Η νέα Σειρά 1 είναι ο «άσος στο μανίκι» για την BMW
Φαίνεται ότι το νέο πρόσωπο της BMW Σειράς 1 ενθουσιάζει ακόμα και τους πιο δύσπιστους.

Η νέα Σειρά 1 είναι ο «άσος στο μανίκι» για την BMW

Η τρίτη γενιά της Σειράς 1 είναι και η «φαρμακερή», καθώς αφήνει πίσω της το παρελθόν σε όλους τους τομείς.

Eίναι συνηθισμένο φαινόμενο να μας εκπλήσσει ευχάριστα η BMW, όπως άλλωστε συνέβη και στην περίπτωση της τρίτης γενιάς της Σειράς 1. Το νέο μοντέλο «απαρνείται» το παρελθόν του και διαθέτει πλέον ιδιαίτερα ελκυστική εμφάνιση, ενώ για πρώτη φορά η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς (ή και στους 4) αντί για τους πίσω.


Φαίνεται ότι το νέο πρόσωπο της BMW Σειράς 1 ενθουσιάζει ακόμα και τους πιο δύσπιστους, ενώ το μήκος του αμαξώματος αγγίζει τα 4,3 μέτρα και, σε συνδυασμό με τη μεγάλη μάσκα και τα αντίστοιχα φωτιστικά σώματα, προσδίδει την απαιτούμενη επιβλητικότητα στην εμφάνιση του γερμανικού μοντέλου.

 

Το νέο μοντέλο της πολυτελούς compact κατηγορίας, πέρα από εντυπωσιακή σχεδίαση, διαθέτει και εξαιρετικά καινοτόμες τεχνολογίες, ενώ αποκαλύπτει τη νέα αρχιτεκτονική της BMW.


Το νέο μοντέλο της πολυτελούς compact κατηγορίας, πέρα από εντυπωσιακή σχεδίαση, διαθέτει και εξαιρετικά καινοτόμες τεχνολογίες, ενώ αποκαλύπτει τη νέα αρχιτεκτονική της BMW, η οποία υπόσχεται δυνατή οδηγική απόλαυση σε συνδυασμό με αισθητά αυξημένη ευρυχωρία και πλούσια πακέτα εξοπλισμού.

 

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο εσωτερικό της νέας Σειράς 1, το οποίο είναι πλέον αρκετά πιο ευρύχωρο και σύγχρονο, αποπνέοντας την απαιτούμενη premium αίσθηση, ενώ ο χώρος των αποσκευών διαθέτει χωρητικότητα 380 λίτρων, αποδεικνύοντας ότι η τρίτη γενιά του γερμανικού μοντέλου δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

 

Η νέα Σειρά 1 είναι ο «άσος στο μανίκι» για την BMW


Σε ό,τι αφορά την «καρδιά» του άσου της BMW, συναντάμε δύο κινητήρες βενζίνης και τρεις πετρελαίου. Στην πρώτη περίπτωση ξεχωρίζει η βασική έκδοση 118i με τον 1.500άρη turbo κινητήρα των 140 ίππων, η τιμή της οποίας ξεκινάει από τα 26.125 ευρώ, και ακολουθεί ο 2λιτρος βενζινοκινητήρας των 306 ίππων της έκδοσης Μ135i xDrive.


Στις diesel επιλογές την αρχή κάνει ο 1.500άρης των 116 ίππων στην έκδοση 116d με τιμή από 26.300 ευρώ, ακολουθεί ο 2λιτρος των 150 ίππων και τέλος ο 2λιτρος των 190 ίππων στην έκδοση 120d xDrive.


Ένα μοντέλο όπως η νέα BMW Σειρά 1 αποτελεί υπόδειγμα σε θέματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, καθώς απέσπασε 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, συγκεντρώνοντας 83% στην προστασία ενήλικων επιβατών, 87% στην προστασία των παιδιών, 76% στην προστασία των πεζών και 72% στα συστήματα ασφάλειας.


Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2021 αναμένεται και η ηλεκτρική έκδοση της Σειράς 1, η οποία εμφανισιακά θα έχει ελάχιστες διαφορές, ενώ δεν αποκλείεται να ονομαστεί i1, αποτελώντας ένα από τα 12 νέα ηλεκτρικά μοντέλα της BMW που θα παρουσιαστούν μέχρι το 2023.

 

Η νέα Σειρά 1 είναι ο «άσος στο μανίκι» για την BMW
H νέα BMW Σειρά 1 αποτελεί υπόδειγμα σε θέματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, καθώς απέσπασε 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ