Oι belle and sebastian για αρχάριους

Oι belle and sebastian για αρχάριους Facebook Twitter
2

συγκρότημα που μου δόθηκε : belle and sebastian

τους έχεις δει; : ναι, στον ιππικό όμιλο. δεν θυμάμαι ημερομηνία. πήρα όλα τα μπλουζάκια που πουλούσαν, χόρευα όλη την ώρα, ήμουν ευτυχισμένος.

γιατί ; : οι στίχοι, η φωνή, αυτό που εκπέμπουν. ποτέ δεν ξέρεις γιατί ξεχωρίζεις κάτι ή κάποιον τόσο πολύ. συμβαίνει να ταυτίζεσαι. η νιότη μου συνδέθηκε με τους belle and sebastian.

πάμε, λοιπόν. 

1. dog on wheels - ίσως το πιο διάσημο track των belle and sebastian. το παίζαν τα ραδιόφωνα, το τραγουδούσαν τα κορίτσια, το σφύριζες στην βόλτα σου. 

2. the boy with the arab strap - μετά ήρθε ένα βραβείο στα brits. με ένα εξώφυλλο του chris που παλουκώνεται στην καρδιά. αρχίζει να γίνεται ντόρος.

3. if you are feeling sinister - ξαφνικα, όλοι δείχνουν ενδιαφέρον για τις προηγούμενες δουλειές. τα υπέροχα ep και τα δύο lp που προηγήθηκαν. είναι η καλύτερη περίοδος. τα 90's  κοντεύουν στο τέλος. επικρατεί μια indie παράκρουση και οι b&S είναι πρίγκηπες.

4. put the book back on the shelf (+ song for children) - κάπου εκεί αρχίζουν να επανακυκλοφορούν όλα τα προηγούμενα. και ο κόσμος παθαίνει πλάκα με ό,τι έχουν κυκλοφορήσει. κάποιοι πίνουν νερό στο όνομά τους. η ζωή ορισμένων βρήκε το soundrack που θα τους συντροφεύει. 

5. slow graffiti - η ομορφιά δεν έχει τέλος. τα τραγούδια τους αρχίζουν να χρησιμοποιούνται σε ταινίες. ξαφνικά, το κρυμμένο μυστικό αρχίζει να γίνεται mainstream. ήταν αναπόφευκτο.

6. the chalet lines - μεταπηδούν σε μεγάλη εταιρεία. πλέον, κάθε μετέπειτα δουλειά τους θα θυμίζει κάτι από το παρελθόν τους. η μαγεία δεν χάνεται. απλά, πλέον, όλα είναι αλλιώς.

7. like dylan in the movies - το παρελθόν πάντα θα τους ακολουθεί. συμβαίνει με όλες τις μεγάλες μπάντες.

8. piazza, new york catcher - ακόμα και στις τελευταίες δουλειές, υπάρχουν διαμαντάκια. δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

9. little lou, ugly jack, prophet john - κανένα άλλο συγκρότημα δεν έχει καταφέρει να έχει τόση επιρροή πάνω μου όσο οι belle and sebastian.

10. judy is a dickslap - αυτό το έπαιζε μέχρι και το λούκυ λουκ και το χόρευα μέχρι τελικής πτώσης.

+ 1 : the rollercoaster ride : αν έπρεπε να διαλέξω ένα κομμάτι, που να συμπυκνώνει όλη την αγάπη μου για τους belle and sebastian, θα ήταν αυτ

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

σχόλια

2 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ