Στο δρόμο που άνοιξαν οι Ισπανοί προσπαθούν να βαδίσουν και Έλληνες που μέσω του Facebook διοργανώνουν συγκεντρώσεις σήμερα Τετάρτη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και αρκετές ακόμη πόλεις. Οι συγκεντρώσεις γίνονται ενάντια στο πολιτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα, ειρηνικά και αυθόρμητα όπως γράφουν οι δικοί μας «indignados” στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ποιός κάνει θόρυβο; Οι Έλληνες ξύπνησαν! (;)
Γράφουν οι χρήστες που έκαναν το κάλεσμα στο προφίλ της σελίδας τους με την ονομασία “Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα”. «Η λέξη ''Αγανακτισμένοι'' δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ιό,τι ισχύει». Ανάλογα καλέσματα γίνονται σε σε άλλες πόλεις, όπως στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο και το Ηράκλειο. Στη σελίδα της Αθήνας ναι για τη συγκέντρωση έχουν πει πάνω από 15 χιλιάδες πολίτες (ως τις 10, σήμερα το πρωί). Οι συγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα και θα ολοκληρωθούν στις 11 το βράδυ.

Ποιός κάνει θόρυβο; Οι Έλληνες ξύπνησαν! (;)
Η συζήτηση για το τι ακριβώς είναι αυτή η συγκέντρωση έχει “ανάψει” στο Facebook και το Twitter. Ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης με ένα tweet εκφράζει τη θέση του.

Ποιός κάνει θόρυβο; Οι Έλληνες ξύπνησαν! (;)