιφέρετε τα αποτελέσματα που ονειρεύεστε - η πρόοδος της κοινωνικής σας ζωής δεν είναι ανταγωνιστικός άθλος. Τα λάθη ενός κοντινού σας προσώπου έρχονται ως επιβεβαίωση της άποψης που είχατε γι’ αυτό, αλλά ευτυχώς η Αφροδίτη σας βοηθάει να διαχειριστείτε με ψυχραιμία τον εύλογο θυμό που θα σας προκαλέσουν. Όπως και να ‘χει, μην κολλάτε σε λεπτομέρειες και τύπους. Αποδεχτείτε τους ανθρώπους που σας σέβονται επί της ουσίας και απορρίψτε όσους υποκρίνονται.

το καθημερινό STARFAX

0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ