Φοιτητής στην Κύπρο: Η ευκαιρία σου να σπουδάσεις αυτό που ονειρεύεσαι
Η Κύπρος τα τελευταία χρόνια είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους τελειόφοιτους Έλληνες μαθητές.

Φοιτητής στην Κύπρο: Η ευκαιρία σου να σπουδάσεις αυτό που ονειρεύεσαι

Όλο και περισσότεροι τελειόφοιτοι μαθητές επιλέγουν την Κύπρο ως τον ιδανικό προορισμό, εξασφαλίζοντας δυνατότητα σπουδών στην πρώτη τους επιλογή.

ADVERTORIAL

Σ' ένα συνεχώς μετραβαλλόμενο περιβάλλον κλήθηκαν να δώσουν εξετάσεις οι  Έλληνες τελειόφοιτοι μαθητές, ώστε να εξασφαλίσουν μια θέση στα πανεπιστήμια των πρώτων επιλογών τους. Όμως πόσο αγχωτική και ευμετάβλητη είναι η διαδικασία των εξετάσεων και πόσοι εκείνοι οι παράγοντες που καθορίζουν τις συνθήκες, ώστε οι μαθητές να συγκεντρώσουν τα πολυπόθητα μόρια εισαγωγής! 


Κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, πολλοί νέοι επιλέγουν να ακολουθήσουν το αντικείμενο της επιλογής τους, στοχεύοντας στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και κυρίως τα βρετανικά. Ωστόσο, με τη Μεγάλη Βρετανία να βρίσκεται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, δυσχεραίνουν οι συνθήκες για τους Έλληνες φοιτητές, λόγω της σημαντικής αύξησης στο κόστος των διδάκτρων που θα κληθούν να καταβάλουν, της μη πρόσβασης στο φοιτητικό δάνειο, που μέχρι πρότινος παρείχε η βρετανική κυβέρνηση με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, αλλά και της ανάγκης υποβολής αίτησης για την απόκτηση βίζας διαμονής. 

 

Η Κύπρος ανάμεσα στις πρώτες επιλογές

Η Κύπρος τα τελευταία χρόνια είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους τελειόφοιτους Έλληνες μαθητές και ανταγωνίζεται όχι μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σήμερα, τα πανεπιστήμια της Κύπρου συνολικά κατατάσσονται ανάμεσα στα καλύτερα στον κόσμο, σύμφωνα με τα Times Higher Education (THE) World University Rankings 2021 και τα Impact Rankings 2021. Η πανεπιστημιακή κοινότητα της Κύπρου φημίζεται για την αριστεία, την αξιοπιστία και την ειδίκευση από πλευράς ποιότητας ακαδημαϊκών σπουδών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να ενισχύουν τη δημιουργικότητα, την αυτονομία, την αναλυτική και κριτική τους σκέψη και να νιώθουν ασφαλείς, αφού το προσφερόμενο επίπεδο σπουδών ικανοποιεί τις απαιτήσεις τους. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι τα προγράμματα σπουδών εναρμονίζονται πλήρως με τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας. 

 

Σπουδές στην πρώτη σου επιλογή σε παγκοσμίως αναγνωρισμένα ιδρύματα

Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κύπρου, πέραν του εύρους των προγραμμάτων σπουδών που καλύπτουν όλες τις επιλογές, όπως Ιατρική, Φαρμακευτική, Οδοντιατρική, Αρχιτεκτονική, Μηχανολογία, Νομική, Ψυχολογία, Οικονομικά, Ναυτιλιακά, Κλασικές & Θεωρητικές Επιστήμες, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Βιολογία, Πληροφορική, Λογιστική, Διατροφολογία, Καλές Τέχνες, Μουσική, Διεθνείς Σχέσεις, Ευρωπαϊκές Σπουδές, Νοσηλευτική, Ξένες Γλώσσες και πολλά ακόμα, δίνουν την ευκαιρία στους φοιτητές τους να λάβουν καταρτισμένη και εξειδικευμένη εκπαίδευση. 


Το επιστημονικό και ερευνητικό δυναμικό προσωπικό είναι άρτια καταρτισμένο, διεθνούς εμβέλειας και παρέχει στους φοιτητές δυνατότητα διευρυμένης γνώσης, ενισχύοντας τις δυνατότητες και την αυτοπεποίθησή τους, ώστε να διεκδικήσουν την καλύτερη δυνατή θέση εργασίας γι’ αυτούς στο μέλλον. Όλοι οι τίτλοι σπουδών είναι αναγνωρισμένοι από τον ΔΟΑΤΑΠ. Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της εποχής, προσφέρεται στους φοιτητές οικονομική στήριξη, με αρκετά πανεπιστήμια της Κύπρου να παρέχουν ειδικά μειωμένα δίδακτρα, για να γίνουν ακόμη πιο προσιτά. 

 

Φοιτητική ζωή για «απαιτητικούς»

Για τους τελειόφοιτους μαθητές η αρχή της φοιτητικής τους ζωής είναι η αφετηρία εμπλουτισμού της καθημερινότητάς τους με νέες εμπειρίες. Το περιβάλλον του πανεπιστημίου που επιλέγουν είναι ιδιαιτέρως σημαντικό όχι μόνο σε επίπεδο σπουδών αλλά και χάρη στις ευκαιρίες που τους δίνουν να κοινωνικοποιηθούν μέσα από τις προσφερόμενες δραστηριότητες. Στα πανεπιστήμια της Κύπρου κάθε φοιτητής έχει πρόσβαση σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις κέντρων άθλησης καθώς και την ευκαιρία να συμμετέχει σε φοιτητικούς ομίλους, αθλητικές ομάδες και σε διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έχει, επίσης, τη δυνατότητα ένταξης σε ομίλους που τον ενδιαφέρουν και συμμετοχής σε πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις, εμπλουτίζοντας έτσι με δημιουργικές δραστηριότητες τα φοιτητικά του χρόνια. Το πιο σημαντικό, όμως, κι αυτό αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα, είναι η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και συμβουλευτικής μέσα από ένα ειδικά οργανωμένο σύστημα στήριξης του φοιτητή. 

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ