Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρισα και σπούδασα γραφιστική στο ΤΕΙ Αθηνών. Με τη ζωγραφική ξεκίνησα να ασχολούμαι από πολύ μικρή, επαγγελματικά ασχολούμαι με την ζωγραφική και την εικονογράφηση από το 2003. Η δουλειά μου επηρεάζεται και ανανεώνεται συνεχώς: από την καθημερινή μου ζωή και από διάφορες συνήθειές μου, όπως τα video games, τη μουσική, τα cartoon του Disney και τα γιαπωνέζικα anime. Το 2005 δημιουργήθηκε ο virtual κόσμος www.yupyland.com, ο οποίος περιέχει το προσωπικό μου illustration portfolio. Το Υupyland είναι μέρος του δημιουργικού γραφείου Dinnerr στην Αθήνα (www.dinnerr.gr) που διατηρώ με τον καλύτερό μου φίλο και συνεργάτη. Εκτός από τις εικονογραφήσεις μου, αναλαμβάνουμε μαζί διάφορα projects που γενικά αφορούν το animation, και το print και web design. Από τον Οκτώβριο του 2007 έχω την τιμή να είμαι μέλος του καλλιτεχνικού collective «Team Colours» (www.theteamcolours.com), με μέλη 6 illustrators από διάφορα μέρη του κόσμου και με σχέδια δράσης σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με το MTV;
Το MTV και οι art directors του είναι πάντα σε μια συνεχή αναζήτηση του νέου, φρέσκου καλλιτεχνικού αίματος. Την εταιρική του ταυτότητα την έχουν «ερμηνεύσει» διάφοροι καλλιτέχνες, ο καθένας με το δικό του τρόπο. Το MTV Hats (MTV Header Art Treatments) είναι ένα project του mtv.com. Αφορά τα διάφορα backgrounds στο homepage του site, τα οποία έχουν επιμεληθεί διάφοροι καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και εγώ.

Πες μου για το tutorial που έκανες για το «Digital Arts Magazine».
Το τεύχος Σεπτεμβρίου του «Digital Arts Magazine» περιέχει ένα tutorial που είχα γράψει και αφορά το character design. Περιέγραψα με λεπτομέρεια τη διαδικασία που ακολουθώ για να δημιουργήσω ένα χαρακτήρα, από τη σύλληψη της ιδέας, στο σκίτσο στο χαρτί και την επεξεργασία στο computer.

Τα custom παπούτσια πώς προέκυψαν; Πού μπορεί να τα βρει κανείς;
Τα custom παπούτσια, κυρίως sneakers, αλλά και η ζωγραφική σε διάφορα άλλα αντικείμενα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για μένα, όπως vinyl toys, ρούχα κ.ά., είναι μια κοινή δραστηριότητα, αγαπητή σε πολλούς καλλιτέχνες. Επειδή ζωγραφίζονται στο χέρι, κάθε κομμάτι είναι μοναδικό. Τα custom παπούτσια προς το παρόν δεν υπάρχουν σε κάποιο μαγαζί. Τα δημιουργώ κατόπιν παραγγελίας και χαίρομαι πολύ όταν τα βλέπω να χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες τους.

Μίλησέ μου για τις φιγούρες που ζωγραφίζεις.
Όλοι οι χαρακτήρες που δημιουργώ έχουν ο καθένας τη δική του προσωπικότητα και ιστορία. Όλοι είναι ξεχωριστοί για μένα και αποτελούν κομμάτια του εαυτού μου, εκπροσωπώντας διάφορες πτυχές της προσωπικότητάς μου. Μερικοί χαρακτήρες κάνουν πολλαπλές εμφανίσεις σε διάφορες δουλειές μου, ενώ κάποιοι άλλοι διάλεξαν να ζήσουν στα ράφια των supermarket. Άλλοι έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογές όπως το βιβλίο Pictoplasma Character Encyclopaediaκαι σε διάφορες εκθέσεις όπως το «Freaky People» στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία, στο Pictoplasma Bunny Mandala σε διάφορες τοποθεσίες στον κόσμο, στο Unreal event του Bios στην Αθήνα κ.ά.

M. Hulot