Το φεστιβάλ Sonar της Βαρκελώνης σε τέσσερις ερωταπαντήσεις

Facebook Twitter
0

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες το Sonar φιλοξένησε πάνω από 7.000 καλλιτέχνες, συχνά τελείως διαφορετικούς μεταξύ τους. Από τους Daft Punk και τους Chic μέχρι τους Beastie Boys και τον Aphex Twin, κι από την Bjork και τους Sonic Youth μέχρι τον Ρίτσι Σακαμότο και τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Στοκχάουζεν.

(Φέτος τα μεγάλα ονόματα είναι, εκτός των άλλων, οι Kraftwerk με το 3D σόου τους και οι Pet Shop Boys)

Ζητήσαμε από τη γυναίκα που είναι υπεύθυνη επικοινωνίας από το 1994, από το πρώτο Sonar δηλαδή, να μας πει μερικά πράγματα, με αφορμή την 20η επέτειο του Φεστιβάλ.

Τέσσερις ερωτήσεις στην Georgia Taglietti

 

Τι περιμένετε φέτος, εσείς η ίδια, με περισσότερη προσμονή;

To φετινό χάιλάιτ είναι η επέτειος των 20 χρόνων του φεστιβάλ μας, αλλά και ένας νέος χώρος για τις εκδηλώσεις του Sonar by Day. Για πρώτη φορά στην ιστορία μας κάνουμε ''μετακόμιση'' και ανυπομονούμε να διοργανώσουμε εκδηλώσεις στα διάφορα κτίρια εκεί. Σ' ένα απ' αυτά, στο Palau de Congressos θα έχουμε επίσης κάτι καινούριο: το Sonar+D, ένα εργαστήρι νέων τεχνολογιών και ανακαλύψεων.

Μπορεί στην Ελλάδα να γνωρίζουμε κυρίως το Sonar της Βαρκελώνης, όμως πραγματοποιείτε κι άλλα Sonar στον πλανήτη...

Έχουμε απλωθεί σε όλο τον κόσμο, ήδη από το 2002. Διοργανώσαμε περισσότερα από 42 Sonar σε 23 πόλεις από τότε. Τα πιο πρόσφατα Sonar έγιναν στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας και στο Τόκιο της Ιαπωνίας – και του χρόνου θα ξαναγίνουν πάλι και στις δύο αυτές πόλεις. (Η Βαρκελώνη είναι σταθερή, έτσι κι αλλιώς, εδώ και 20 χρόνια.) Είναι πολύ χρήσιμο για το φεστιβάλ να ταξιδεύει - μαθαίνουμε μουσικούς και νέα ταλέντα από εκείνες τις χώρες, γνωρίζουμε τα τοπικά ΜΜΕ, φτιάχνουμε δίκτυα.

Τι άλλο έχετε φέτος, εκτός από μουσική;

Κινηματογραφικές προβολές, το εργαστήριο νέων τεχνολογιών αλλά και πολλή τέχνη. Δύο από τις εικαστικές μας εγκαταστάσεις θα είναι το "Skrillex Variations" που βασίζεται σε μια ταυτόχρονη προβολή 16 διαφορετικών εκδοχών σε οθόνες του κομματιού "Scary Monsters & Nice Sprites" του Skrillex (που θα παίξει και λάιβ), αλλά και το ψηφιακό γλυπτό του Ιταλού εικαστικού Davide Quayola, που είναι βασισμένο στον Στοχαστή του Ροντέν – ένα ψηφιακό γλυπτό ύψους 12 μέτρων!

Κι από μουσική; Σε ποιους θα πάτε οπωσδήποτε;

Τα μουσικά μου γούστα θα με οδηγήσουν σίγουρα στους Dinos Chapman, Francesco Tristano, Jamie Lidell, TNGHT, Atom TM, Laurent Garnier, Dj Oneman και Maya Jane Coles. Και φυσικά και στους δύο headliners: έχουμε τρισδιάστατη συναυλία των Kraftwerk και Pet Shop Boys.

*Sonar Barcelona: 13-16 Ιουνίου 2013

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ