Κηπουρική για αρχάριους

Κηπουρική για αρχάριους Facebook Twitter
Η κηπουρική είναι για όλους και μόνο καλό μπορεί να σας κάνει. Μια δοκιμή θα σας πείσει και θα σας γνωρίσει έναν καινούργιο μαγικό κόσμο.
0

ADVERTORIAL

Κηπουρική για αρχάριους Facebook Twitter
Το καλύτερο είναι να έχετε κάνει μια λίστα από πριν ώστε να μην ξεχάσετε κάτι σημαντικό, αλλά να μην παρασυρθείτε και σε άχρηστες αγορές.

 

Αν είστε από εκείνους που αυτή την εποχή περνούν έξω από κήπους και σταματούν για να χαζέψουν, τότε μάλλον η μαμά φύση σας καλεί κοντά της… Είναι αλήθεια πως υπάρχουν δύο τρόποι για να απολαύσεις την Άνοιξη. Ο ένας είναι θαυμάζοντας τους ξένους κήπους και ο άλλος είναι φτιάχνοντας τον δικό σου!

Τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ όσο φαντάζεστε. Το πιο σημαντικό είναι να βρεθείτε στο σωστό μέρος για να μπορείτε να επιλέξετε τα εργαλεία που χρειάζεστε. Στο Praktiker το τμήμα κήπου είναι εξοπλισμένο με ό,τι μπορεί να χρειαστεί ένας αρχάριος κηπουρός. Το καλύτερο είναι να έχετε κάνει μια λίστα από πριν ώστε να μην ξεχάσετε κάτι σημαντικό, αλλά να μην παρασυρθείτε και σε άχρηστες αγορές. Προσπαθήστε να φανταστείτε ποιες θα ήταν οι πρώτες σας κινήσεις για να τις κηπουρικές δουλειές:

1.

Τα Εργαλεία

Κηπουρική για αρχάριους Facebook Twitter
Στις γλάστρες η ποικιλία είναι τεράστια και έχει να κάνει τόσο με την αισθητική όσο και με τον προϋπολογισμό του καθενός.

 

Καταρχάς χρειάζεστε γάντια για να μπορείτε να δουλέψετε. Επιλέξτε το σωστό νούμερο γιατί αν κάτι σας ενοχλεί τότε όλα θα γίνουν πιο δύσκολα. Ένα σετ με φτυαράκι, σκαλιστήρι και ψαλίδι για τα φυτά είναι απαραίτητο σε κάθε κηπουρό. Πριν το βάλετε στο καλάθι σας φροντίστε να είναι στο μέγεθος και στο βάρος που σας βολεύει.

2.

Οι Γλάστρες

Κηπουρική για αρχάριους Facebook Twitter
Το χώμα προσφέρει στα φυτά στήριξη και είναι αποθήκη πολύτιμων θρεπτικών στοιχείων και νερού

 

Επόμενο βήμα είναι οι γλάστρες που ενδεχομένως θα χρησιμοποιήσετε. Είτε φυτέψετε στο μπαλκόνι είτε στον κήπο σας, οι γλάστρες είναι βασικό στοιχείο. Φυσικά, εδώ η ποικιλία είναι τεράστια και έχει να κάνει τόσο με την αισθητική όσο και με τον προϋπολογισμό του καθενός.

Οι πιο συνηθισμένες γλάστρες, είναι οι πλαστικές και αυτό γιατί είναι ελαφριές, ανθεκτικές και οικονομικές. Υπάρχουν ακόμα οι διαχρονικές πήλινες, οι οποίες λόγω του βάρους τους παρέχουν πολύ καλή στήριξη, ενώ είναι το ίδιο ανθεκτικές στο χρόνο με τις πλαστικές. Οι ξύλινες γλάστρες είναι ιδανικές για εξωτερικούς χώρους, αφού ταιριάζουν απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον και τέλος μπορείτε να επιλέξετε μεταλλικές που ξεχωρίζουν και σχεδιαστικά αλλά και για την ανθεκτικότητά τους.

Αν δεν έχετε πολύ εμπιστοσύνη ότι καθημερινά θα ρίχνετε μια ματιά για το αν χρειάζονται πότισμα τα φυτά σας, τότε μπορείτε να καταφύγετε στη λύση των αυτοποτιζόμενων γλαστρών που θα σας λύσουν τα χέρια.

3.

Το Χώμα

Κηπουρική για αρχάριους Facebook Twitter
Φροντίστε να έχετε μια εικόνα στο μυαλό σας σχετικά με τα φυτά που σας αρέσουν και μετά αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη.

 

Πολύ σημαντικό είναι το χώμα. Πρόκειται για ένα από τα πιο βασικά στοιχεία για τη ζωή και την υγεία των φυτών αφού τους προσφέρει στήριξη και είναι αποθήκη πολύτιμων θρεπτικών στοιχείων και νερού. Διαβάστε στις συσκευασίες λεπτομέρειες και φορτώστε στο καρότσι σας αρκετό χώμα για τα φυτά που επιθυμείτε να φυτέψετε. Κάθε τύπος χώματος αποτελείται από διαφορετικά στοιχεία, τα οποία έχουν και ξεχωριστές ιδιότητες και προσφέρουν διαφορετικά πλεονεκτήματα. Αν έχετε απορίες ζητήστε από κάποιον που βρίσκεται στο τμήμα κήπου του Praktiker να σας δώσει τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

4.

Τα φυτά

Κηπουρική για αρχάριους Facebook Twitter
Μην βασίζεστε στην πρωινή υγρασία για να διατηρήσετε τα φυτά σας υγιή

 

Και τώρα η στιγμή που έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον! Τα φυτά! Διαλέξτε αυτά που σας αρέσουν και μη διστάσετε να παίξετε με τα χρώματα, τα ύψη, τα μεγέθη και τα είδη. Φροντίστε να έχετε μια εικόνα στο μυαλό σας σχετικά με τα φυτά που σας αρέσουν και μετά αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη. Ο κατάλογος του Praktiker μπορεί να σας κατευθύνει πριν ξεκινήσετε τις αγορές σας μέσα από εικόνες έμπνευσης και χρήσιμες πληροφορίες. Σε κάθε περίπτωση να θυμάστε πως η κηπουρική είναι για όλους και μόνο καλό μπορεί να σας κάνει. Μια δοκιμή θα σας πείσει και θα σας γνωρίσει έναν καινούργιο μαγικό κόσμο. Τον κόσμο των φυτών!

5.

Το πότισμα

 

Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό είναι το πότισμα. Μην βασίζεστε στην πρωινή υγρασία για να διατηρήσετε τα φυτά σας υγιή. Το νερό που χρειάζεται κάθε φυτό διαφέρει και καλό είναι να έχετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Κι επειδή τα πάντα είναι θέμα ευκολίας με τον σωστό εξοπλισμό ποτίσματος θα γίνει πιο εύκολη και η δική σας ζωή αλλά και των φυτών σας. Αναζητήστε στο Praktiker αυτό που σας βολεύει καλύτερα από ένα μικρό ποτιστήρι μέχρι αυτόματο σύστημα ποτίσματος οι επιλογές είναι άπειρες για να μην διψάσουν τα φυτά σας και να σας δίνουν πάντα τα χρώματα και τα αρώματά τους!

 

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ