Mr. Cab Driver

1 Οδηγός Ταξί

Ο ταξιτζής των ονείρων μας θα είναι ευγενικός, εξυπηρετικός (θα μπορεί να μας προσφέρει ακόμη και πρώτες βοήθειες) και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένος. Δεν θα φαντασιώνεται ότι οδηγεί στο ράλι Ακρόπολης, και θα γνωρίζει πώς να μας πάει στο ΟΑΚΑ, ακόμη κι αν δουλεύει Πειραιά – και να μας πει και δυο λόγια για τα καθ’ οδόν αξιοθέατα. Θα ξέρει να χειρίζεται Η/Υ και οι γνώσεις του στα αγγλικά δεν θα περιορίζονται στο «γουέρ αρ γιου γκόινγκ». Η βελτίωση της «κίτρινης φυλής» είναι αναγκαία, δεδομένου του ρόλου της στην εικόνα του τουριστικού προφίλ της χώρας μας, αλλά και του ότι στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η εκπαίδευση και η κρατική πιστοποίηση είναι πλέον υποχρεωτικές για την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος, και η Ελλάδα δεν έχει παρά ν’ ακολουθήσει.
ΙΕΚ Όμηρος

Το άρωμα του ονείρου

2 Ειδικός Αρωματοθεραπείας

Η θεραπευτική χρήση των φυτικών, αρωματικών αιθέριων ελαίων με σκοπό τη φυσική και ψυχολογική ευεξία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος σε μια εποχή στροφής προς τα φυσικά προϊόντα και τις εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας. Οι ευεργητικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων είναι γνωστές από την αρχαιότητα, και η αρωματοθεραπεία χρησιμοποείται σε συνδυασμό με μασάζ και άλλες θεραπευτικές τεχνικές ως μέρος μιας ολιστικής θεραπευτικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση μιας ευρείας γκάμας συμπτωμάτων και παθήσεων όπως: γαστρεντερικές ενοχλήσεις, δερματικές παθήσεις, άγχος, κυκλοφοριακά προβλήματα, αναπνευστικές μολύνσεις και πληγές. Η ειδικότητα καλύπτει το κενό της εξειδίκευσης σε ένα επάγγελμα που μέχρι τώρα ασκείται σχεδόν εμπειρικά, και τελειώνοντας μπορείς να εργαστείς σε ινστιτούτα αισθητικής, γυμναστήρια, καταστήματα αλλυντικών, δίπλα σε ποδολόγους, φυσιοθεραπευτές και στεοπαθητικούς ή ως ελεύθερος επαγγελματίας.
ΙΕΚ Ιπποκράτειος

The Fun Maker

3 Ειδικός Ξενοδοχειακής Ψυχαγωγίας

Αν ξεχωρίζεις για το χιούμορ, τον αυθορμητισμό, την κοινωνικότητα και την καλλιτεχνική σου φύση, μπορείς να το εκμεταλλευτείς επαγγελματικά γλιτώνοντας τον κόσμο από τη βαρεμάρα και βοηθώντας τον να περνάει καλά. Μάθε να σχεδιάζεις και να οργανώνεις ψυχαγωγικές και δημιουργικές δραστηριότητες, θεατρικές παραστάσεις, χορευτικές και αθλητικές εκδηλώσεις, εορταστικές βραδιές, παιδικά πάρτι, και κάθε είδος τουριστικής και πολιτιστικής εκδήλωσης. Εκτός από ξενοδοχεία, μπορείς επίσης να εργαστείς σε καζίνο, κρουαζιερόπλοια, θεματικά πάρκα, δήμους, τηλεοπτικούς σταθμούς, ψυχαγωγικά κέντρα, παιδότοπους και παιχνιδότοπους. Στο τσεπάκι με τα εφόδιά σου θα έχεις, μεταξύ άλλων, θέατρο, παντομίμα, αυτοσχεδιασμό, ιστορία της τέχνης, θεατρικό παιχνίδι, σενάριο, σκηνοθεσία, σκηνογραφία και ενδυματολογία, σχέδιο και γελοιογραφία και τρεις (!) ξένες γλώσσες.
ΙΕΚ Le Monde

Dr. Moto

4 Τεχνικός Μοτοσικλέτας

Κάθε μηχανόβιος γνωρίζει ότι η αγορά μοτοσικλέτας συνεπάγεται την έναρξη μιας αέναης Oδύσσειας για την ανεύρεση ενός υπεύθυνου και μερακλή μηχανικού, ο οποίος θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνος και μερακλής, ακόμη και αφού το πάθος του για τις μοτοσικλέτες αντικατασταθεί από το πάθος του για εύκολα κέρδη – με αποτέλεσμα η μηχανή να επιστρέφεται στον κάτοχό της, συνήθως, με περισσότερα προβλήματα απ' όσα πριν την «επισκευή». Η σπανιότητα των μηχανικών «σταθερής αξίας», αλλά και η διάδοση της χρήσης της μοτοσικλέτας ως καθημερινού μεταφορικού μέσου, λόγω των ολοένα και πιο δύσκολων κυκλοφοριακών συνθηκών στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και της σταδιακής προσέγγισης του κλίματος σε συνθήκες Σαχάρας, καθιστούν περιζήτητους τους επαγγελματίες του είδους. Βάλτε, λοιπόν, το ζεν και μάθετε την τέχνη της συντήρησης της μοτοσικλέτας, με μια ειδικότητα που καλύπτει τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές λεπτομέρειες για τον έλεγχο και την επισκευή κάθε τύπου δίτροχης φιλενάδας.
ΙΕΚ Δέλτα (σε συνεργασία με τη Yamaha - Μοτοδυναμική)