125.000 χρυσάνθεμα για το μουσείο Βαν Γκογκ

125.000 χρυσάνθεμα για το μουσείο Βαν Γκογκ Facebook Twitter
0

Δε θα μπορούσε να υπάρξει πιο αρμονική νέα είσοδος στο Μουσείο Βαν Γκογκ από αυτόν τον γιγαντιαίο λαβύρινθο που αποτελείται από 125.000 ηλιοτρόπια, θυμίζοντας σε όλους και για μια ακόμα φορά το εμβληματικό και πιο ακριβό έργο του καλλιτέχνη. Η κατασκευή όπως δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου Axel Rüger, πήγε πολύ ομαλά και ολοκληρώθηκε πλήρως εντός του αυστηρού χρονοδιαγράμματος των 18 μηνών και εντός προϋπολογισμού.

 

Η νέα αίθουσα υποδοχής περιλαμβάνει γυάλινες κατασκευές και εγκαταστάσεις, καινούργια δάπεδα και τοίχους. Επανασχεδιάστηκε και το νέο πωλητήριο του μουσείου που διαθέτει πάνω από 500 νέα προϊόντα. Το μουσείο έχει πια καλύτερο προσανατολισμό προς την πλατεία των μουσείων, επάνω στην οποία όλα τα πολιτιστικά ιδρύματα της περιοχής έχουν ανοίξει τις εισόδους τους. Με την νέα είσοδο, το μουσείο κέρδισε 800τ.μ. χώρου. Τα επιπλέον 800 τετραγωνικά μέτρα θα βελτιώσουν τη ροή των  επισκεπτών και να δημιουργήσουν περισσότερο χώρο για για την υποδοχή και τους βοηθητικούς χώρους. Το μουσείο είναι τώρα καλύτερα εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη μελλοντική αύξηση του αριθμού των επισκεπτών. Η αίθουσα υποδοχής έχει ένα ευέλικτο σχεδιασμό, επιτρέποντας να φιλοξενήσει συγκεντρώσεις και δεξιώσεις σε διάφορα μεγέθη. Η νέα είσοδος και οι χώροι σχεδιάστηκαν από τον Kisho Kurokawa.

Στο πωλητήριο υπάρχουν περίπου 500 αποκλειστικά νέα προϊόντα, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με κορυφαίες ολλανδικούς και διεθνείς οίκους πολυτελείας όπως οι: Jaeger-LeCoultre, Gassan Diamonds, SMAAK και Pommery, και από Ολλανδούς σχεδιαστές που εμπνέονται από τον Βαν Γκογκ και το έργο του όπως οι: Hester van Eeghen, Tord Boontje, Edward van Vliet και Droog Design. 

125.000 χρυσάνθεμα για το μουσείο Βαν Γκογκ Facebook Twitter

125.000 χρυσάνθεμα για το μουσείο Βαν Γκογκ Facebook Twitter

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ