Χθες το βράδυ στην Αγία Ειρήνη της οδού Αιόλου, οι atenistas ξεσήκωσαν τη γειτονιά.

 

Ο στόχος της χθεσινής δράσης ήταν η πλατεία να χρησιμοποιηθεί για ένα βράδυ ως πλατεία και όχι ως υπαίθριο πάρκινγκ. Οι πρώτοι πήγαν από νωρίς με σκοπό να αποτρέψουν τα αυτοκίνητα, επιστρατεύοντας ως ειρηνικό εμπόδικο κι ένα πιάνο.

 

Μετά τις εννιά το βράδυ είχε στηθεί αυτοσχέδιο μπαρ και ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται. Ήταν η πρώτη φορά που κάθησα σ'αυτή την τόσο όμορφη πλατεία. Η βραδιά ήταν καταπληκτική, σχεδόν ανοιξιάτικη. Κάπου άκουσα ότι για μερικούς ήταν η πρώτη φορά που την επισκέπτονταν. Τι κρίμα να μην ξέρουμε τις πιο ωραίες γωνιές της πόλης μας.

 

Η βραδιά είχε πρόγραμμα: σε μία γωνία ακούγαμε πιάνο, στην άλλη, την πιο φασαριόζικη, ακούσαμε άλλες μουσικές. Το blockbuster της βραδιάς ήταν όμως τα τριάντα κρουστά, το συγκρότημα Batala που κράτησε την ένταση στα ύψη για άπειρες ώρες. Τι ήρωες ήταν αυτοί, πόση ένταση, τι επίπονη άσκηση, χωρίς να μειωθεί σε ρυθμό ούτε δευτερόλεπτο. Ήταν η πιο μακρόχρονη συναυλία της ζωής μου. Τα χειροκροτήματα και οι φωνές επιδοκιμασίας τους συνόδεψαν και στην καθιερωμένη βόλτα στα στενά που ήταν διαφορετική από τις προηγούμενες φορές. Ίσως οι άνθρωποι που ζουν στην πίσω μας αυλή συνήθισαν αυτούς τους τρελούς που πάνε και τους ξεσηκώνουν κάθε εβδομάδα, νομίζω όμως ότι αυτή τη φορά δεν αρκέστηκαν στα χαμόγελα αλλά οι πιο θαρραλέοι μπήκαν στο πλήθος και χόρεψαν μαζί με τους υπόλοιπους.

 

Περισσότερα γιαι τη χθεσινή δράση των atenistas στη Lifo της Πέμπτης.