Advertorial

Αν έχετε τρέξει σε μαραθώνιο, τότε θα ξέρετε πως η υποστήριξη του κοινού παίζει μεγάλο και σημαντικό ρόλο στο να μπορέσει ο αθλητής να νιώσει καλά ψυχολογικά, ακόμα και να ξεπεράσει τη σωματική του κούραση. Άλλωστε, τα όριά μας, τα θέτουμε εμείς.

 

Ειδικά αν ο αθλητής είναι κάποιος κοντινός μας άνθρωπος, τότε η σημασία της δικής μας υποστήριξης παίρνει ακόμα περισσότερη αξία. Φέτος, μία από τις αγαπημένες μου φίλες, πρόκειται να τρέξει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην ιστορική διαδρομή των 42 χιλιομέτρων την Κυριακή στις 10 Νοεμβρίου – κι εγώ πρόκειται να είμαι εκεί για την υποστηρίξω και να είμαι δίπλα της κάθε στιγμή.

 

Στο 31 ο χλμ., ο κάθε δρομέας συναντά τον αποκαλούμενο «τοίχο». Είναι το σημείο στο οποίο οι ψυχικές και σωματικές λειτουργίες του δοκιμάζονται στον μέγιστο βαθμό και είναι ακριβώς η στιγμή που χρειάζεται τη μεγαλύτερη υποστήριξη για να «σπάσει» τον τοίχο.

 

Το να είναι κανείς καλός υποστηρικτής ενός αθλητή σε μαραθώνιο, χρειάζεται προετοιμασία και δουλειά. Αρχικά, κατά τη διάρκεια του μεγάλου αυτού μαραθώνιου, ο αθλητής ενδεχομένως να χρειαστεί ενός είδους ανεφοδιασμό – για παράδειγμα, snacks όπως φρούτα, χαρτομάντιλα, πετσέτα, υγρά μαντηλάκια ή αντηλιακό. Οπότε, αυτά πρόκειται να βρίσκονται στην τσάντα μου έτσι ώστε να της προσφέρω οτιδήποτε χρειαστεί ανά πάσα στιγμή.

 

Πώς να υποστηρίξετε τον αγαπημένο σας αθλητή που τρέχει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

 

Παρ' όλα αυτά, σε έναν μεγάλο μαραθώνιο όπως αυτόν των 42 χμ. της Κυριακής, η απόσταση είναι αρκετά μεγάλη, όχι μόνο για τους αθλητές αλλά και για τους υποστηρικτές τους. Φέτος, όμως, από την έναρξη του αγώνα, μέχρι και τη λήξη του, μικρά λεωφορεία των 10 ατόμων, τα Αvra Wave mini buses, θα εκτελούν συνεχή δρομολόγια ανά 10 λεπτά, έτσι ώστε να μπορέσω να βρεθώ δίπλα στη φίλη μου στα πιο σημαντικά σημεία της διαδρομής.

 

Μία όμορφη κίνηση υποστήριξης είναι το να έχουμε ίσως ένα μεγάλο χαρτόνι με ένα ιδιαίτερο μήνυμα που θα κάνει τον αθλητή να χαρεί και να πάρει δύναμη. Για παράδειγμα, φράσεις όπως «Μπορείς να το κάνεις» και «Θα τα καταφέρεις» μπορούν να δώσουν θετική ενέργεια και ένα χαμόγελο, ειδικά αν προέρχονται από κάποιον που ξέρουμε πως μας αγαπά και βρίσκεται εκεί για να μας υποστηρίξει.

 

Επιπλέον, οι αθλητές που τρέχουν σε μαραθώνιο παίρνουν μεγάλη ψυχολογική βοήθεια από τον θόρυβο – δηλαδή χειροκροτήματα, χαρούμενες φωνές, ενθαρρυντικά λόγια, σφυρίγματα. Μπορούν να τους βοηθήσουν να πολεμήσουν την κούραση και να παραμείνουν κινητοποιημένοι. Tip: Επιλέξτε να φορέσετε άνετα παπούτσια, καθώς πρόκειται να βρίσκεστε αρκετή ώρα όρθιοι.

 

Πώς να υποστηρίξετε τον αγαπημένο σας αθλητή που τρέχει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

 

Ένας μαραθώνιος και ειδικά ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας των 42 χμ., η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της χώρας, πρόκειται να έχει και αρκετά δύσκολα σημεία. Συγκεκριμένα, στο 31 ο χλμ., ο κάθε δρομέας συναντά τον αποκαλούμενο «τοίχο». Είναι το σημείο στο οποίο οι ψυχικές και σωματικές λειτουργίες του δοκιμάζονται στον μέγιστο βαθμό και είναι ακριβώς η στιγμή που χρειάζεται τη μεγαλύτερη υποστήριξη για να «σπάσει» τον τοίχο και να συνεχίζει τη διαδρομή του για να διανύσει τα τελευταία 11 χλμ. μέχρι το Καλλιμάρμαρο.

 

Τη φετινή χρονιά, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ δημιουργεί το μεγαλύτερο κύμα εμψύχωσης, με το Avra Wave και τη βοήθειά μας, καθώς εκεί θα ενώσουμε για πρώτη φορά τις φωνές μας μαζί με τους motivators και τoν DJ, για να ξεσηκώσουμε τους αθλητές και να τους δώσουμε μία μεγάλη ώθηση να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού. 

  

Τα τελευταία 22 χρόνια, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ της Coca-Cola Τρία Έψιλον στηρίζει ενεργά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και βρίσκεται σταθερά στο πλευρό όλων των δρομέων, αποτελώντας τον απόλυτο σύμμαχο ενυδάτωσής τους, μέσα από την ενεργοποίηση του Αvra Wave και δίνοντας αξία στην έννοια της υποστήριξης. Φέτος, θα βρίσκεται για μία ακόμη φορά στη μεγάλη διήμερη αυτή αθλητική γιορτή, δίνοντας το παρών και στη διαδρομή 10 χλμ. το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και στις διαδρομές των 5 και 42 χλμ. την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.

 

Πώς να υποστηρίξετε τον αγαπημένο σας αθλητή που τρέχει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

 

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, το Avra Wave θα πραγματοποιήσει διάφορες δράσεις εμψύχωσης στον Ευαγγελισμό. Ένα χιλιόμετρο πριν από το σημείο τερματισμού, υπό τους ήχους της μουσικής υπόκρουσης, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ και οι υποστηρικτές θα παρακινούν τους δρομείς να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού. Κατά τη διάρκεια και των δυο ημερών, εκπλήξεις και δρώμενα θα περιμένουν ακόμη όλους όσοι επισκεφθούν το περίπτερο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ, στο Χωριό των Χορηγών. Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και να φωτογραφηθούν με αγαπημένους αθλητές.

  

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, τα Avra Wave mini buses θα εκτελούν συνεχή δρομολόγια ανά δέκα λεπτά.  Η πρώτη διαδρομή, με αφετηρία τον σταθμό μετρό Δ. Πλακεντίας, θα οδηγεί τους υποστηρικτές στο 31ο χλμ. του Μαραθωνίου (Στ. Αγίας Παρασκευής) και πίσω. Η δεύτερη διαδρομή, με αφετηρία τον σταθμό μετρό «Ευαγγελισμός» και κατεύθυνση το Καλλιμάρμαρο και πίσω, θα δίνει τη δυνατότητα στους υποστηρικτές να βρεθούν δίπλα στο πλευρό των δρομέων τη στιγμή του τερματισμού, εκείνη τη μαγική στιγμή στη ζωή κάθε δρομέα, όπου λαμβάνει τη θερμή υποδοχή όλων των παρευρισκόμενων στο Καλλιμάρμαρο.

 

Πώς να υποστηρίξετε τον αγαπημένο σας αθλητή που τρέχει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

 

Ακόμα, οι υποστηρικτές που θα χρησιμοποιούν τα Avra Wave mini buses πρόκειται να λαμβάνουν μια ατομική μάρκα με την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν το δικό τους αθλητικό μπλουζάκι, εκτυπώνοντας σε αυτό μηνύματα υποστήριξης στο περίπτερο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ στο Χωριό των Χορηγών.

 

Ελάτε, λοιπόν, στο 31 χμ. του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, για να «σπάσουμε» τον τοίχο, να υποστηρίξουμε τους αθλητές μας, να ζητωκραυγάσουμε και αργότερα να τους αγκαλιάσουμε στη γραμμή του τερματισμού στο Καλλιμάρμαρο, για το μεγάλο αυτό επίτευγμα που κατάφεραν.

 

Καλή επιτυχία σε όλους!

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα avrawater.gr/avrawave.