Στην Ελλάδα νοσούν από σακχαρώδη διαβήτη περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι, εκ των οποίων λιγότεροι από το 50% καταφέρνουν να παραμείνουν ρυθμισμένοι ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο των επιπλοκών. Αυτό ακριβώς είναι και ο στόχος στη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη, καθώς το αρρύθμιστο σάκχαρο εγκυμονεί κίνδυνο σοβαρών βλαβών στα αγγεία, στα νεφρά, στα μάτια και στα κάτω άκρα, με τις καρδιολογικές επιπλοκές να παραμένουν η πιο σοβαρή απειλή για τη ζωή.

 

Το μήνυμα είναι απλό: η καλή ρύθμιση προστατεύει τον ασθενή, ενώ η κακή ρύθμιση τον αφήνει εκτεθειμένο. Για να πετύχουν τον στόχο οι διαβητικοί χρειάζονται έξυπνα συστήματα μέτρησης σακχάρου (μετρητές, ταινίες μέτρησης), καθώς οτιδήποτε κάνουν στην καθημερινή τους ζωή επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.

Το μήνυμα είναι απλό: η καλή ρύθμιση προστατεύει τον ασθενή, ενώ η κακή ρύθμιση τον αφήνει εκτεθειμένο. Για να πετύχουν τον στόχο οι διαβητικοί χρειάζονται έξυπνα συστήματα μέτρησης σακχάρου (μετρητές, ταινίες μέτρησης), καθώς οτιδήποτε κάνουν στην καθημερινή τους ζωή επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.


Μετρητές σακχάρου και ειδικά apps με υψηλό IQ Ορισμένα συστήματα παρακολούθησης σακχάρου αίματος προσφέρουν τη δυνατότητα διαχείρισης των αποτελεσμάτων μέσω ειδικών εφαρμογών για smartphones, οι οποίες βοηθούν τους ασθενείς να κατανοήσουν σε βάθος τη φύση του διαβήτη τους, ώστε να μπορούν να τον διαχειρίζονται καλύτερα και να αντιλαμβάνονται πώς ο τρόπος ζωής μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.

 

Επιπλέον, τα έξυπνα συστήματα παρακολούθησης σακχάρου παρακολουθούν την επίδραση των φαρμάκων που λαμβάνουν οι διαβητικοί στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και προσδιορίζουν τα επιτρεπτά εύρη για κάθε στόχο, καθώς τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξομειώνονται πολλές φορές εντός της ημέρας αλλά και από μέρα σε μέρα εξαιτίας των φυσιολογικών εναλλαγών της καθημερινότητας. Έτσι, αυτές οι έξυπνες ιατρικές συσκευές βοηθούν τους διαβητικούς να αποφύγουν τις σοβαρές επιπλοκές της χρόνιας νόσου.

 
Έξυπνη ειδοποίηση με τρεις φωτεινές ενδείξεις Μια τέτοια έξυπνη λειτουργία είναι και το smartLIGHT του μετρητή Contour®Next One, η οποία καθιστά την ερμηνεία των αποτελεσμάτων σακχάρου αίματος πιο γρήγορη και εύκολη από ποτέ. Οι τρεις φωτεινές χρωματικές ενδείξεις ειδοποιούν αμέσως και με ξεκάθαρο τρόπο εάν η μέτρηση είναι πάνω (κίτρινο φως), εντός (πράσινο φως) ή κάτω (κόκκινο φως) απο το εύρος του στόχου. Επιπλέον, η μέτρηση μπορεί να γίνει ακόμα και τη νύχτα!


Καλύτερη κατανόηση με ένα genius app Η αναβαθμισμένη εφαρμογή Cοntour®Diabetes παρέχει ένα πιο έξυπνο εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει ώστε η αυτοδιαχείριση του διαβήτη να καταστεί πιο εύκολη, καθώς σας βοηθά να δείτε πώς οι καθημερινές σας δραστηριότητες, η διατροφή και η φαρμακευτική σας αγωγή επηρεάζουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα με την πάροδο του χρόνου.

 

Πρόσφατη μελέτη έδειξε πως η χρήση αυτής της εφαρμογής μπορεί να μειώσει την πιθανότητα υπογλυκαιμικών και υπεργλυκαιμικών επεισοδίων στα άτομα με διαβήτη. Τα αποτελέσματα έχουν την ίδια χρωματική κωδικοποίηση, ενώ η εφαρμογή συγχρονίζεται με τον μετρητή Contour®Next One, καθιστώντας τον συνδυασμό τους ένα εξαιρετικά ακριβές και αξιόπιστο σύστημα παρακολούθησης της γλυκόζης αίματος.