Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

 

+ το καθημερινό STARFAX

 

 

Κριός

Το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της βδομάδας είναι ένα: μέσα στον κυκεώνα των ατελείωτων εξελίξεων έχετε (σε αντίθεση με τους περισσότερους) την ικανότητα να δείτε σε αυτές περισσότερες διεξόδους, λύσεις και δυνατότητες απ’ ό,τι συνήθως. Αυτό σας το προτέρημα (που σε μεγάλο βαθμό είναι αποτέλεσμα της επίδρασης της Σελήνης) θα σας απαλλάξει από τη μιζέρια και θα σας χαρίσει την αισιοδοξία που χρειάζεστε για να προχωρήσετε παρακάτω, χωρίς μεμψιμοιρία και μελοδραματισμό. Στα ερωτικά, ωστόσο, καλά θα κάνετε να εξαντλήσετε κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα, γιατί η κατεύθυνση που επιλέξατε να πάρετε δεν είναι από τις ευκολότερες. Μπορείτε, βέβαια, πάντα να αλλάξετε πορεία και να στραφείτε σε άλλο πρόσωπο, αλλά αυτό δεν αποκλείεται να γεννήσει αντιπάθειες και έχθρες. Τα επαγγελματικά μπαίνουν επιτέλους σ’ ένα σταθερό πλαίσιο, σταματήστε λοιπόν ν’ ανησυχείτε χωρίς λόγο για ζητήματα που δεν έχουν ανακύψει καν.

 

Ταύρος

Αυτές τις μέρες παθαίνετε ψύχωση με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, Ταύροι, και θα είστε ψεύτες αν πείτε ότι δεν την είχατε προβλέψει. Σταδιακά, ο έρωτας έγινε εμμονή και αισθάνεστε δέσμιοι μιας κατάστασης που δεν επιλέξατε. Εννοείται πως η θέση του Ερμή δεν βοηθάει καθόλου, καθώς εντείνει την όλη συναισθηματική έξαρση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχετε περιθώριο να δραπετεύσετε από τον ασφυκτικό της κλοιό.

Προσπαθήστε να εκλογικεύσετε αυτό που συμβαίνει και θα δείτε ότι σιγά-σιγά θα απομυθοποιήσετε και το πρόσωπο αλλά και τα υπερβολικά συναισθήματα που τρέφετε γι’ αυτό. Αυτές τις μέρες, οι φίλοι σάς παρέχουν πρωτόγνωρη υποστήριξη όχι μόνο στα αισθηματικά σας αλλά και στα επαγγελματικά, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα ότι κάνατε σωστές επιλογές και μάθατε από τα λάθη του παρελθόντος. Προσοχή στους αριθμούς τις ερχόμενες μέρες. Θα διαδραματίσουν σημαντικότερο ρόλο απ’ ό,τι νομίζετε.

 

Δίδυμος

Τα σημάδια που σας στέλνει το πρόσωπο που σας απασχολεί ερωτικά είναι αντιφατικά. Δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε, Δίδυμοι, αν κάποιος έχει βάλει σκοπό να σας τρελάνει. Εκτός αν σκοπεύετε να κάνετε κι εσείς το ίδιο, αντίδραση που δεν θα συνιστούσα, γιατί υποτίθεται πως εσείς έχετε και μια κάποια νοημοσύνη. Αξιοποιήστε την ευθύτητα με την οποία σας εξοπλίζει ο Δίας και διεκδικήστε αυτό που επιθυμείτε χωρίς περιστροφές. Τα αφελή παιχνίδια είναι για παιδιά κι εσείς δεν βρίσκεστε σε παιδική φάση αυτό το διάστημα. Στον τομέα των επαγγελματικών, αυτές τις μέρες θα χρειαστεί να καταπιείτε πολλές άδικες καταστάσεις και να δείξετε γαϊδουρινή υπομονή. Το τελικό αποτέλεσμα, όμως, της στάσης σας θα σας δικαιώσει απόλυτα και θα εκθέσει ανεπανόρθωτα όσους θέλησαν να σας καταπιέσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

 

Καρκίνος

Μια σημαντική είδηση σας γυρίζει στα παλιά νοερά και απειλεί να σας γυρίσει και πρακτικά, χάρη στα ξαφνικά συναισθήματα που σας προξενεί. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε νοσταλγία για μια σχέση που κάποτε σας έκανε να περάσετε καλά, Καρκίνοι, αλλά πρέπει πάντα να θυμάστε τον λόγο που η σχέση αυτή έμεινε στο παρελθόν και δεν άντεξε στον χρόνο. Η επήρεια του Ερμή εντείνει την όλη κατάσταση των αναδρομικών σκέψεων, αλλά ευτυχώς δεν θα κρατήσει για πολύ. Έχετε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό παρόν, που θα έπρεπε να σας απασχολεί περισσότερο. Οι νέες ερωτικές κρούσεις που σας γίνονται τώρα είναι εντελώς διαφορετικές από τα παλιά σας φλερτ, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει. Έχετε πολλά να μάθετε ακόμα, όσο έμπειρο κι αν θεωρείτε τον εαυτό σας, γι’ αυτό και θα πρέπει να αντιμετωπίσετε με πιο ανοιχτό μυαλό τις νέες σας προοπτικές.

Λέων

Αυτή την εβδομάδα τα ζητήματα καριέρας είναι εκείνα που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας. Προτού πάρετε μεγάλες αποφάσεις, αφήστε το ένστικτό σας να σας οδηγήσει στις κατευθύνσεις που πρέπει, Λέοντες. Το να προβείτε σε δηλώσεις και δεσμεύσεις από τώρα μόνο αρνητικά αποτελέσματα και μετάνοιες μπορεί να φέρει στη συνέχεια. Η Αφροδίτη αυξάνει κατακόρυφα την όρεξή σας για ερωτικές περιπέτειες τώρα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να τρέξετε προς άγνωστες καταστάσεις. Ο χρόνος είναι με το μέρος σας και μπορείτε να εξερευνήσετε τις προοπτικές σας χωρίς βιασύνη και επιπολαιότητα. Μην ξεχνάτε ότι αυτό που για εσάς μοιάζει με διασκέδαση, για κάποιον άλλο δίπλα σας μπορεί να είναι μια καλή αφορμή για έχθρες και τσακωμούς. Λάβετε υπόψη τα συναισθήματα των γύρω σας (ειδικά των προσώπων που σας πολιορκούν για καιρό), αλλά μην τα αφήσετε να περιορίσουν την έκφρασή σας.

 

Παρθένος

Προσπαθήστε να μην επισκιάσετε τους άλλους αυτή την εβδομάδα. Οι ικανότητές σας είναι γνωστές σε όλους, Παρθένοι, και οι προοπτικές εξέλιξής σας έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται. Όπως, όμως, γίνεται πάντα, έτσι και τώρα, υπάρχουν άνθρωποι γύρω σας που αισθάνονται άβολα με τη δύναμή σας, όπως αυτή εκδηλώνεται. Κανείς δεν σας ζητάει να αυτοπεριοριστείτε (η ορμητικότητα, άλλωστε που σας δίνει ο Δίας δεν αφήνει τέτοιο περιθώριο), αλλά καλό θα ήταν να φερθείτε διακριτικά και ευγενικά αυτές τις μέρες. Στα ερωτικά, θα σας ζητηθεί να κάνετε μια δύσκολη υπέρβαση, αλλά είναι λίγο νωρίς για να αποφασίσετε κατά πόσο θέλετε ή μπορείτε να την επιχειρήσετε. Ζητήστε μια μικρή παράταση γιατί οι επιθυμίες και η πραγματικότητα συγκρούονται στο μυαλό σας πολύ πιο σφοδρά απ’ ό,τι νομίζουν μερικοί. Δημιουργικό το άγχος σας στα επαγγελματικά δεν έχετε να φοβάστε κάτι.

 

Ζυγός

Μην αναλαμβάνετε πολλές ευθύνες αυτή την εβδομάδα, Ζυγοί, ειδικά σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο προγραμματισμός σας δεν βρίσκεται στα καλύτερά του, πράγμα που δεν είναι, όμως, απαραίτητα αρνητικό. Έχει έρθει πια και για εσάς η ώρα να ζήσετε τις εξελίξεις χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία, απολαμβάνοντας το απρόοπτο όπως και όταν έρθει. Προσοχή όμως, Ζυγοί, οι ερωτικές σας περιπέτειες αυτή την εβδομάδα δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν ελαφρά τη καρδία. Ανάμεσα στα πολλά περιστατικά που θα προκύψουν (χάρη στην ποικιλία που σας χαρίζει η Αφροδίτη), μία είναι η περίπτωση που θα ξεχωρίσει, γι’ αυτό χειριστείτε με λεπτότητα κάθε γνωριμία/προσέγγιση. Οι πνευματικές σας αναζητήσεις αυξάνονται τώρα και κάθε σχετικό ερέθισμα που δέχεστε αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ ό,τι συνήθως. Σε καλή τροχιά τα οικονομικά σας, μην κάνετε, ωστόσο, ανοίγματα που ενέχουν μεγάλο ρίσκο.

 

Σκορπιός

Το συναισθηματικό ζόρι που τραβάτε αυτές τις μέρες οφείλεται κυρίως στην επιρροή της Σελήνης και τολμώ να πω πως είναι αρκετά μεγάλο. Δεν είστε για δεσμεύσεις και στενές σχέσεις τώρα, αφού τα πάντα μέσα σας σάς καλούν να ψαχτείτε όλο και περισσότερο για να βρείτε κάτι που να σας εξιτάρει πραγματικά. Είναι μοναχικό το ταξίδι που θα κάνετε τώρα, αλλά σκεφτείτε πως μόνο αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε ικανοποιητικά αποτελέσματα όσον αφορά τα αισθηματικά σας ζητήματα. Το τοπίο των επαγγελματικών παραμένει θολό, καθώς δεν λαμβάνετε ακόμα την απάντηση που περιμένετε, οι προσωπικές σχέσεις, όμως, που αναπτύσσετε στον χώρο της δουλειάς έχουν πολύ μεγάλη σημασία για το παρόν και το μέλλον σας. Οι επαφές σας με άτομα μικρότερης ηλικίας αποδεικνύονται ευεργετικές. Μην υποτιμάτε την ικανότητα των νέων να μαθαίνουν άγνωστα πράγματα στους μεγαλύτερους.

Τοξότης

Παρατηρήστε τον κόσμο γύρω σας, Τοξότες. Αυτή η εβδομάδα ενδείκνυται για να βγάλετε πολύτιμα συμπεράσματα αναφορικά με τις μέχρι τώρα σχέσεις σας και τα συναισθήματα που τις περιβάλλουν. Ο Δίας αυξάνει τη διαίσθησή σας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να δείτε και να κατανοήσετε πράγματα και καταστάσεις που προηγουμένως σας άφηναν παγερά αδιάφορους. Προσοχή, ακόμα και η πιο ασήμαντη φαινομενικά κουβέντα έχει ξεχωριστή αξία και πρέπει να αξιολογηθεί σωστά, ανάλογα βέβαια και με το πρόσωπο απ’ το οποίο προέρχεται. Όπως και να ‘χει, μην τσουβαλιάζετε τους ανθρώπους, Τοξότες, ακόμα και όταν αγανακτείτε με τη συμπεριφορά όλων όσοι σας περιστοιχίζουν. Αυτές τις μέρες καλό θα είναι να κλείνετε πού και πού τον γενικό του μυαλού σας και να αποστασιοποιείστε από την πραγματικότητα τόσο, όσο χρειάζεται για να ανακτήσετε τη συγκρότησή σας.

 

Αιγόκερως

Οι ανασφάλειές σας θα προσπαθήσουν να πλήξουν την ψυχολογία σας, Αιγόκεροι, αλλά δεν πρέπει να τις αφήσετε να υπερισχύσουν. Η Σελήνη δημιουργεί τοπίο αβεβαιότητας και η έλλειψη ενός σίγουρου προγράμματος θα σας δημιουργήσει άγχος και νευρικότητα. Ευτυχώς, όμως, περιβάλλεστε από κόσμο που γνωρίζει τον κατάλληλο τρόπο να σας ηρεμήσει κι αυτή είναι μια αλήθεια για την οποία θα πρέπει να είστε ευγνώμονες. Ειδικά οι Υδροχόοι και οι Κριοί θα σας συμπαρασταθούν όσο ποτέ πριν αυτές τις μέρες, δημιουργώντας παράλληλα πρόσφορο έδαφος για την εξέλιξη των μεταξύ σας σχέσεων. Μην αποκλείετε το ενδεχόμενο ερωτικής προσέγγισης από ένα φιλικό πρόσωπο, Αιγόκεροι, γιατί ξέρετε καλύτερα απ’ όλους ότι τα συναισθήματα μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να αλλάξουν ταυτότητα και προσανατολισμό. Ό,τι σας ξενίζει τώρα μπορεί να σας φανεί βολικό και οικείο με το πέρας του χρόνου.

 

Υδροχόος

Οι ισορροπίες στις διαπροσωπικές σας σχέσεις αυτή την εβδομάδα είναι εύθραυστες, γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξετε τι λέτε αλλά και πώς το λέτε. Ανάμεσα σε εσάς και το πρόσωπο που σχετίζεστε σεξουαλικά κυριαρχεί μια ακαθόριστη κατάσταση, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους δικούς σας χειρισμούς. Πρέπει, επιτέλους, να πάρετε μια γενναία απόφαση και να ξεκαθαρίσετε το θολό τοπίο, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να εκτεθείτε στην πορεία. Οι αρχικές συμφωνίες ματαιώνονται μοιραία, αν τα συναισθήματα μεταβληθούν σημαντικά, και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν και οι δύο πλευρές. Ο Ερμής σας γυρνάει σε μια προηγούμενη φάση σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, πράγμα που μπορεί να λειτουργήσει διδακτικά. Μάθετε από τα σφάλματα του παρελθόντος και να είστε σίγουροι πως οι συγκυρίες θα σας βοηθήσουν να επανέλθετε δριμύτεροι.

 

Ιχθύς

Χωρίς να το θέλετε, μερικές φορές δίνετε την εντύπωση στους άλλους ότι τους κοιτάτε αφ’ υψηλού και αυτό μπορεί να προκαλέσει ολέθριες αντιδράσεις. Θύματα αυτής της παγίδας πέφτετε και αυτή την εβδομάδα, παρασυρόμενοι ανεξέλεγκτα από την έντονη δυναμική του Δία. Οι ικανότητες και τα ταλέντα σας είναι δεδομένα, αλλά αισθάνεστε την ανάγκη να τα εκδηλώσετε στο έπακρο, φοβίζοντας αρκετά από τα πρόσωπα του κύκλου σας. Ξοδέψτε λίγο χρόνο για να εξοικειώσετε τους άλλους με την (αληθινή) πραγματικότητά σας και μπείτε στον κόπο να εξηγήσετε ό,τι μοιάζει αυτονόητο για εσάς. Οι σχέσεις σας με τους άλλους δεν θα βελτιωθούν απλώς, αλλά θα εξελιχθούν κατά τρόπο που ούτε καν φαντάζεστε. Όσον αφορά τα ερωτικά σας, αυτές τις μέρες καλά θα κάνετε να αποφύγετε τα συνηθισμένα και να εστιάσετε περισσότερο σε ό,τι σας ιντριγκάρει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ