Το θρυλικό Fiat 600 Multipla κατακτά το Λονδίνο
Το Fiat Multipla αποτέλεσε το αγαπημένο όχημα για τους οδηγούς ταξί για περισσότερο από μία δεκαετία.

Το θρυλικό Fiat 600 Multipla κατακτά το Λονδίνο

Στο μουσείο V&A (Victoria and Albert) της αγγλικής πρωτεύουσας, θα φιλοξενηθεί το ιστορικό μοντέλο της ιταλικής φίρμας.

Το Fiat 600 Multipla, το οποίο αποτελεί ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά μοντέλα της ιταλικής φίρμας, θα πρωταγωνιστήσει στην έκθεση «Cars: Accelerating the Modern World».


Η συγκεκριμένη έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στις 23 Νοεμβρίου στο Λονδίνο και πιο συγκεκριμένα στο μουσείο V&A (Victoria and Albert), ενώ εστιάζει στην επίδραση του αυτοκινήτου στην εξέλιξη του σύγχρονου κόσμου και περιλαμβάνει οχήματα που με τη δημιουργία τους επηρέασαν σε σημαντικό βαθμό την κοινωνία.

 

Το θρυλικό Fiat 600 Multipla θα πρωταγωνιστήσει στην έκθεση «Cars: Accelerating the Modern World» από τις 23 Νοεμβρίου.


Η έκθεση στοχεύει να παρουσιάσει τα αυτοκίνητα που άλλαξαν τον κόσμο τα τελευταία 130 χρόνια, χάρη στο σχεδιασμό τους, την αρχιτεκτονική τους, αλλά και την επίδραση που είχαν στην κοινωνία.


Συνολικά η συλλογή της έκθεσης περιλαμβάνει 15 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία, ένα πρωτότυπο ιπτάμενου αυτοκινήτου, καθώς και το θρυλικό Fiat 600 Multipla.

 

Το θρυλικό Fiat 600 Multipla κατακτά το Λονδίνο
Το Fiat 600 Multipla παρουσιάστηκε το 1956 και προσέφερε ένα νέο τρόπο σχεδίασης με κορυφαίους χώρους.


Με την παρουσίαση του το 1956 στην έκθεση αυτοκινήτου των Βρυξελλών, το Fiat 600 Multipla προσέφερε έναν εντελώς νέο τρόπο σχεδίασης και κορυφαίους εσωτερικούς χώρους. Στις τρεις σειρές καθισμάτων μπορούσε να φιλοξενήσει με άνεση 6 ενήλικες, ενώ με την αναδίπλωση των τεσσάρων πίσω καθισμάτων προσέφερε έναν τεράστιο χώρο φόρτωσης.


Χάρη στην πρακτικότητα και την ευελιξία του, το Multipla, αποτέλεσε το αγαπημένο όχημα για τους οδηγούς ταξί για περισσότερο από μία δεκαετία, ενώ το αυτοκίνητο που θα παρουσιαστεί στην έκθεση αποτελεί μέλος της συλλογής της FCA Heritage.


Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια των εορτασμών για τα 120 χρόνια της Fabbrica Italiana Automobili Torino, οργανώθηκε μία σειρά εκδηλώσεων, όπως η συμμετοχή του πρώτου μοντέλου της μάρκας, του Fiat 3½ HP του 1899, στον αγώνα κλασσικών αυτοκινήτων «London to Brighton».

 

Το θρυλικό Fiat 600 Multipla κατακτά το Λονδίνο
Το Fiat 600 Multipla θα πρωταγωνιστήσει στην έκθεση «Cars: Accelerating the Modern World» στο Λονδίνο.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ