νεότερη ελληνική

Facebook Twitter
0

                                                     Είναι Αύγουστος και βλέπω Τζέημς Πάρις
                                                     ένα βήμα είναι,ύστερα σαλτάρεις 

                                                            (δίστιχο αγνώστου)                                       

   Είμαι η Στέλλα Σαλβατόρε, είμαι Ιταλίδα κι αγαπώ τον υπολοχαγό Δημήτρη Νικολάου. Τι κι αν τον αγαπάω, τι κι αν λιώνω από αγωνία- ο κακός Χέρμαν Φον Σβάιτσερ δε θα μ' αφήσει σε ησυχία.

 

 

 

 


Τώρα ο Φον Σβάιτσερ λέγεται Νικηφόρος Καλλέργης- πρέπει να μεταφέρει το χρυσάφι της τράπεζας στη Mέση Ανατολή, παντού παγίδες, κατάσκοποι, αντικατάσκοποι, μαύρες αράχνες- ζωές σε κίνδυνο, αγωνία, αγωνία, αγωνία.

 

 

 

 


Μετά ο Νικηφόρος θα γίνει Στέλιος, έχουμε παντρευτεί, με λένε Ελένη Πλατανιά, είμαι αυτή που πριν ήταν ιταλίδα και τη λέγανε Στέλλα Σαλβατόρε. Ο αλήτης ο Βίλι Κνουτ, το σκυλί του Χίτλερ έχει βάλει στο μάτι το χωριό μας  –παντού ο αγκυλωτός, παντού αίμα και φοβέρα, αλλά στο τέλος θα λάμψει η δικαιοσύνη.

 

  

 

 


Θα ξανασυναντηθούμε στη Βουλγαρία, εγώ τώρα είμαι η κατάσκοπος ΄Ολγα Πάβλοβα κι αυτός ο ηρωικός ανθυπολοχαγός Αλέξανδρος Κομνηνός. Θα ξεφύγουμε απ' τους Γερμανούς και θα καταλήξουμε στο οχυρό Ρούπελ- εμείς θα βγούμε τελευταίοι με το κεφάλι ψηλά.  

 

 

 

Είμαι η δασκάλα Ισμήνη, θα καταλάβω αμέσως ότι ο αρραβωνιαστικός μου Γρηγόρης Στάμου δεν είναι αυτός που ήξερα— ο κακός Αντόν Πάικο έστειλε τον δίδυμο αδερφό του Ιβάν Σιμεόνοφ να με ξεγελάσει. Δεν θα πέσω στην παγίδα ,στο τέλος η γαλανόλευκη θα κυματίσει περήφανη και θα παντρευτούμε.

 

 

 

 

 

Είμαι η Φιλιώ Αποστόλου, θα πεθάνω από τα φρικτά βασανιστήρια των Γερμανών, αγαπάω τον Γιώργο Δουμάκη, δε θ' αφήσω τον

αδελφοκτόνο πόλεμο να καταστρέψει τους ανθρώπους μου- ο Γιώργος κι ο αδελφός μου Ανδρέας θα δώσουν τα χέρια κι η Ελλάδα θα ξεχάσει τα μίση.

 

 

 

 

 

 

Είμαι αυτή που έχει χάσει το μπούσουλα, δεν ξέρω τι μου γίνεται, ποιός είναι ο χαφιές και ποιός ο πατριώτης, δεν ξέρω ποιά είμαι, δεν ξέρω τι κάνω, ποιόν αγαπάω και ποιόν κυνηγάω.

 

Είμαι η Στέλλα Σαλβατόρε που μετά έγινα Ελένη Πλατανιά και μετά ΄Ολγα Πάβλοβα και μετά Ισμήνη Στάμου και παραμετά Φιλιώ Δουμάκη- είμαι αυτή που της ξέφυγε η ιστορία, κι άντε πάλι απ' την αρχή.

 

 


 
extra bonus info

Ο Τζέημς Πάρις κατήγγειλε ότι ο Αλέξης Δαμιανός στη ταινία "Ευδοκία" διασύρει το στράτευμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλειστεί ο Δαμιανός έξι μήνες στο Διόνυσο για ανάκριση. Το έργο του λογοκρίθηκε ως επικίνδυνο και αντεθνικό. 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ