H μεγάλη γιορτή του τατουάζ

H μεγάλη γιορτή του τατουάζ Facebook Twitter
Φωτό: Ινώ Μέη
1


H μεγάλη γιορτή του τατουάζ Facebook Twitter
Φωτό: Ινώ Μέη

— Τι ακριβώς περιλαμβάνει το πρόγραμμα του φετινού Ιnternational Athens Tattoo Convention; Τι εκπλήξεις να περιμένουμε; Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να ανταμείψουμε το κοινό με πλούσιο θέαμα. Όπως είναι φυσικό, η τέχνη της δερματοστιξίας αποτελεί το επίκεντρο, με διαγωνισμούς tattoo να πραγματοποιούνται κάθε μέρα. Παράλληλα, όμως, γίνονται graffiti shows, artfusion, όπου διάφοροι καλλιτέχνες ζωγραφίζουν έναν καμβά με κάρβουνο για λίγα λεπτά κάθε φορά εναλλάξ, body painting, skate και bmx show, livebands, aerial show, έκθεση custom μοτοσικλέτας και πολλά άλλα.


— Καλείτε συχνά σημαντικούς tattoo artists από το εξωτερικό, όπως ο Myke Chambers, που ήρθε πέρσι στη χώρα μας για λογαριασμό του φεστιβάλ. Πώς κρίνετε το επίπεδο των Ελλήνων tattoo artists σε σχέση με τους αντίστοιχους του εξωτερικού; Ο Myke Chambers θα μας κάνει την τιμή να βρίσκεται και φέτος στο φεστιβάλ. Όπως επίσης με ιδιαίτερη χαρά θα υποδεχτούμε τον Barthez και τον Zsolt Gomori. Όσον αφορά τους Έλληνες tattoo artists, είναι αξιοσημείωτη η βελτίωση του επιπέδου των περισσοτέρων. Υπάρχουν χαρακτηριστικά 5-6 Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό και έχουν διακριθεί. Συνεπώς, ήδη πολλοί δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε σχέση με τους ξένους καλλιτέχνες.

H μεγάλη γιορτή του τατουάζ Facebook Twitter
Φωτό: Ινώ Μέη


— Με δεδομένο ότι την περσινή διοργάνωση επισκέφτηκαν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι, θεωρείτε ότι η τέχνη και η κουλτούρα του τατουάζ έχει γίνει πια mainstream στην Ελλάδα ή παραμένει απλώς τάση της εποχής, μια παροδική μόδα που θα περάσει; Η τέχνη της δερματοστιξίας είναι πανάρχαια και πάντα προσέλκυε το ενδιαφέρον του κόσμου. Αναμφισβήτητα, η τέχνη του τατουάζ βρίσκεται σε ιδιαίτερη άνθιση και όλα δείχνουν πως θα εξακολουθήσει στον ίδιο ρυθμό και τα επόμενα χρόνια.


— Τι αντιπροσωπεύει το τατουάζ για τους διοργανωτές του Athens Tattoo Convention και τι είναι αυτό που θα συμβουλεύατε κάποιον που θέλει να «χτυπήσει» ένα καινούργιο τατουάζ; Το τατουάζ αποτελεί τέχνη, τρόπο έκφρασης, φιλοσοφία και μεγάλη αγάπη. Για καινούργιο τατουάζ χρειάζεται σκέψη για το σχέδιο, καθώς επίσης και έρευνα. Θα πρέπει ο καθένας να επισκεφθεί τα studios ώστε να βεβαιωθεί για την καθαριότητα και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται. Επίσης, σημαντική είναι η επαφή με τον καλλιτέχνη, ώστε να κατανοήσει ακριβώς το σχέδιο και να δημιουργήσει πρώτα σε χαρτί και μετά στο σώμα.

H μεγάλη γιορτή του τατουάζ Facebook Twitter
7o Ιnternational Athens Tattoo Convention

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν χτυπήσεις ένα tattoo;

O Χρόνης «Uncle» Πολίτης, ιδιοκτήτης του Uncle Chronis Tattoo and Bodypiercing Studio στον Χολαργό, δίνει 5 χρήσιμα tips:

 


  • Η επιλογή του σχεδίου είναι πολύ σημαντική και πρέπει να γίνεται με βάση το σκεπτικό πως το tattoo είναι κάτι που θα θέλεις να έχεις επάνω σου για πάντα και όχι μία περαστική μόδα. Επίσης, καλό είναι, πριν χτυπήσει κανείς ένα tattoo, να δει το portfolio του tattoo artist που έχει επιλέξει για να βεβαιωθεί πως είναι σε θέση να το σχεδιάσει.
  • Το βασικότερο κριτήριο για την επιλογή ενός tattoo studio είναι η καθαριότητά του. Ο χώρος θα πρέπει να είναι υγειονομικά αποδεκτός, έτσι ώστε ο επισκέπτης να νιώθει ασφάλεια, άνεση και εμπιστοσύνη.
  • Το tattoo δεν είναι θέμα περιόδου ή εποχής. Μπορεί κανείς να «χτυπήσει» το tattoo που επιθυμεί οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, αρκεί να προσέχει κάποια βασικά πράγματα. Αν είναι καλοκαίρι π.χ. την υπερβολική έκθεση στον ήλιο ή τις βουτιές στη θάλασσα και το ψήσιμο με το αλάτι.
  • O πόνος δεν έχει συνήθως σχέση με το σημείο αλλά με το μέγεθος του tattoo και τον κάθε άνθρωπο. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν σημεία, όπως τα πλευρά, κάτω από τη μασχάλη ή πίσω από τα γόνατα, που έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία.
  • H καλύτερη και πιο σύγχρονη μέθοδος για να αφαιρέσεις ένα tattoo είναι με λέιζερ. Αν και, όπως λέμε σε όλους όσοι μας κάνουν την ίδια ερώτηση πριν τo κάνουν, «άμα σκέφτεσαι να το βγάλεις, είναι καλύτερα να μην το κάνεις καθόλου».

 

Διάφορα
1

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ