Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
Andrea Franke

 

+ το καθημερινό STARFAX

 

Κριός

Οι ευθύνες που σας ανατίθενται αυτή την εβδομάδα είναι τεράστιες, Κριοί, και όχι απολύτως δίκαιες. Μη σπαταλήσετε, όμως, τον χρόνο σας μεμψιμοιρώντας, γιατί δεν έχετε αυτή την πολυτέλεια. Φέρτε τον εαυτό σας στα άκρα, αναμετρηθείτε με τη δυσκολία και θα δείτε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα σας ευνοήσει, όποιο κι αν είναι. Η Αφροδίτη ευνοεί τις παράτολμες κινήσεις στα ερωτικά, πράγμα που σημαίνει ότι τώρα είναι η σωστή στιγμή να βγείτε από το καβούκι σας και να κάνετε την προσέγγιση που φοβόσασταν. Οι πιθανότητες να ευδοκιμήσει η προσπάθειά σας είναι αυξημένες, άρα οφείλετε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία. Αποφύγετε να εμπλακείτε σε καυγάδες και λογομαχίες που δεν σας αφορούν άμεσα. Ακόμα κι αν η πρόθεσή σας είναι να παίξετε τον ρόλο της Πυροσβεστικής, τα πυρά θα πάρουν κι εσάς και η κατάληξη της ιστορίας δεν θα σας προσφέρει κάτι.

Ταύρος

Αρκετά κλειστήκατε στον εαυτό σας και ψάξατε τις αιτίες της κακοτυχίας μέσα σας. Ό,τι βρήκατε, βρήκατε, Ταύροι, τώρα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να αναζητήσετε ευθύνες και σε άλλα πρόσωπα, μερικά από τα οποία βρίσκονταν στο απυρόβλητο μέχρι στιγμής. Ο Δίας σάς δίνει τη δύναμη που χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε με αντικειμενικότητα τα όποια προβλήματά σας, αλλά από εσάς εξαρτάται, εν τέλει, κατά πόσο τα συναισθηματικά σας κενά θα συμπληρωθούν. Μην κάνετε μεγάλες κινήσεις στα επαγγελματικά σας αυτές τις μέρες, αν δεν έχετε ισχυρά εχέγγυα για να στηριχτείτε. Η φιλοδοξία ανταμείβεται, αλλά η επιπολαιότητα μπορεί να σας οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού (όπως έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν). Οι συνεργασίες (ειδικά με Διδύμους) είναι το κλειδί της επιτυχίας αυτή την εβδομάδα, γι’ αυτό μη διστάσετε να μοιράσετε το βάρος ενός σημαντικού εγχειρήματος.

Δίδυμος

Αρκετά συμβιβαστήκατε με τη μετριότητα, Δίδυμοι. Ήρθε η ώρα να προχωρήσετε και να πλαισιωθείτε, επιτέλους, από πρόσωπα που έχουν κάτι να σας πουν, αφήνοντας πίσω σας όσους σας κράτησαν (εσκεμμένα ή αθέλητα) σε στασιμότητα. Η Αφροδίτη σας βοηθάει να δημιουργήσετε καινούργιους συναισθηματικούς δεσμούς και να επενδύσετε σε σχέσεις άλλης ποιότητας και θα ήταν κουτό να μη βαδίσετε στον δρόμο που σας υποδεικνύει. Η κατάσταση στα επαγγελματικά είναι αρκετά κρίσιμη αυτές τις μέρες και οι προϊστάμενοι σάς φέρνουν σε δύσκολη θέση, αλλά η αφορμή δεν θα μπορούσε να είναι πιο βολική για να αποδείξετε την αξία σας. Η διάψευση των αρνητικών σεναρίων είναι μία κοπιώδης διαδικασία, αλλά στο τέλος μπορεί να σας εξυψώσει. Μην υποκύψετε σε συναισθηματικούς εκβιασμούς, απ’ όπου κι αν προέρχονται, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως οι σχέσεις σας με μέλη της οικογένειας θα παγώσουν προσωρινά.

Καρκίνος

Διαμαρτύρεστε συνέχεια πως ό,τι κι αν κάνετε τα πράγματα δεν πάνε όπως θα θέλατε, Καρκίνοι. Είστε σίγουροι, όμως, πως εξαντλείτε όλες σας τις δυνάμεις για να κυνηγήσετε τους σκοπούς σας; Η αλήθεια είναι πως η πειθώ σας είναι ένα ανεκτίμητο όπλο, που για κάποιον λόγο διστάζετε να αξιοποιήσετε. Ο Δίας, όμως, σας δίνει το θάρρος να πιέσετε περισσότερο καταστάσεις και πρόσωπα αυτές τις μέρες για να διεκδικήσετε ενεργά αυτό που θέλετε, χωρίς να σκοντάφτετε σε γελοία εμπόδια. Επιτέλους, συνειδητοποιείτε πως ένας από τους μεγαλύτερούς σας εχθρούς είναι ο κακός σας εαυτός και αρχίζετε να αντιπαλεύετε το σαμποτάζ που μόνοι σας προξενείτε στη ζωή σας. Παραδόξως, οι πλανητικές κινήσεις αναπτερώνουν κάποιες παγωμένες σχέσεις και σας φέρνουν κοντά με άτομα που θεωρούσατε ότι πλέον σας εχθρεύονται. Μην πάτε κόντρα στην επιμονή των Σκορπιών και των Τοξοτών - η αποφασιστικότητά τους σας συμφέρει.

Λέων

Επειδή, απ’ ό,τι φαίνεται, μερικοί δεν παίρνουν από λόγια, ήρθε η ώρα για μερικά σκληρά ξεκαθαρίσματα. Αρκετά προσέξατε την εικόνα σας, Λέοντες, αποφεύγοντας τις σκηνές και τα συναφή. Αν θέλετε να προχωρήσετε παρακάτω χωρίς προβλήματα, πρέπει να κόψετε τη φόρα κάποιων ατόμων και να καταστήσετε σαφείς τις θέσεις σας. Από το να σας ελέγχουν και να σας κοροϊδεύουν, καλύτερα να σας φοβούνται. Ο Δίας σας βάζει σε θέση μαθητή αυτή την εβδομάδα και καλά θα κάνετε να επωφεληθείτε από την ευκαιρία. Έχετε πολλά να μάθετε τόσο στον τομέα της δουλειάς όσο και στον ερωτικό και το timing δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας. Τα αισθηματικά παθήματα είναι πιο χρήσιμα απ’ ό,τι νομίζετε και θα σας ευνοήσουν αφάνταστα, είτε τώρα είτε στο μακροπρόθεσμο μέλλον. Προσοχή στο φλερτ των Ζυγών, δεν είναι όσο αθώο μοιάζει.

Παρθένος

Οι παρεξηγήσεις δίνουν και παίρνουν αυτές τις μέρες (κυρίως στον επαγγελματικό χώρο), αλλά δεν πρέπει ν’ αφήσετε την όποια ατυχία να σκιάσει την εργατικότητα και τους κόπους σας. Κατά κάποιον τρόπο, είναι ανάγκη να αποστασιοποιηθείτε από την πολλή βαβούρα και να εστιάσετε σε ό,τι θεωρείτε εσείς σημαντικό. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αλλά η εσωστρέφεια την οποία ενθαρρύνει η Σελήνη είναι ένα καλό βοήθημα. Ο έρωτας εμφανίζεται με διάφορες μορφές στη ζωή σας, αλλά μέχρι να αποκτήσει ένα σταθερό περίβλημα δεν σας συμφέρει ν’ αφήσετε τον εαυτό σας να ξελογιαστεί. Έχετε ενθουσιαστεί πολλές φορές στο παρελθόν και ξέρετε πια πόσο μεγάλη σημασία έχει η υπομονή. Στραφείτε προς τους φίλους ή τους συγγενείς που έχουν καιρό να δείξουν σημεία ζωής και θα δείτε ότι η πρωτοβουλία σας είτε θα λύσει είτε θα προλάβει κάποιο σημαντικό πρόβλημα.

Ζυγός

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε τώρα, Ζυγοί, είναι να δείξετε στον σύντροφο ότι τον συμπεριλαμβάνετε στα σχέδιά σας. Η συναισθηματική και πρακτική ανεξαρτησία σας ήταν ένα πολύ δυνατό όπλο μέχρι τώρα, αλλά πλέον έφτασε η στιγμή να ρίξετε το τείχος που είχατε υψώσει και να φέρετε τον κόσμο πιο κοντά σας. Η Αφροδίτη σάς βοηθάει να κερδίσετε το χαμένο έδαφος στο θέμα της οικειότητας, δίνοντάς σας πολλές ευκαιρίες να συνηθίσετε την παρουσία άλλων προσώπων στον χώρο σας. Η προσαρμογή στη νέα (αναγκαία) πραγματικότητα δεν θα είναι εύκολη, αλλά, από την άλλη, δεν πρόκειται να απαιτήσει τις θυσίες που έχετε στο μυαλό σας. Δώστε τη βοήθειά σας όπου σας ζητηθεί, αλλά μην αναλάβετε τον ρόλο του αιώνιου προστάτη. Αλληλεπιδράστε με μέτρο και λογική - ο καθένας είναι υπεύθυνος για τη ζωή του.

Σκορπιός

Μην επαναπαύεστε σε μία κατά τα φαινόμενα ασφαλή σχέση, Σκορπιοί. Η ασφάλεια αυτή δεν έχει καμία αξία όταν η καθημερινότητά σας σάς εξωθεί μονίμως σε επικίνδυνες διαδρομές. Το ζητούμενο είναι να βρείτε κάτι που θα σας κρατάει το ενδιαφέρον ζωντανό και προς αυτή την κατεύθυνση σας οδηγεί ο Άρης αυτή την εβδομάδα. Η αμφισβήτηση και ο επαναπροσδιορισμός είναι τα βασικά συστατικά της στρατηγικής σας και η αλήθεια είναι ότι μόνο μέσω αυτών θα καταφέρετε να πλησιάσετε αυτό που σας ταιριάζει την τρέχουσα περίοδο. Οι επιλογές του παρελθόντος εξυπηρετούσαν άλλες ανάγκες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται απαραίτητα στη σημερινή πραγματικότητα. Η ανωριμότητα ενός συγκεκριμένου προσώπου (πιθανότατα Κριού ή Παρθένου) θα σας προκαλέσει έντονο εκνευρισμό αυτές τις μέρες, αλλά η οριακή κατάσταση στην οποία θα βρεθείτε θα επιφέρει τελικά και το πολυπόθητο ξεκαθάρισμα των σχέσεών σας.

Τοξότης

Αυτές τις μέρες καλό θα είναι να επιδιώξετε με κάθε τρόπο την κοινωνική αλληλεπίδραση, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο ρίσκο που φέρει η επαφή ετερόκλητων ανθρώπων. Βρίσκεστε εν μέσω μιας ευρύτατης αλλαγής στη ζωή σας και χρειάζεστε οπωσδήποτε μία μεγάλη ποικιλία προσώπων γύρω σας, ώστε αυτήν τη φορά να επιλέξετε με σιγουριά εκείνους που θα απαρτίζουν τον νέο σας κύκλο. Στα αισθηματικά, η Αφροδίτη σάς βοηθάει να απαγκιστρωθείτε από μια σχέση που σας προκαλούσε ασφυξία και να επαναπροσδιορίσετε τη ρουτίνα σας με τον σύντροφο. Δεν είναι ανάγκη να καταργήσετε την ατομικότητά σας για να έχετε μια επιτυχημένη σχέση, Τοξότες. Η συγκυρία σας φέρνει ενώπιον μιας νέας πραγματικότητας στα επαγγελματικά, καθώς, απ’ ό,τι φαίνεται, οι αρμοδιότητές σας αλλάζουν (και αυτό δεν σας βρίσκει ενάντιους). Επιλέξτε να ασχοληθείτε με περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα - η επιδεξιότητά σας θα σας εκπλήξει.

Αιγόκερως

Δεν είναι η σωστή στιγμή για να δείξετε όλα σας τα χαρτιά, Αιγόκεροι, ακόμα κι αν αισθάνεστε εντελώς ασφαλείς στη θέση που βρίσκεστε. Κρατήστε τις ευαίσθητες πληροφορίες για τον εαυτό σας (ιδίως σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας) και μη βιαστείτε να ανοιχτείτε σε άτομα που δεν έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους. Ο Ερμής προκαλεί πολλές αντιφάσεις στις σχέσεις σας με τους φίλους, γεγονός που θα σας συγχύσει αρκετά αυτή την εβδομάδα. Οι πράξεις των άλλων δεν συμφωνούν με τα συναισθήματά τους και το αποτέλεσμα θα είναι να νιώθετε αβεβαιότητα και για τα δύο. Ηρεμήστε και αντιμετωπίστε την κατάσταση με ψυχραιμία. Οι Καρκίνοι και οι Τοξότες βρίσκονται δίπλα σας με τον καλύτερο τρόπο τώρα και σας βοηθούν να υπομείνετε άβολες καταστάσεις και να ξεπεράσετε κάποια χρόνια προβλήματα. Αναγνωρίστε την ευεργεσία τους, αλλά μην τους δώσετε παραπάνω αξία απ’ όση αντέχουν.

Υδροχόος

Πρέπει επιτέλους να βάλετε σε τάξη τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, Υδροχόοι, γιατί αρνούμενοι να τα αντιμετωπίσετε, έχετε προκαλέσει μια χαώδη κατάσταση στην προσωπική σας ζωή. Για αρκετό καιρό περιπλανιόσασταν χωρίς λόγο από ‘δώ κι από ‘κεί, αλλά τώρα ο Δίας σας εξοπλίζει με ό,τι χρειάζεστε για να κατασταλάξετε σε μια συγκεκριμένη ερωτική επιλογή, απορρίπτοντας τις άλλες για συγκεκριμένους και αιτιολογημένους λόγους. Δεν μπορείτε για πολύ ακόμα να αμφιταλαντεύεστε μεταξύ του ενός και του άλλου συντρόφου τόσο απερίσκεπτα, χωρίς να υπολογίζετε τις συνέπειες των κινήσεών σας στην ψυχολογία των άλλων. Τα επαγγελματικά σας, ευτυχώς, στρώνουν αυτές τις μέρες και σας δίνεται η δύναμη να επιφέρετε καθοριστικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούν κάποιοι τομείς βάσει των δικών σας αναγκών. Μην καταχραστείτε την εξουσία που σας εκχωρείται - ο πειρασμός θα είναι ιδιαίτερα έντονος.

Ιχθύς

Αυτή την εβδομάδα τα πάντα προσπαθούν να σας στρέψουν προς την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων και αναγκών. Από τους γονείς μέχρι και τους φίλους σας, όλοι βλέπουν στο πρόσωπό σας το μόνο άτομο που μπορεί να τους παράσχει τη βοήθεια που θέλουν και κανείς δεν θα διστάσει να διεκδικήσει την αμέριστη προσοχή σας. Η αλήθεια είναι ότι η Αφροδίτη σας εφοδιάζει με μεγάλα αποθέματα ενέργειας και επιδεξιότητας αυτές τις μέρες, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να βοηθήσετε αυτούς που αξίζουν τη συνδρομή σας και όχι εκείνους που απλώς θέλουν να σας χρησιμοποιήσουν. Προσοχή στο ερωτικό φλερτ αυτή την εβδομάδα και κυρίως στα μέσα που χρησιμοποιείτε για να το κάνετε ή να γίνετε αποδέκτες του. Γενικώς, αποφύγετε τις ακρότητες και προτιμήστε συμβατικούς τρόπους προσέγγισης, εκτός αν είναι απόλυτη ανάγκη να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα.

+ το καθημερινό STARFAX

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ