Η τέχνη του καμουφλάζ με την υπογραφή της Skoda
Στο απαιτητικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα δοκιμών, τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα τεστάρονται μέχρι τελικής πτώσης.

Η τέχνη του καμουφλάζ με την υπογραφή της Skoda

Με εξαντλητικές δοκιμές νέων μοντέλων να πραγματοποιούνται σε δημόσιους δρόμους για μεγάλο χρονικό διάστημα, το καμουφλάζ είναι απαραίτητο.

Σε τι εξυπηρετεί το καμουφλάζ στα αυτοκίνητα των δοκιμών προπαραγωγής, όταν λόγω των εντυπωσιακών και πολύχρωμων σχημάτων προσελκύουν απευθείας τα βλέμματα του κόσμου; Ρητορική η ερώτηση.


Το περίτεχνο καμουφλάζ στα αυτοκίνητα των δοκιμών της Skoda επιτρέπει μόνο ασαφείς υποθέσεις για το τι κρύβεται πίσω από το εντυπωσιακό τους κάλυμμα. Αυτό είναι απαραίτητο, καθώς πολύ πριν από το λανσάρισμα ενός νέου μοντέλου, τα πρωτότυπα αυτοκίνητα προπαραγωγής τα οποία δοκιμάζονται στους δρόμους, θα έχουν ήδη καλύψει έως και δύο εκατομμύρια χιλιόμετρα, σε πραγματικές συνθήκες.

 

Με το καμουφλάζ παραμένει μυστική η σχεδιαστική ταυτότητα των αυτοκινήτων δοκιμής, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα δημοσιογράφων, φωτογράφων και ανταγωνιστών.


Τις περισσότερες φορές, οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε δρόμους κανονικής κυκλοφορίας. Τα μοτίβα του καμουφλάζ προστατεύουν τη γενικότερη σχεδίαση και τα χαρακτηριστικά κάθε νέου μοντέλου από τα περίεργα βλέμματα και την βιομηχανική κατασκοπεία, χρησιμοποιώντας οπτικές ψευδαισθήσεις που αποπροσανατολίζουν το θεατή.

 

Η τέχνη του καμουφλάζ με την υπογραφή της Skoda
Τα εντυπωσιακά και πολύχρωμα καμουφλαρισμένα οχήματα, προσελκύουν απευθείας τα βλέμματα του κόσμου.


Ο μαραθώνιος δοκιμών στους δρόμους, μέχρι την έναρξη της παραγωγής, πραγματοποιείται σε όλες τις ηπείρους. Το μοντέλο παραγωγής θα πρέπει να αποδίδει εγγυημένα τα βέλτιστα τόσο σε εξαιρετικά κρύο περιβάλλον με θερμοκρασίες κάτω από τους μείον 30 βαθμούς Κελσίου, όσο και πολύ πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.


Στο απαιτητικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα δοκιμών, τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα μετά από δοκιμές σε πίστες και κλιματικούς θαλάμους, βγαίνουν σε δημόσιους δρόμους, σε περιβάλλοντα με πολύ υψηλή υγρασία, σε διαδρομές εκτός δρόμου με σκόνη και χώμα, καθώς και σε αρκτικές συνθήκες, στο χιόνι και σε παγωμένες επιφάνειες.


Για να κρατηθεί μυστική η σχεδιαστική ταυτότητα των αυτοκινήτων δοκιμών από τα αδιάκριτα βλέμματα δημοσιογράφων, φωτογράφων και ανταγωνιστών, τα αυτοκίνητα καλύπτονται πολύ προσεκτικά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι οι τεχνολογικές καινοτομίες, τα νέα χαρακτηριστικά σχεδίασης και οι έξυπνες λεπτομέρειες θα παραμείνουν κρυφά μέχρι την ώρα της επίσημης παρουσίασης.


Τα αδιάκριτα βλέμματα θα αναζητήσουν μάταια ακόμη και την επιγραφή ή το σήμα της Skoda σε οποιοδήποτε από τα πρωτότυπα δοκιμών της μάρκας. Τους «παπαράτσι» που είναι εξοπλισμένοι με κάμερες ή smartphones, ενδιαφέρουν ιδιαίτερα διάφορα χαρακτηριστικά σημεία και στοιχεία του αμαξώματος, όπως οι προβολείς, η μάσκα ή το πίσω μέρος, τα οποία καλύπτονται ή παραποιούνται περίτεχνα ώστε να μην αποκαλύπτονται.

 

Η τέχνη του καμουφλάζ με την υπογραφή της Skoda
Το καμουφλάζ στα αυτοκίνητα δοκιμών της Skoda, δεν αφήνει σε κοινή θέα το τι κρύβεται πίσω από το εντυπωσιακό κάλυμμα.


Επίσης, τα σχέδια του καμουφλάζ χρησιμοποιούνται για την απόκρυψη του περιγράμματος του αμαξώματος, καθώς μέχρι και τα πλαϊνά παράθυρα καλύπτονται μερικώς, για να αποκρύψουν το σχεδιασμό του προφίλ.


Παρόμοιες προδιαγραφές ισχύουν και για το εσωτερικό. Μια καμπίνα που βρίσκεται κοντά στην τελική έκδοση παραγωγής πρέπει να προστατεύεται από τους φακούς των φωτογράφων, μιας και ακόμα και ένα πρωτότυπο δοκιμής θα σταθμεύσει περιστασιακά, π.χ. για ανεφοδιασμό σε κάποιο πρατήριο.


Στα υλικά που χρησιμοποιούνται σε ένα αυτοκίνητο δοκιμής περιλαμβάνονται τα υφάσματα συσκότισης που διαμορφώνονται σε ανεξάρτητα καλύμματα για το ταμπλό, την κεντρική οθόνη, το σύστημα πολυμέσων, την κεντρική κονσόλα, τους διακόπτες ή τους αεραγωγούς, ενώ είναι εύκολο να αφαιρεθούν.


Τέλος να σημειωθεί ότι η Skoda χρησιμοποιεί τις συγκεκριμένες σχολαστικές και ολοκληρωμένες τεχνικές καμουφλάζ μέχρι να έρθει η ώρα για την επίσημη παρουσίαση ενός νέου μοντέλου, διατηρώντας στα ύψη το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών και των εκπροσώπων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ιδανικά μέχρι την τελευταία στιγμή.

 

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ