Την Πέμπτη 25 Απριλίου η Μελίνα Τανάγρη

 

Στη διάρκεια αυτού του χρόνου, κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα, στην Ενδορφίνη, συναντώνται η γαλλική και η ελληνική μουσική.

Ο πρώτος μήνας μας έφερε τη φρεσκάδα του Bertrand Moreau, με ένα ακορντεόν και τραγούδια της Edith Piaf. Μαζί του ήταν η Φένια Παπαδόδημα. Με την πολύτιμη συμβολή της η γαλλόφωνη βραδιά, αλλιώς le Jeudi tricolore, γεννήθηκε στην Ενδορφίνη. Τον επόμενο μήνα, μία καλλιτέχνης με ψυχή και πλούσιο ταλέντο, η Lamia Bedioui, ήρθε να μας θυμίσει, ότι γαλλόφωνη δεν είναι μόνο η Γαλλία, αλλά και η Τυνησία. Τον Μάρτιο η Φένια Παπαδόδημα επέστρεψε και για το Ensemble.

 

Στα μισά της άνοιξης, στην Ενδορφίνη, την τελευταία Πέμπτη αυτού του μήνα, στο σταυροδρόμι του ελληνικού και του γαλλικού τραγουδιού, έρχεται η αγαπημένη μας Μελίνα Τανάγρη.

Στις βραδιές των Jeudis tricolores, προσπαθούμε  να βιώσουμε την αυθεντικότητα των δύο μουσικών αυτών κόσμων, σε μία συνύπαρξη, σε μία βραδιά, σε μία φωνή.

Η Μελίνα Τανάγρη μας αποκαλύπτει τη δική της γαλλόφωνη προσέγγιση, το δικό της μουσικό κόσμο, τη δική της σχέση με τη γαλλόφωνη μουσική. Στίχοι, μουσικές, τραγούδια, γαλλικά, ελληνικά, κάπου στη γέφυρα των πολιτισμών.

 

Merci, Melina, d’être parmi nous.

 

Στην τελευταία συνάντηση της σεζόν, την Πέμπτη 30 Μαΐου, θα ξαναζήσουμε την ατμόσφαιρα των γαλλικών μιούζικαλ με ξεναγό τον Στέφανο Κορκολή.