ΔΕΥΤΕΡΑ

» Αγόραζα «Ελευθεροτυπία» σ' όλη την εφηβεία μου, μετά στο εξωτερικό, μετά σε κάθε έξοδο του στρατού. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει τόσο καλό σάιτ, που την διαβάζω εκεί. (Ίσως θα 'πρεπε να κάνει μήνυση στο σάιτ της για διαφυγόντα κέρδη!) Όπως και να 'χει πάντως, σήμερα ξαναθυμήθηκα ότι το χαρτί έχει άλλη γλύκα...

» Κόντρα #1 - Μητσοτάκης εναντίον Αριστέας Μπουγάτσου: Το πρωτοσέλιδο της «Ε» μιλά για τη χτεσινή ήττα της κόρης του, ο Κ. Μητσοτάκης όμως με επιστολή του τα βάζει με τη μυστηριώδη δημοσιογράφο, με αφορμή ευχαριστήρια κάρτα στον Μ. Χριστοφοράκο: «Η κυρία Αριστέα Μπουγάτσου είναι όντως αξιοθαύμαστη, όταν ανακυκλώνει τη λάσπη στον ανεμιστήρα», γράφει, ενώ η Μπουγάτσου λέει ότι υπάρχουν κι άλλα σημειώματά του προς τον Χριστοφοράκο.

» Κόντρα #2 - Φ.Α. εναντίον Βασίλη Aγγελικόπουλου. Σχόλιο στις πολιτιστικές σελίδες της «Ε» που λέει στον αρθρογράφο της «Καθημερινής» ότι δεν ανέφερε την «Ε» ως πηγή αποσπάσματος της στήλης του: «Δεν πειράζει. Σημείωσε, όμως, ότι το δημοσίευμα που τροφοδότησε τα σχόλιά σου δεν ήταν "συνέντευξη", όπως γράφεις, αλλά συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου - χωρίς εισαγωγικά. Αυτά, για να μη δίνεις λαβές να χαρακτηρίζεται η στήλη σου "δημοσιογραφική"». (Ouch!)

 

ΤΡΙΤΗ

» Παρά την προτροπή του μπλογκ του πιτσιρίκου («Μην αφήνετε την "Ελευθεροτυπία" να αργοπεθαίνει. Βοηθήστε την να κλείσει αξιοπρεπώς. Μην αγοράζετε "Ελευθεροτυπία"».) σήμερα την ξαναγοράζω.

» Η εφημερίδα είναι πάνω κάτω όπως την ξέρουμε: μαχητικά ανεξάρτητη κι αριστερή, με αρθρογράφους που συχνά διαφωνούν μεταξύ τους και με αρκετές σελίδες για τον πολιτισμό.

» Διάβασα τη στήλη του Α. Ρουμελιώτη μετά από πάααρα πολλά χρόνια (τη θυμόμουν αμιγώς ραδιοφωνική και πολύ ενδιαφέρουσα) και έχω μια απορία: υπάρχει κάποιος λόγος που λέγεται ακόμα «Εδώ Ράδιο Ε;»

 

ΤΕΤΑΡΤΗ

» Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι τρισευτυχισμένος και πανηγυρίζει για την εκλογή του Σαμαρά! Η «Ε» τον καρφώνει, γράφοντας ότι απ' το 1974 και μετά ο μουσικοσυνθέτης έχει ταχθεί στο πλευρό όλων των πρωθυπουργών κι έχει πει καλά λόγια για πολλούς πολιτικούς.

» Όντως, σπάνια περίπτωση ο Θεοδωράκης: όταν οι πολίτες τραβούσαν τα μαλλιά τους με τους πολιτικούς αυτός δήλωνε ενθουσιασμένος... (Αν μη τι άλλο, είναι αισιόδοξος...).

» Στις προτάσεις για ταινίες στην TV: εξαιρετική κριτική για το Παιχνίδι των λυγμών, στην οποία αναφέρεται πως υπάρχει ένα φοβερό μυστικό, «το οποίο βέβαια δεν θα σας αποκαλύψουμε καταστρέφοντας την ταινία»! Και ακριβώς δίπλα, φωτογραφία (μεγάλη όσο και η κριτική), που δείχνει την «πρωταγωνίστρια» ημίγυμνη, αποκαλύπτοντας έτσι ότι πρόκειται για άντρα... Το πιο ειρωνικά απίθανο spoiler που έχω δει ποτέ!

 

ΠΕΜΠΤΗ

» Εκτός των άλλων, συγκινητικό αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και τις ιστορίες τεσσάρων ανθρώπων που «σήκωσαν κεφάλι». (Την ίδια ώρα στο μπλογκ του και με αφορμή την ίδια Παγκόσμια Ημέρα, ο «αγαπημένος» μητροπολίτης της στήλης -ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος- ανέβασε το πιο κουφό του ποστ. Δεν περιγράφεται! www.mkka.blogspot.com.)

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

» Σήμερα είναι η μέρα της Βιβλιοθήκης, που επιμελείται ο Γιώργος Χρονάς. Με απορρόφησε και δεν πρόσεξα τίποτα άλλο.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ

» Πέρασα την ώρα μου κυρίως με το περιοδικό για τα κόμικς («9») και με το αφιέρωμα στον Ελύτη.

» Κατά τα άλλα έμαθα και τα εξής: ο Καρατζαφέρης επιστράτευσε τα κόκκινα φωτάκια για να υπονοήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπουρδέλο. // Μουσουλμάνος πρώην βουλευτής παραιτήθηκε απ' τη ΝΔ επειδή ο Σαμαράς δήλωσε πως δεν θα συμπεριλάβει μειονοτικούς υποψήφιους στις λίστες (φοβερός δημοκράτης αυτός ο Σαμαράς!). // Υποδιευθύντρια Γυμνασίου στις Συκιές διαπόμπευσε μαθήτρια επειδή δύο αγόρια μάλωσαν για χάρη της - και της έριξε τρεις μέρες αποβολή, ενώ στα αγόρια (που αυτά μάλωσαν στην τελική) μόνο μία (!).

 

ΚΥΡΙΑΚΗ

» Η «Ελευθεροτυπία» είναι όλη την ώρα στα νέα: τι είναι όλα αυτά τα κρυπτικά σχόλια της εκδότριας στη σελίδα των παραπολιτικών; Θα δοθούν μετοχές στους εργαζόμενους; Θα τη βγάλει τη χρονιά; Είναι αλήτης ο Μάκης που έκανε πρωτοσέλιδο τη σύλληψη της Μάνιας Τεγοπούλου; Θα κάνει η «Ε» την τρομερά πρωτότυπη κίνηση να διατηρήσει το καθημερινό φύλλο και να κλείσει το κυριακάτικο; Και, το σημαντικότερο: θα σταματήσει να βάζει όλη την ύλη της online μπας και αρχίσουν να την αγοράζουν περισσότεροι άνθρωποι;

» Διάβασα την (κλασική πια) στήλη «Φαντάρε Πού Πας;» και μου ήρθαν σοκαριστικές αναμνήσεις απ' το στρατό - η μεγάλη κατραπακιά όμως ήρθε απ' το αφιέρωμα του «7» στη δεκαετία που τελειώνει. Είναι τελείως κλισέ, αλλά θα το ρωτήσω: «Πότε πέρασαν και -κυρίως!- πού πήγαν αυτά τα δέκα χρόνια;».