ADVERTORIAL

Οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές είναι αρκετά διαφορετικές από τις προηγούμενες, για αυτό, χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις που να μην περιλαμβάνουν απαραίτητα ταξίδι με πλοίο ή αεροπλάνο.

 

Οι διακοπές με road trip επιστρέφουν, λοιπόν, με έναν αέρα νοσταλγίας και με πολλές προοπτικές για διασκεδαστικά ταξίδια. Έτσι, αναζητούμε νέους προορισμούς για τις καλοκαιρινές μας διακοπές - που ίσως να μη γνωρίζαμε ως τώρα, πως μπορούν να αποδειχθούν ιδανικοί και για καλοκαίρι.

 

Εύβοια

4 κοντινοί προορισμοί για διακοπές με το αυτοκίνητο

 

Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Στο βόρειο τμήμα της Εύβοιας ξεχωρίζουν η Αιδηψός (190 χιλιόμετρα από Αθήνα μέσω Χαλκίδας) και τα Γιάλτρα, ενώ για όσους είναι λάτρεις του κάμπινγκ μπορούν να επισκεφτούν το Πευκί, τη Λίμνη και την Αγία Άννα. Στη μέση θα βρείτε την Κύμη, περιτριγυρισμένη από παραλίες, όπως η Χιλιαδού και η Κορασίδα, ενώ στη νότια πλευρά της Εύβοιας υπάρχουν υπέροχες παραλίες, όπως το Μαρμάρι.

 

Tip: Οργανώστε τις στάσεις που θα κάνετε ενδιάμεσα στη διαδρομή. Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε διαλείμματα, να βγαίνετε από το αυτοκίνητο, να τεντώνεστε και να περπατάτε. Επιλέξτε σημεία που θα σας προσφέρουν όμορφη θέα.

 

Πήλιο

Μπορεί το Πήλιο να είναι άμεσα συνδεδεμένο με τους χειμερινούς μήνες, ωστόσο, πολλοί δε γνωρίζουν, πως μπορεί να γίνει ένας απόλυτα καλοκαιρινός προορισμός με τις ιδιαίτερα εντυπωσιακές παραλίες του. Η διαδρομή των 35 χιλιομέτρων προς την Τσαγκαράδα συνδυάζει το ορεινό τοπίο με τη θάλασσα, ενώ φτάνοντας θα συναντήσετε την παραλία Μυλοπόταμος, μία από τις πιο γνωστές του Πηλίου. Άλλες γνωστές παραλίες είναι το Χορευτό, το Παπά Νερό, η Φακίστρα, η Νταμούχαρη και η Πλάκα, με εξίσου όμορφα τοπία.

 

Tip: Κρατήστε αναμνήσεις. Φροντίστε να φωτογραφίσετε όλα αυτά τα υπέροχα μέρη, που συναντάτε, για να ανατρέχετε κάθε φορά που νοσταλγείτε μία μικρή δόση από καλοκαίρι.

 

Ναύπλιο

4 κοντινοί προορισμοί για διακοπές με το αυτοκίνητο

 

Το Ναύπλιο, εκτός από την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα και αποτελεί ιδανικό προορισμό για κοντινές καλοκαιρινές διακοπές. Συνδυάζει το βουνό και τη θάλασσα, ενώ είναι γεμάτο ιστορία. Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δύο φρούρια της πόλης, το Παλαμήδι (με 999 σκαλιά) και το Μπούρτζι που βρίσκεται σε μία νησίδα στη μέση της θάλασσας. Αφού κάνετε βόλτα στα γραφικά σοκάκια και τα βενετσιάνικα σπίτια, μπορείτε να ξεκινήσετε προς τις παραλίες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, όπως την παραλία της Καραθώνας, το Κονδύλι ή τον Άγιο Νικόλαο. Επιπλέον, θα βρείτε πολλά εστιατόρια και ταβέρνες, που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον γευστικά.

 

Tip: Ξεκινήστε το ταξίδι σας νωρίς το πρωί - ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ξημερώματα. Εκτός από το υπέροχο φόντο της ανατολής, θα μπορέσετε να αποφύγετε την κίνηση και να κάνετε το ταξίδι σας πολύ πιο γρήγορο. Φροντίστε να είστε ξεκούραστοι, έχοντας κοιμηθεί και φάει σωστά.

 

Καλαμάτα

Η Καλαμάτα είναι ακόμη ένας κοντινός προορισμός που συνδυάζει βουνό και θάλασσα - μόλις τρεις ώρες μακριά από την Αθήνα. Καθώς απολαμβάνετε τη θάλασσα, θα μπορείτε παράλληλα να δείτε τον Ταΰγετο να δεσπόζει στο βάθος, ενώ η Καλαμάτα είναι γνωστή για τα καθαρά και γαλάζια νερά της. Γνωστές παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε είναι η Αγίου Νικολάου, η Φοινικούντα και η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς. Αυτό που σίγουρα αξίζει να δείτε είναι και οι καταρράκτες στο Πολυλίμνιο Μεσσηνίας, που βρίσκονται μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στη φύση.

 

Tip: χεδιάστε το budget, πριν το ταξίδι σας. Τα χρήματα που θα σας κοστίσει η βενζίνη, η διαμονή σας, αλλά και τα υπόλοιπα έξοδα, όπως φαγητό και βραδινές έξοδοι. Ο σωστός σχεδιασμός θα σας γλυτώσει από το περιττό στρες - ενώ καλό θα ήταν να έχετε τακτοποιήσει και το θέμα της ασφάλισης του αυτοκινήτου. Για περισσότερη οικονομία, θα βρείτε προσφορά 10% σε κάθε νέο συμβόλαιο ασφάλισης αυτοκινήτου στην Anytime - γεγονός που σας λύνει τα χέρια σε ό,τι αφορά το οικονομικό, αλλά και την ασφάλειά σας καθ' όλη τη διάρκεια των διακοπών.