Πώς να επιλέξετε «έξυπνες» και φιλικές προς το περιβάλλον οικιακές συσκευές

Πώς να επιλέξετε «έξυπνες» και φιλικές προς το περιβάλλον οικιακές συσκευές Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Η έννοια του «σπιτιού» άλλαξε πολύ μέσα στη δύσκολη αυτή χρονιά που φτάνει στο τέλος της. Το σπίτι μας, δεν είναι απλά οι τέσσερις τοίχοι μέσα στους οποίους τρώμε και κοιμόμαστε - είναι όλα τα μικρά πράγματα που κάνουμε μέσα σε αυτό και έχουν αντίκτυπο στο μέσα, αλλά και το έξω.

Ό,τι κάνουμε μέσα στο σπίτι μας, επηρεάζει όχι μόνο την καθημερινή μας ζωή, αλλά και τον κόσμο εκεί έξω - το περιβάλλον και τον πλανήτη που ζούμε. Άλλωστε, ο πλανήτης αυτός, αποτελεί το «σπίτι» όλων μας. Οφείλουμε, λοιπόν, να τον σεβόμαστε και να τον προστατεύουμε, επιλέγοντας τα σωστά «εργαλεία».

Όλα, λοιπόν, ξεκινούν από εμάς και το σπίτι μας. Ο τρόπος που μαγειρεύουμε, πλένουμε τα ρούχα μας, φυλάσσουμε τα τρόφιμά μας ή οτιδήποτε άλλο κάνουμε για εμάς στο σπίτι μας, επηρεάζει άμεσα το περιβάλλον μας -γι' αυτό χρειάζεται να επιλέγουμε συσκευές που θα φροντίζουν όχι μόνο το μέσα, αλλά και το έξω του σπιτιού μας.

Πώς να επιλέξετε «έξυπνες» και φιλικές προς το περιβάλλον οικιακές συσκευές Facebook Twitter

Τα ρούχα μας αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μας - όπως και το πλύσιμό τους. Χρειαζόμαστε όχι μόνο να πλένονται σωστά - και ειδικότερα αυτή την περίοδο - αλλά και όσο πιο οικονομικά γίνεται, τόσο από άποψη χρόνου, όσο και χρημάτων. Τα πλυντήρια της Grundig διαθέτουν διάφορες λειτουργίες και προγράμματα που στοχεύουν σε αυτό - χάρη στους ειδικούς αισθητήρες που αναγνωρίζουν τους τύπους υφασμάτων και την ποσότητα λερωμένων ρούχων, τα μοντέλα που υποστηρίζουν την τεχνολογία MultiSense επιλέγουν αυτόματα το κατάλληλο πρόγραμμα, προσαρμόζοντας τον χρόνο πλυσίματος, τις στροφές, το ξέβγαλμα και όλες τις υπόλοιπες ρυθμίσεις. Ενώ με το SteamRefresh μπορείτε να φρεσκάρετε τα ρούχα σας μέσα σε 15', για όσους έχουν περιορισμένο χρόνο για τις δουλειές του σπιτιού.

Πώς να επιλέξετε «έξυπνες» και φιλικές προς το περιβάλλον οικιακές συσκευές Facebook Twitter

Ταυτόχρονα, ένα στεγνωτήριο μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στο καθημερινό μας πρόγραμμα όταν ο χρόνος είναι πιεσμένος. Ειδικά την περίοδο του χειμώνα, χρειαζόμαστε να έχουμε ρούχα καθαρά και στεγνά άμεσα, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουμε ώρες για να στεγνώσουν. Τα στεγνωτήρια ρούχων της Grundig προσφέρουν τη δυνατότητα για ήπιο και οικονομικό στέγνωμα, ενώ διαθέτουν μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων, όπως π.χ. για βαμβακερά, συνθετικά, κλινοσκεπάσματα ή πουκάμισα, για περισσότερη ευκολία. Όσο για το κομμάτι της οικονομίας, έχουν μικρή κατανάλωση ενέργειας, χάρη στη βελτιωμένη «ανακύκλωση» του θερμού αέρα που φτάνει στην αντλία από τον κάδο. Με αυτό τον τρόπο, τα στεγνωτήρια λειτουργούν πιο οικονομικά και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, εξασφαλίζοντας ότι τα ρούχα δεν θα «μπουν» στο στέγνωμα. 

Κάπου εδώ έρχεται και το κομμάτι της τεχνολογίας που κάνει τη ζωή μας ακόμη πιο εύκολη: Χάρη στους αισθητήρες που ανιχνεύουν τα επίπεδα υγρασίας στα υφάσματα, μόλις επιτευχθεί ο επιθυμητός χρόνος στεγνώματος, το στεγνωτήριο της Grundig διακόπτει αυτόματα τη λειτουργία του. Έτσι, αποφεύγεται όχι μόνο η άσκοπη σπατάλη ενέργειας, αλλά και η υπερβολική έκθεση των ρούχων στη θερμότητα, μειώνοντας τη φθορά τους.

Πώς να επιλέξετε «έξυπνες» και φιλικές προς το περιβάλλον οικιακές συσκευές Facebook Twitter

Σε μία περίοδο που βρεθήκαμε πολύ περισσότερο στο σπίτι και που πολλοί επενδύσαμε στις μαγειρικές μας ικανότητες, η κουζίνα μας έγινε από τα αγαπημένα μας μέρη του σπιτιού. Για όσους, μάλιστα, ανέκαθεν αγαπούσαν το μαγείρεμα γνωρίζουν πως μία «έξυπνη» κουζίνα μπορεί να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο την προετοιμασία ενός ποιοτικού γεύματος. Οι φούρνοι της Grundig περιλαμβάνουν τη λειτουργία Divide & Cook που μας επιτρέπει να ετοιμάσουμε δύο φαγητά ταυτόχρονα, ακόμη κι αν μαγειρεύονται σε διαφορετικές θερμοκρασίες και χρειάζονται διαφορετικό χρόνο ψησίματος. Ο φούρνος μπορεί να διαιρεθεί σε δύο εντελώς ξεχωριστές ζώνες, ψήνοντας με διαφορετική θερμοκρασία σε κάθε μία από αυτές και το τραπέζι των γιορτών να είναι έτοιμο στον μισό χρόνο.

Όσο για τον καθαρισμό - που δεν είναι πάντα ευχάριστος - μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει το πυρολυτικό σύστημα καθαρισμού του φούρνου, ώστε από την υψηλή θερμοκρασία που θα αναπτυχθεί (480° C) στο θάλαμο, να μετατραπούν σε στάχτη τα λίπη και οι υπόλοιποι λεκέδες και να σκουπίσει την τέφρα απλώς με ένα πανί. Τόσο εύκολα.

Πώς να επιλέξετε «έξυπνες» και φιλικές προς το περιβάλλον οικιακές συσκευές Facebook Twitter

Μιλώντας περί καθαρισμού, μετά από ένα καλό γεύμα έρχεται η στιγμή που πρέπει να πλυθούν όλα όσα χρησιμοποιήσαμε. Η χρησιμότητα ενός πλυντηρίου πιάτων είναι γνωστή σε όλους - ωστόσο, τα πλυντήρια πιάτων της Grundig διαθέτουν τεχνολογίες που χαρίζουν βαθύ καθάρισμα και απόλυτη υγιεινή στα σκεύη και τα σερβίτσια, με προστασία ακόμη και των πιο ευαίσθητων υλικών, για να μη χρειάζεται να «βάλουμε» πολλά πλυντήρια και να επιβαρύνουμε την κατανάλωση ενέργειας ή το περιβάλλον. Τα ελεύθερα και εντοιχιζόμενα πλυντήρια πιάτων της Grundig εξασφαλίζουν μειωμένη κατανάλωση νερού και έρχονται με μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων, ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν στην καθημερινότητά μας.

Το πρόγραμμα Quick Wash 58, είναι ιδανικό για όταν μας πιέζει ο χρόνος, αφού σε μόλις 58 λεπτά της ώρας θα καθαρίσει έως και 13 σερβίτσια στους 60° C, ενώ με το πρόγραμμα All-in-Wash τα ευαίσθητα ποτήρια και τα πιο λερωμένα κουζινικά μπορούν να μπουν μαζί, αφού χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα δύο ρυθμίσεις για το νερό, ώστε να εκτοξεύεται με υψηλή πίεση στο κάτω καλάθι για πιο δύσκολους λεκέδες, και με χαμηλή πίεση στο πάνω καλάθι για εύθραυστα γυαλικά. Τέλος, το σύστημα αισθητήρων ανιχνεύει τον αριθμό των πιάτων και το βαθμό λερώματος και μετά επιλέγει αυτόματα το κατάλληλο πρόγραμμα πλύσης, ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας. Τα ελαφρώς λερωμένα πιάτα πλένονται με νερό χαμηλής πίεσης, με αποτέλεσμα να μειώνεται το επίπεδο θορύβου.

Πώς να επιλέξετε «έξυπνες» και φιλικές προς το περιβάλλον οικιακές συσκευές Facebook Twitter

Φυσικά, για να έχουμε όλα όσα επιθυμούμε από την κουζίνα μας, χρειαζόμαστε να έχουμε τρόφιμα φρέσκα και σωστά διατηρημένα. Αυτό, άλλωστε, όχι μόνο διατηρεί τη διατροφική τους αξία και συμβάλλει στην υγεία μας, αλλά διευκολύνει την καθημερινότητά μας και βοηθά το περιβάλλον με λιγότερες αγορές, άρα και λιγότερα απορρίμματα από συσκευασίες. Τα ψυγεία της Grundig διατηρούν αναλλοίωτη τη γεύση και τη διατροφική αξία των τροφών μας, με μεγάλη ποικιλία σε διαστάσεις και χωρητικότητες τόσο σε ψυγειοκαταψύκτες όσο και σε ντουλάπες.

Παράλληλα, περιλαμβάνουν λειτουργίες όπως την IonFresh, η οποία βοηθά τα τρόφιμα να παραμένουν φρέσκα για πολύ περισσότερο. Χρησιμοποιεί ιόντα για να απομακρύνει τα βακτήρια και τις οσμές, ώστε να είναι απόλυτα καθαρός και υγιεινός ο αέρας μέσα στο ψυγείο χωρίς κακοσμία, ενώ με την τεχνολογία FullFresh+ τα φρούτα και τα λαχανικά διατηρούνται πάντα φρέσκα. Μάλιστα, χάρη στις ειδικά σχεδιασμένες τρύπες αερισμού, τη βέλτιστη θερμοκρασία, την υγρασία, την ιδανική ροή αέρα και την ελάχιστη συμπύκνωση τα φρούτα και τα λαχανικά δεν στεγνώνουν και μένουν φρέσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μπορείτε να βρείτε τις συσκευές Grundig στα καταστήματα Κωτσόβολος.

Αγορά
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ