ΤΩΡΑ

 
 
Τέλεια όραση σε όλες τις αποστάσεις με φακούς επαφής

Πώς να αποκτήσετε διαυγή όραση σε όλες τις αποστάσεις με φακούς επαφής

Αν έχετε προβλήματα με την όρασή σας, επισκεφθείτε το κατάστημα Lenshop στην Ακαδημίας για έναν ολοκληρωμένο Οπτομετρικό έλεγχο.

ADVERTORIAL

Μετά την ηλικία των 40 ετών, οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη χρήση του κινητού, ενός tablet ή στην ανάγνωση ενός βιβλίου.

 

Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται μια λύση που θα τους προσφέρει ξεκούραστη και διαυγή μακρινή όραση όταν οδηγούν ή όταν παρακολουθούν τηλεόραση όσο και κοντινή, στην ανάγνωση βιβλίων ή τη χρήση του κινητού τους ή ακόμα όταν χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους όπου θεωρείται μια ενδιάμεση απόσταση εργασίας. Καθένας μας χρειάζεται μια εξατομικευμένη λύση που μπορεί να την προσφέρουν οι ειδικοί Οπτικοί-Οπτομέτρες. Όπως εξηγεί ο Οπτικός-Οπτομέτρης, Νίκος Ανδρεάδης, που τον βρήκαμε στο κατάστημα Lenshop, Ακαδημίας 34 στο κέντρο της Αθήνας, τα γυαλιά οράσεως που δεν είναι προσαρμοσμένα στις εξατομικευμένες μας ανάγκες δεν μπορούν να προσφέρουν ξεκούραστη και διαυγή όραση.

 

Για να έχουμε λειτουργική όραση σε όλες τις αποστάσεις, οι επιλογές που έχουμε είναι είτε η χρήση γυαλιών οράσεως ή είτε η χρήση φακών επαφής.

 

Τέλεια όραση σε όλες τις αποστάσεις με φακούς επαφής

 

Πολύς κόσμος έχει ακόμα την εσφαλμένη εντύπωση πως χρησιμοποιούμε τους φακούς επαφής μόνο για μακρινή όραση, δηλαδή στις περιπτώσεις που θέλουμε να διορθώσουμε την μυωπία ή την υπερμετρωπία και πως όταν θα διαβάσουμε την εφημερίδα μας, ένα βιβλίο ή θα γράψουμε ένα μήνυμα στο κινητό τηλεφώνου θα πρέπει να φορεθούν κοντινά γυαλιά οράσεως.

 

Ωστόσο τη λύση για να αποκτήσουμε τέλεια όραση σε όλες τις δραστηριότητες μας βρίσκεται στα πολυεστιακά γυαλιά οράσεως ή στους πολυεστιακούς φακούς επαφής. Όσοι χρησιμοποιούν χρόνια φακούς επαφής θα ενθουσιαστούν με τη διόρθωση που προσφέρουν στην όραση τους οι πολυεστιακοί φακοί επαφής, οι οποίοι μπορεί να είναι ημερήσιας ή μηνιαίας αντικατάστασης.

 

Η διαδικασία για να δοκιμάσετε φακούς επαφής για την πρεσβυωπία είναι απλή. Ο Οπτικός Οπτομέτρης θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει συγκεκριμένες μετρήσεις στα μάτια σας ούτως ώστε να γνωρίζει ποιον φακό επαφής να σας προτείνει με βάση τις μετρήσεις που έλαβε και να επιλέξει τον κατάλληλο φακό επαφής για εσάς.

 

Η προσωπική μου εμπειρία στη μέτρηση και δοκιμή διαγνωστικών φακών

 

Στα Οπτικά Lenshop στην Ακαδημίας 34, δοκίμασα τους ημερήσιους φακούς επαφής Dailies Total 1 για την πρεσβυωπία. Πρόκειται για φακούς επαφής ημερήσιας αντικατάστασης που αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή ώστε να αποφεύγονται πιθανές μολύνσεις καθώς εξασφαλίζεται ένας άνετος, καθαρός, φρέσκος και αποστειρωμένος φακός επαφής σε κάθε χρήση.

 

Είναι τόσο άνετοι και μαλακοί που όταν τους φοράς στα μάτια, νιώθεις απλά ότι δεν φοράς φακούς επαφής, κάτι στο οποίο συμφωνούν 9 στους 10 χρήστες φακών επαφής που τους έχουν ήδη δοκιμάσει.

 

Τέλεια όραση σε όλες τις αποστάσεις με φακούς επαφής

 

Για όσους χρησιμοποιούν φακούς επαφής σε καθημερινή βάση η χρήση των AIR OPTIX® plus HydraGlyde® Multifocal, οι οποίοι είναι μηνιαίας αντικατάστασης αποτελούν την ιδανική επιλογή. Η επιλογή έχει σχέση με το τις ανάγκες του καθενός, πώς νιώθει φορώντας τους φακούς επαφής, αν ταλαιπωρείται ή όχι από ξηροφθαλμία, αν εργάζεται πολλές ώρες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή αλλά και από άλλες παραμέτρους.

 

Για παράδειγμα οι γυναίκες που παίρνουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα αντισυλληπτικά χάπια, αντιμετωπίζουν έντονη ξηροφθαλμία, όταν φορούν φακούς επαφής.  

 

Σωστή εκπαίδευση, για τα μάτια σας μόνο!

 

Αφού επιλέξουμε με τη βοήθεια του Οπτικού-Οπτομέτρη τον κατάλληλο φακό επαφής, έρχεται η ώρα για τη σωστή εκπαίδευση στη χρήση τους. Τα καθημερινά λάθη που μπορούμε να κάνουμε, οδηγούν σε επιμολύνσεις και οφθαλμικά προβλήματα. Γι' αυτό λοιπόν, το Lenshop συμβουλεύει:

 

-Αποφεύγουμε την οποιαδήποτε επαφή των φακών επαφής με βρεγμένα χέρια, καθώς το 38% των οφθαλμικών μολύνσεων  προέρχεται από τα βρεγμένα χέρια. Η σωστή διαδικασία είναι: Πλένουμε καλά τα χέρια μας, τα στεγνώνουμε και μετά βάζουμε ή βγάζουμε τους φακούς επαφής από τα μάτια μας.

 

-Τα υγρά συντήρησης των φακών επαφής είναι απαραίτητα για τον καθαρισμό και τη απολύμανση των φακών επαφής, αλλά δεν είναι… παντοτινά.
Όπως όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα λήγουν σε 30 με 90 ημέρες από την ώρα που θα ανοιχτούν.  Ειδικά το καλοκαίρι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα μας δεν διατηρούνται περισσότερο από 60 περίπου ημέρες.

 

Μία στις 4 μολύνσεις ματιών από τους φακούς επαφής οφείλεται στη θήκη η οποία πρέπει να αντικαθίσταται κάθε μήνα.

 

Για το τέλος αφήσαμε την πιο σημαντική συμβουλή: Αν έχετε προβλήματα με την όρασή σας  επισκεφθείτε το κατάστημα Lenshop στην Ακαδημίας πρώτα για έναν ολοκληρωμένο Οπτομετρικό έλεγχο, μετά για μια δοκιμή διαγνωστικών πολυεστιακών φακών επαφής και τέλος για να δείτε τον κόσμο με άλλα μάτια!

Well Being
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ