Με το γεφύρι της Άρτας θα μπορούσε να παρομοιαστεί ο νόμος για το κάπνισμα που έχει επιβληθεί από την προηγούμενη χρονιά και έχει ισχύσει στο ακέραιο(!!!). Σύμφωνα με τα σημερινά "Νέα" ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προωθεί μια ρύθμιση που θα τους βολεύει όλους. Και όταν λέμε όλους εννοούμε τους ιδιοκτήτες των μπαρ και τους θαμώνες τους.  Αν και από το ρεπορτάζ του κύριου Παπαχρήστου δεν φαίνεται ξεκάθαρα τι θα ισχύσει:

1ον θα επιβληθεί φόρος καπνίσματος στα νυχτερινά ιδρύματα ανάλογα με τα τετραγωνικά (300-400 τ.μ.).

2ον εφόσον πληρώσουν το φόρο οι ιδιοκτήτες θα επιτραπεί σε μπαρ, ντίσκο, κλαμπ και καζίνο. Αν κάποιος ιδιοκτήτης δεν περάσει από την εφορία και οι ελεγκτές βρουν τασάκια στο κατάστημα του τότε το λουκέτο θα είναι η τελική ποινή.

Αυτό που δεν είναι κατανοητό είναι αν τα μαγαζιά που θα καταβάλλουν το φόρο και θα επιτρέπεται το κάπνισμα θα πρέπει να είναι αναγκαστικά άνω των 300 τ.μ.  Το πιθανότερο είναι πως όχι. Ο νομοθέτης το σκέφτηκε καλύτερα, είδε ότι τα προηγούμενα μέτρα πήγαν στράφι και αποφάσισε να αυξήσει τα έσοδα του όχι με ποινές αλλά με τη φορολογία.

Κατά τ' άλλα οι προηγούμενες απαγορεύσεις, όπως αυτή στο χώρο εργασίας και σε οποιοδήποτε άλλο κλειστό δημόσιο χώρο ισχύουν κανονικά.