AKTO Art & Design
Στον ΑΚΤΟ διδάσκουν μερικοί από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες designers, εικαστικούς, αρχιτέκτονες και θεωρητικούς τέχνης, που διακρίνονται τόσο για το ακαδημαϊκό όσο και για το καλλιτεχνικό τους έργο.

AKTO Art & Design: Σπουδές που σε βοηθούν να ανακαλύψεις τη δημιουργική σου φωνή

Σπουδές που σε βοηθούν να ανακαλύψεις τη δημιουργική σου φωνή.

ADVERTORIAL

 

Ο Αθηναϊκός Καλλιτεχνικός Τεχνολογικός Όμιλος (ΑΚΤΟ) που ιδρύθηκε το 1971 από τον εικαστικό καλλιτέχνη και designer Βλάση Βέλλιο είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός φορέας στον τομέα των εφαρμοσμένων καλών τεχνών και του σχεδιασμού στην Ελλάδα. Με εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μοναδικές για τα ελληνικά εκπαιδευτικά δεδομένα, και με απόλυτη εξειδίκευση στις καλλιτεχνικές-δημιουργικές ειδικότητες, αποτελεί την πρώτη επιλογή για εκατοντάδες νέους που φιλοδοξούν να αναπτύξουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο και να διακριθούν στον χώρο της δημιουργικής εργασίας και του πολιτισμού.

 

Ανήκει στις έντεκα καλύτερες σχολές design διεθνώς, σύμφωνα με διαγωνισμό που διοργάνωσε η Cumulus Association σε συνεργασία με το ιταλικό περιοδικό «Ottagono».

 

Πρωτοπορία και εξέλιξη

Ο ΑΚΤΟ έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των σπουδών art & design της χώρας, καθώς από το ξεκίνημά του παρουσίασε προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Ίδρυσε την πρώτη σχολή φωτογραφίας στην Ελλάδα, υπήρξε η πρώτη ιδιωτική σχολή που εισήγαγε τριετή προγράμματα εξειδίκευσης στη γραφιστική και τη διακόσμηση, δημιούργησε το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών στον βιομηχανικό σχεδιασμό (product design), ενώ από το 1990 έχει κατακτήσει την κορυφή, καθώς υπήρξε πρωτοπόρος στην εισαγωγή των νέων τεχνολογιών σε όλες τις ειδικότητες του design και επικύρωσε τα προγράμματά του από το Middlesex University το 1991. Από το 2014 αναπτύσσει στην Ελλάδα το πιο πρωτοποριακό, μοναδικό στο είδος του εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης με πολυετή εμπειρία εφαρμογής στη Φινλανδία, το Arkki (School of Architecture for children and Youth), σε συνεργασία με σχολεία, οργανισμούς, μουσεία και χώρους πολιτισμού. Σήμερα παραμένει ο μοναδικός ελληνικός ιδιωτικός εκπαιδευτικός οργανισμός που προσφέρει επικυρωμένα πανεπιστημιακά προγράμματα στο product design, στη φωτογραφία, στο fashion design, στο fine art και στο sketch - comics - cartoon, καθώς και ένα εύρος πέντε μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

 

Διεθνείς Ακαδημαϊκές Διακρίσεις

Ο ΑΚΤΟ έχει αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις που επιβεβαιώνουν το ακαδημαϊκό του έργο. Ανήκει στις έντεκα καλύτερες σχολές design διεθνώς, σύμφωνα με διαγωνισμό που διοργάνωσε η Cumulus Association σε συνεργασία με το ιταλικό περιοδικό «Ottagono». Κατατάχθηκε στα εκατό καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα αρχιτεκτονικής και design της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το DOMUS magazine. Αποτελεί το μοναδικό ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, το οποίο είναι επίσημο μέλος της Cumulus Association που απαρτίζεται από τα πλέον καταξιωμένα πανεπιστήμια Τέχνης και Design στον κόσμο.


Κυψέλη δημιουργικότητας

Ο ΑΚΤΟ είναι μια αληθινή «κυψέλη» γνώσης και δημιουργικότητας. Εδώ διδάσκουν μερικοί από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες designers, εικαστικούς, αρχιτέκτονες και θεωρητικούς τέχνης, που διακρίνονται τόσο για το ακαδημαϊκό όσο και για το καλλιτεχνικό τους έργο.

 

Οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να διακριθούν σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό επίπεδο. Μέσα από πρότζεκτ με πανεπιστήμια του εξωτερικού αλλά και συνεργασίες με σημαντικές εταιρείες, φορείς και οργανισμούς, ο ΑΚΤΟ συμβάλλει στη δημιουργία ενός αξιόλογου portfolio που ευνοεί την πορεία τους, εντός και εκτός συνόρων.
Αποστολή του ΑΚΤΟ είναι να δώσει ώθηση στους νέους ανθρώπους, να τους βοηθήσει να αναδείξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους και, το κυριότερο, να ανακαλύψουν τη δική τους δημιουργική φωνή. 

 

Με αφορμή τα πενήντα χρόνια του, ο ΑΚΤΟ προσφέρει ειδικές προνομιακές τιμές στα ετήσια δίδακτρα. Κάνε early entry έως 31 Ιουλίου και επωφελήσου από την ειδική έκπτωση!

 

O ΑΚΤΟ συνεργάζεται με το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο του Middlesex από το 1991, προσφέροντας εννιά προπτυχιακά και πέντε μεταπτυχιακά προγράμματα στις ειδικότητες: γραφιστική, διακόσμηση - αρχιτεκτονική, φωτογραφία, σχέδιο μόδας, product design, εικαστικά, comics, 3D animation, game design, ενώ παράλληλα καλύπτει όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, προσφέροντας στον υποψήφιο όλες τις δυνατότητες και τους τρόπους για να σπουδάσει: διετή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ), ευέλικτα μοντέλα εκπαίδευσης (open και distance learning) και short courses (μονοετή τμήματα εξειδίκευσης, σεμινάρια).

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ