Ποιός κάνει θόρυβο; Οι Έλληνες ξύπνησαν! (;)

Ποιός κάνει θόρυβο; Οι Έλληνες ξύπνησαν! (;) Facebook Twitter
0

Στο δρόμο που άνοιξαν οι Ισπανοί προσπαθούν να βαδίσουν και Έλληνες που μέσω του Facebook διοργανώνουν συγκεντρώσεις σήμερα Τετάρτη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και αρκετές ακόμη πόλεις. Οι συγκεντρώσεις γίνονται ενάντια στο πολιτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα, ειρηνικά και αυθόρμητα όπως γράφουν οι δικοί μας «indignados” στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ποιός κάνει θόρυβο; Οι Έλληνες ξύπνησαν! (;) Facebook Twitter
Γράφουν οι χρήστες που έκαναν το κάλεσμα στο προφίλ της σελίδας τους με την ονομασία “Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα”. «Η λέξη ''Αγανακτισμένοι'' δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ιό,τι ισχύει». Ανάλογα καλέσματα γίνονται σε σε άλλες πόλεις, όπως στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο και το Ηράκλειο. Στη σελίδα της Αθήνας ναι για τη συγκέντρωση έχουν πει πάνω από 15 χιλιάδες πολίτες (ως τις 10, σήμερα το πρωί). Οι συγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα και θα ολοκληρωθούν στις 11 το βράδυ.

Ποιός κάνει θόρυβο; Οι Έλληνες ξύπνησαν! (;) Facebook Twitter
Η συζήτηση για το τι ακριβώς είναι αυτή η συγκέντρωση έχει “ανάψει” στο Facebook και το Twitter. Ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης με ένα tweet εκφράζει τη θέση του.

Ποιός κάνει θόρυβο; Οι Έλληνες ξύπνησαν! (;) Facebook Twitter

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ