Ακολουθώντας την τεράστια επιτυχία του Illustration Now, η Taschen κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό τον δεύτερο τόμο του λευκώματος, με 150 εικονογράφους από ολόκληρο τον κόσμο. Ενώ ο πρώτος τόμος περιείχε έργα διάσημων και σταρ illustrator μαζί με μερικούς από τους πιο εμπνευσμένους και συναρπαστικούς νέους καλλιτέχνες στο χώρο της εικονογράφησης, στο δεύτερο τόμο, τον Illustration Now 2!, ανοίγονται ακόμα περισσότερο στις επιλογές τους και παρουσιάζουν τη δουλειά σημαντικών ονομάτων από 25 χώρες. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζει η δουλειά πέντε Ελλήνων που απ’ την Taschen επέλεξαν να συμπεριλάβουν στο άλμπουμ: Τα έργα των Σόνιας Μεντή, Τάσου Παπαϊωάννου, Αριστείδη Τσινάρογλου (κατασκευές με πλαστελίνες), Κωνσταντίνου Βραζιώτη του του ελληνικού Smart Magna και του Θεσσαλονικιού Βασίλη Γκγογκτζιλά της Studio Emotion.

«Οι ζωγραφιές μου είναι έντονα επηρεασμένες από την ποπ κουλτούρα και συνήθως περιστρέφονται γύρω από ανθρώπους» αναφέρει ο Τάσος Παπαϊωάννου. «Χρησιμοποιώ ζωηρά χρώματα για να αντιδράσω στον κόσμο τριγύρω μου».

Για τον Κωνσταντίνο Βραζιώτη, «η σκοτεινή λάμψη των “it girls”» αναπαράγει το «δικό του» σουρεαλιστικό κόσμο της μόδας. Η έμπνευσή του «έρχεται από περιοδικά μόδας, καμπάνιες ομορφιάς και έχει την Kate Moss ως πρότυπο».

Η Σόνια Μεντή πιστεύει ότι «σε κάθε σκίτσο το προσωπικό στυλ είναι πιο σημαντικό από την ίδια την τεχνική. Είμαι παθιασμένη με τη μόδα, έτσι την προσαρμόζω στα θηλυκά σώματα που σχεδιάζω».

«Προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον καλύτερο τρόπο, ενώ διασκεδάζω με τη δουλειά μου» σημειώνει, τέλος, ο Βασίλης Γκογκτζιλάς.