Ένας θρυλικός animator της Disney σχεδιάζει μέσω Virtual Reality

 Ένας θρυλικός animator της Disney σχεδιάζει μέσω Virtual Reality Facebook Twitter
0
 Ένας θρυλικός animator της Disney σχεδιάζει μέσω Virtual Reality Facebook Twitter

Το πιθανότερο είναι να έχεις εμπλακεί συναισθηματικά με τα σκίτσα του. Ο Glen Keane, ένας από τους κορυφαίους animators της Disney των τελευταίων 40 ετών, έδωσε ζωή σε μερικούς από τους πλέον εμβληματικούς χαρακτήρες της, όπως ο Aladdin, η Ariel από τη "Μικρή Γοργόνα"και το Τέρας από την "Πεντάμορφη και το Τέρας".

Από το 2012 που παραιτήθηκε από την Disney, o Keane εξερευνά νέα μέσα που θα εξελίξουν την τέχνη που εξασκεί, δίνοντας ζωή στα κινούμενα σχέδιά του μέσω της τεχνολογίας. Η αναζήτησή του αυτή τον οδήγησε στην Google και στη συνέχεια στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας.

 Ένας θρυλικός animator της Disney σχεδιάζει μέσω Virtual Reality Facebook Twitter

Την εμπειρία αυτή του "να ξεφεύγεις από το χαρτί και να δημιουργείς έργα που μπλέκουν την ζωγραφική με την γλυπτική στον τρισδιάστατο εικονικό χώρο", περιγράφει με έναν μαγικό, σχεδόν ζεν τρόπο, ο Keane στο τετράλεπτο βίντεο "Step into the Scene" που γυρίστηκε για την προώθηση του συνεδρίου "The Future of Storytelling". Συνέδριο που εξερευνά το μέλλον της αφήγησης και των εκφραστικών μέσων που προκύπτουν καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και γίνεται ακόμα πιο βιωματική.

Στο βίντεο ο Keane μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, τη σχέση του με τα καρτούν και το animation, και ζωγραφίζει συμβατικά αλλά και μέσω Virtual Reality, αποδοκνείοντας ότι ο σχεδιασμός χαρακτήρων αποκτά άλλη υπόσταση, αποδρώντας σε τόσο πρώιμο στάδιο από τις δύο στις τρεις διαστάσεις. "Η δημιουργία μέσω του Virtual Reality και του Augmented Reality είναι τέχνη όπως η ζωγραφική και η γλυπτική, και θα πρέπει να κοπιάσουμε για να πούμε ότι την τελειοποιήσαμε και την κατακτήσαμε", δηλώνει ο βετεράνος, αειθαλής καλλιτέχνης.

Απολαύστε τον:

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ