Hyundai Bayon
To νέο Hyundai Bayon έφτασε στη χώρα μας με τιμές εκκίνησης από 15.790 ευρώ.

Hyundai Bayon: Ένα χαριτωμένο πολυεργαλείο

Το μικρότερο SUV της Hyundai εντυπωσιάζει σχεδιαστικά, προσφέρει χώρους και τεχνολογίες μεγαλύτερων κατηγοριών, ενώ ξεκινά την καριέρα του στην Ελλάδα με τιμές εκκίνησης από 15.790 ευρώ.

 

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ SUV συνεχίζεται, καθώς το αγοραστικό κοινό εκτιμά ιδιαίτερα τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στο εσωτερικό, την καλή ορατότητα, τη μεταβλητότητα του σαλονιού, αλλά και το γόητρο που προσφέρουν στους κατόχους τους.

 

Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι στη χώρα μας –και όχι μόνον– η κατηγορία των συμπαγών SUV B-class με διαστάσεις μοντέλων supermini, στην οποία ανήκει και το νέο Hyundai Bayon.

 

Το μικρότερο SUV των Κορεατών βασίζεται μεν στο γνωστό μας Hyundai i20, ωστόσο διαθέτει αισθητά μεγαλύτερες διαστάσεις, με το μήκος του να φτάνει τα 4,18 μ. και το ύψος του τα 1,50 μ., oπότε πλησιάζει πολύ κοντά στο Kona. Σε αντίθεση ωστόσο με τον μεγαλύτερο αδελφό του δεν διατίθεται ούτε ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο, αλλά ούτε και ως τετρακίνητο.

 

Επίσης διαφοροποιείται και στυλιστικά, προτείνοντας ένα τολμηρότερο ντιζάιν κυρίως στο πίσω μέρος όπου κυριαρχούν τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα μπούμερανγκ, αλλά και χάρη στις μυώδεις πλευρικές γραμμές του.

 

Hyundai Bayon: Ένα χαριτωμένο πολυεργαλείο
Στο πίσω μέρος του κορεάτικου SUV ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα σχήματος κάθετου μπούμερανγκ.

 

To Ηyundai Bayon ξεκινά την καριέρα του με μία γκάμα τεσσάρων κινητήρων βενζίνης, αρχής γενομένης με έναν τετρακύλινδρο 1,2 λίτρων και 84 άλογα σε συνδυασμό με πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ αμέσως πάνω από αυτόν πλασάρεται ο χιλιάρης turbo των 100 ίππων και κατόπιν επιλογής με ήπιο υβριδικό σύστημα κυκλώματος υψηλής τάσης (48 Volt) με στάνταρ το εξατάχυτο χειροκίνητο σαζμάν.

 

Το τελευταίο μοτέρ μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο σαζμάν επτά σχέσεων DCT τύπου διπλού συμπλέκτη, ενώ η κορυφαία έκδοση του Bayon εφοδιάζεται με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.0-Τ-GDi 120 ίππων και αποκλειστικά με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt. Το φθινόπωρο θα υποδεχθούμε στη χώρα μας και τις σπορ εκδόσεις Ν, που έχουν αποκτήσει πλέον το δικό τους πιστό κοινό.

 

Hyundai Bayon: Ένα χαριτωμένο πολυεργαλείο
Το κόκπιτ του Bayon προέρχεται αυτούσιο από το Hyundai i20.

 

Το Hyundai Bayon υιοθετεί το κόκπιτ του i20, οπότε προβλέπονται δύο οθόνες, μία για τα όργανα και μία για το σύστημα πολυμέσων, με τη δεύτερη να ξεκινά από τις 8 ίντσες και να φτάνει στις πλουσιότερες εκδοχές έως τις 10,25 ίντσες. Οι Κορεάτες υπόσχονται άμεση και υψηλών προδιαγραφών συνδεσιμότητα με ασύρματο Mirroring των λειτουργιών του κινητού στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων, ενώ υπάρχουν και πολλές θύρες USB.

 

Στο ύψος των περιστάσεων στέκεται το νέο μοντέλο της Hyundai και όσον αφορά στα συστήματα ασφαλείας, προσφέροντας ένα πακέτο που θωρακίζει οδηγό και επιβάτες. Σε αυτό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων προσαρμοζόμενο Cruise Control, συστήματα προειδοποίησης νεκρής γωνίας και απόκλισης εκτός των ορίων της λωρίδας κ.λπ.

 

Ένα από τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Bayon είναι χωρίς αμφιβολία και ο χώρος αποσκευών του με όγκο 411 λίτρων, που θα τον ζήλευαν αρκετά SUV μεγαλύτερης κατηγορίας.

 

Hyundai Bayon: Ένα χαριτωμένο πολυεργαλείο
Το μήκος του Ηyundai Bayon φτάνει τα 4,18 μ. και απέχει μόνον λίγο από το αντίστοιχο του Kona.

 

Οι τιμές του νεότερου μέλους της οικογένειας Hyundai ξεκινούν από 15.790 ευρώ στην έκδοση Exclusive με τους 84 ίππους, τα χιλιάρια με τα 100 άλογα εκκινούν από 17.190 ευρώ και στην ήπια υβριδική εκδοχή τους από 18.990 ευρώ, αλλά με το αναβαθμισμένο πακέτο εξοπλισμού Premium.

 

Τα κορυφαία Bayon με κινητήρες 120 ίππων, ήπια υβριδική τεχνολογία και εξάρια κιβώτια κοστίζουν από 19.690 ευρώ, ενώ οι αυτόματες εκδόσεις 7DCT ξεκινούν με τον κινητήρα των 100 ίππων από 19.490 ευρώ και με τα 120 άλογα από 20.790 ευρώ με επίπεδα εξοπλισμού Premium.

 

Περισσότερα για το ενδιαφέρον SUV των Κορεατών, όταν το πάρουμε στα χέρια μας για το καθιερωμένο εβδομαδιαίο test drive.

 

Hyundai Bayon: Ένα χαριτωμένο πολυεργαλείο
Ο χώρος αποσκευών είναι οικογενειακών προδιαγραφών και αποτελεί ένα από τα δυνατά όπλα του στυλάτου SUV.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ