Καθώς φλέγεται η Αίγυπτος: O σταρ της Αιγύπτου τραγουδούσε στη Μύκονο

8

Ο σταρ-τραγουδιστής τη Αιγύπτου Αμρ Ντιάμπ, βρέθηκε στη Μύκονο το βράδυ της Παρασκευής στο beach restaurant «Nammos» σύμφωνα με ρεπορταζ της εφημερίδας «Έθνος»: «το τίμημα για όσους έκαναν κράτηση σε τραπέζι ήταν 220 ευρώ το άτομο, ποσό που κάλυπτε το φαγητό όχι όμως και τα ποτά.»

Σύμφωνα με το ρεπορταζ οι Άραβες θαυμαστές του τον αποθέωσαν και ο τζίρος του μαγαζιού ξεπερνάει κατά πολύ αυτόν που έκανε ο Αντώνης Ρέμος(σ.σ ήδη τα ελληνικά ηλεκτρονικά μέσα αναφέρονται σε αυτόν με τον χαρακτηρισμό «Ο Ρέμος της Αιγύπτου»). Ξεπέρασε δηλαδή τις 400.000 ευρώ. Οι απαιτήσεις του λέγεται ότι ήταν από υπερβολικές έως εξεζητημένες, καθώς είναι γνωστός για την υπεροπτική του συμπεριφορά και τη ροπή του προς τη χλιδή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και για να παραβρεθεί και στα εγκαίνια ενός καφέ στην Ιορδανία χρησιμοποίησε ιδιωτικό τζετ.

 

Καθώς φλέγεται η Αίγυπτος: O σταρ της Αιγύπτου τραγουδούσε στη Μύκονο Facebook Twitter

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το 2011 όταν οι συμπατριώτες του μάχονταν στην πλατεία Ταχρίρ  ο Ντιάμπ παρέμενε σιωπηλός και τελικά κατέφυγε στο Λονδίνο μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Μόλις κατάλαβε ότι ο Μουμπάρακ ανήκει πια στο παρελθόν, ο Ντιάμπ επέστρεψε και θέλησε να διεκδικήσει και εκείνος το δικό του μερίδιο στη νέα εποχή, τραγουδώντας υπέρ της εξέγερσης. Το τραγούδι του λέγεται «Masr A'let» (η Αίγυπτος μίλησε) και κυκλοφόρησε ακόμη ένα βίντεο φόρο τιμής στους νεκρούς.

Η κριτική που είχε δεχθεί για την απουσία του ήταν σφοδρή και γι' αυτό προσπάθησε να αλλάξει το κλίμα, ξεκινώντας φιλανθρωπική εκστρατεία με στόχο την ενίσχυση της αιγυπτιακής κοινωνίας. Χρησιμοποίησε γι' αυτόν τον σκοπό τον δικό του online ραδιοφωνικό σταθμό, τον Diab fm

Ο Αιγύπτιος σταρ, που γεννήθηκε στο Πορτ Σάιντ το 1961, είναι ο πιο καταξιωμένος και αναγνωρίσιμος τραγουδιστής στη Μέση Ανατολή, με πωλήσεις δίσκων που αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια, το μεγαλύτερο, δηλαδή, στα χρονικά. Το στυλ τραγουδιού που τραγουδάει ονομάζεται Geel και αποτελεί συνδυασμό δυτικών και αιγυπτιακών ρυθμών, παραδοσιακών αραβικών ήχων και δυτικών οργάνων.

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

7 σχόλια
Καθώς φλέγεται η Αίγυπτος: O σταρ της Αιγύπτου τραγουδούσε στη ΜύκονοΟ άνθρωπος δεν κλέβει, τραγουδάει για να βγάλει χρήματα. Πριν αρχίσουμε να τον στήνουμε στον τοίχο σκεφτείτε τι θα κάνατε ο καθένας από εσάς σε μία κατάσταση εκτάκτης ανάγκης. Είμαι σίγουρος πως η συντριπτική πλειοψηφία δε θα σκεφτόταν αλτρουιστικά αλλά θα κοιτούσε να σώσει το τομάρι του. Πριν πάρουμε την πέτρα να την ρίξουμε στον ανήθικο απλώς σκεφτείτε τι θα κάνατε και τι κάνετε στις ζωές σας και πόσο είστε διατεθιμένοι να θυσιάσετε τους εαυτούς σας για ασαφείς σκοπούς.
για να πουλάει πλαστικές καρέκλες με το Ντάτσουν καλός είναι.Μ' άλλα λόγια ο κόσμος το χει χάσει. κυριολεκτικά.Τείνω προς την επανάσταση. Οτι και νά ναι. Οποιος και να την κάνει.