Η AVIN υιοθετεί τη δική της παραλία

Η AVIN υιοθετεί τη δική της παραλία Facebook Twitter
H AVIN, στοχεύοντας σε ένα ουσιαστικό θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα με παράκτιες και θαλάσσιες περιοχές χωρίς απόβλητα, πραγματοποιεί συνεχιζόμενες δράσεις καθαρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.
0

ADVERTORIAL

Γνωρίζεις ότι ένα πλαστικό μπουκάλι μπορεί να παραμείνει στο περιβάλλον για 450 χρόνια; Η AVIN το γνωρίζει και με σεβασμό στο περιβάλλον «σηκώνει τα μανίκια» και γίνεται η πρώτη εταιρεία στον κλάδο που μέσα από μια σειρά δράσεων προσκαλεί το κοινό να υιοθετήσει έναν πιο plastic free τρόπο ζωής.


Πιστή στη δέσμευσή της για ένα βιώσιμο αύριο, υλοποιεί το πρόγραμμα «Καθαρίζουμε, Ανακυκλώνουμε, Αλλάζουμε» και υιοθετεί την παραλία του Σχοινιά στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας project PARALIES, που δίνει τη δυνατότητα υιοθεσίας μιας παραλίας. Με αυτόν τον τρόπο οι παραλίες παραμένουν καθαρές όλο το καλοκαίρι και τα σκουπίδια γίνονται πρώτη ύλη, από την οποία σχεδιάζονται νέα προϊόντα.


Σύμφωνα με μελέτες, η παράκτια ρύπανση αυξάνεται σημαντικά τους θερινούς μήνες (περίπου κατά 120%) και σε ποσοστό 84% αποτελείται από πλαστικά. Έτσι, η AVIN, στοχεύοντας σε ένα ουσιαστικό θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα με παράκτιες και θαλάσσιες περιοχές χωρίς απόβλητα, πραγματοποιεί συνεχιζόμενες δράσεις καθαρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου με δύο στόχους: την απομάκρυνση των απορριμμάτων και, παράλληλα, την επαναχρησιμοποίηση των υλικών που έχουν συλλεχθεί με σκοπό την εφαρμογή του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας για ένα βιώσιμο περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία της AVIN ξεκίνησε με τη διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης στην παραλία του Σχοινιά, όπου συμμετείχαν εθελοντές από τον  Όμιλο Motor Oil και ενημερώθηκαν για τη δράση. Αμέσως μετά ακολούθησε καθαρισμός της παραλίας με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού.


Με αυτή την πρωτοβουλία η AVIN αναλαμβάνει τον βαθύ καθαρισμό 800 μέτρων παραλίας από εξειδικευμένο προσωπικό δύο φορές τον χρόνο, καθώς και τη συνεχή και καθημερινή απομάκρυνση των σκουπιδιών. Ταυτόχρονα, η παραλία θα εξοπλιστεί με ειδικούς κάδους για τη συγκέντρωση των απορριμμάτων, τη διαλογή και κατηγοριοποίησή τους. Τα απορρίμματα, αφού θα συλλέγονται, θα μετατρέπονται σε νέα προϊόντα, όπως ρούχα και αξεσουάρ, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.
Επιπλέον, η AVIN θα είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση του κοινού με στόχο την κινητοποίησή του σε θέματα μείωσης της χρήσης πλαστικών, εξοικονόμησης φυσικών πόρων και ανακύκλωσης.

Η AVIN υιοθετεί τη δική της παραλία Facebook Twitter
Πιστή στη δέσμευσή της για ένα βιώσιμο αύριο, υλοποιεί το πρόγραμμα «Καθαρίζουμε, Ανακυκλώνουμε, Αλλάζουμε» και υιοθετεί την παραλία του Σχοινιά στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας project PARALIES


Η πρωτοβουλία της AVIN ξεκίνησε με τη διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης στην παραλία του Σχοινιά, όπου συμμετείχαν εθελοντές από τον  Όμιλο Motor Oil και ενημερώθηκαν για τη δράση. Αμέσως μετά ακολούθησε καθαρισμός της παραλίας με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού. Στο κομμάτι που έχει υιοθετήσει και φροντίζει καθημερινά η AVIN έχουν συλλεχθεί ήδη, από την πρώτη εβδομάδα έναρξης της ενέργειας, σχεδόν 34 κιλά απορριμμάτων.


Και οι πρωτοβουλίες της AVIN δεν σταματούν εδώ, γιατί παράλληλα υλοποιεί την ενέργεια Plastic Free στο Πρόγραμμα Πιστότητας «AVIN Κερδίζω». Με αυτήν οι χρήστες του «AVIN Κερδίζω» καλούνται, αφού έχουν κατεβάσει την εφαρμογή Avin Κερδίζω App, να ανακυκλώσουν την πλαστική κάρτα τους σε έναν από τους ειδικούς κάδους που βρίσκονται στα πρατήρια της AVIN, κερδίζοντας επιπλέον 150 πόντους.


Στόχος της δράσης Plastic Free είναι αφενός η AVIN να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, αφετέρου να ευαισθητοποιήσει τους καταναλωτές ως προς το πώς η καθημερινότητά μας επηρεάζει το περιβάλλον. Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης πλαστικών καρτών έχουν τοποθετηθεί ήδη σε πάνω από 150 πρατήρια του δικτύου της AVIN πανελλαδικά.

Η AVIN υιοθετεί τη δική της παραλία Facebook Twitter
Στο κομμάτι που έχει υιοθετήσει και φροντίζει καθημερινά η AVIN έχουν συλλεχθεί ήδη, από την πρώτη εβδομάδα έναρξης της ενέργειας, σχεδόν 34 κιλά απορριμμάτων.


Ανακυκλώνοντας την κάρτα του προγράμματος «AVIN Κερδίζω» στους ειδικούς κάδους και κατεβάζοντας την αντίστοιχη εφαρμογή σε κινητό android ή IOs, οι καταναλωτές μπορούν να εξαργυρώνουν τους πόντους τους εύκολα και γρήγορα, συμβάλλοντας παράλληλα στην προσπάθεια να κερδίσουμε όλοι ένα καλύτερο περιβάλλον, με λιγότερο πλαστικό.


Και οι παραπάνω πρωτοβουλίες είναι μόνο η αρχή, αφού η AVIN θα συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση με συντονισμένες πρωτοβουλίες μείωσης της πλαστικής ρύπανσης, καθώς η σταδιακή μείωση και εν τέλει η κατάργηση της χρήσης πλαστικού μίας χρήσης αποτελεί στρατηγική επιλογή του Ομίλου Motor Oil. Ένα καλύτερο αύριο ξεκινά με μια απλή κίνηση σήμερα.

Ενέργεια
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορούν τα φωτοβολταϊκά στην ταράτσα να παράγουν αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για να έχουμε αυτονομία;

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος / Μπορούν τα φωτοβολταϊκά στην ταράτσα να παράγουν αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για να έχουμε αυτονομία;

Τα φωτοβολταϊκά είναι συστήματα που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια εκμεταλλευόμενα την ηλιακή ενέργεια με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.
M. HULOT
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/03 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ - Μπορούμε να απεξαρτηθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο;

LiFO politics / Μπορούμε να απεξαρτηθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο;

H Βασιλική Σιούτη συζητά με τον καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Σταύρο Παπαθανασίου σχετικά με τους κινδύνους που ανέδειξε η πρόσφατη κρίση, οι οποίοι συνοδεύουν τη μονοδιάστατη εξάρτησή μας από ένα συμβατικό καύσιμο, το φυσικό αέριο.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Στη στρατηγική βιωσιμότητας του ενεργειακού τομέα η πράσινη μετάβαση

Επιχειρείν / Στη στρατηγική βιωσιμότητας του ενεργειακού τομέα η πράσινη μετάβαση

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό τομέα δίνουν σήμερα ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής και προσαρμόζουν τις πρακτικές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ).
ΜΑΧΗ ΤΡΑΤΣΑ
«Σπουδάζοντας το περιβάλλον με το κύρος του Perrotis College»

Advertorial / Σπουδάζοντας το περιβάλλον με το κύρος του Perrotis College

«Στην οικολογία τα πάντα σχετίζονται με τα πάντα» είχε πει ο γνωστός Αμερικανός πολιτικός και οικολόγος Barry Commoner. Με αυτόν τον τρόπο συμπύκνωσε την αλληλεπίδραση περιβάλλοντος και οικολογίας με όλους τους παράγοντες, επομένως και με τον άνθρωπο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ