5 «πηγές» ευεξίας για το φετινό καλοκαίρι

5 «πηγές» ευεξίας για το φετινό καλοκαίρι

Από τις σωστές καλοκαιρινές τροφές, μέχρι ποιοτικό φυσικό μεταλλικό νερό souroti σε διάφορα αρώματα.

ADVERTORIAL

Τα καλοκαίρια είναι η περίοδος που ενδείκνυται περισσότερο για ηρεμία, χαλάρωση και ανάκτηση δυνάμεων. Παράλληλα, είναι μία εποχή που χρειάζεται να διατηρούμε την ευεξία και τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας σε υψηλά επίπεδα - να δίνουμε στον εαυτό μας τις καλύτερες δυνατές επιλογές.

 

Παρακάτω, θα βρείτε 5 «πηγές» ευεξίας για το φετινό καλοκαίρι, που θα σας βοηθήσουν να εκμεταλλευτείτε την καλοκαιρινή εποχή στο έπακρον: 

 

Διαλογισμός

5 «πηγές» ευεξίας για το φετινό καλοκαίρι

 

Ο διαλογισμός είναι ένα ιδιαίτερα ισχυρό εργαλείο που βοηθά στο να έρθουμε πιο κοντά με τα συναισθήματά μας, να μειώσουμε το άγχος και το στρες, αλλά και να χαλαρώσουμε το σώμα μας. Όπως με όλα τα καινούρια πράγματα, χρειάζεται μία μικρή χρονική περίοδος για να συνηθίσει κανείς τον διαλογισμό, οπότε είναι σημαντικό να διατηρήσετε ένα σταθερό πρόγραμμα - ξεκινήστε με πέντε ή δέκα λεπτά μέσα στη μέρα σας.

 

TIP: Κάντε διαλογισμό νωρίς το πρωί, για να αλλάξετε εντελώς τον τρόπο με τον οποίο ξεκινά η μέρα σας. Αντί να τρέξετε για να πάτε στη δουλειά, πάρτε λίγο χρόνο για να συνδεθείτε με τον εαυτό σας και να θέσετε τους στόχους σας για τη μέρα.

 

Βόλτες στη φύση

5 «πηγές» ευεξίας για το φετινό καλοκαίρι

 

Είναι γνωστό πως το να περνά κανείς χρόνο κοντά στη φύση, ενισχύει τη σωματική και ψυχική ευεξία. Η βιταμίνη D από τις αχτίδες του ήλιου, είναι εξαιρετικά ευεργετική για το ανοσοποιητικό μας σύστημα - γι' αυτό είναι σημαντικό να παίρνουμε λίγο χρόνο και να περπατάμε έξω, να ηρεμούμε το μυαλό και τις σκέψεις μας, αλλά και να γυμναζόμαστε.

 

TIP: Προσπαθήστε να κάνετε μερικά διαλείμματα μέσα στη μέρα, για να περπατάτε έξω. Ακόμα κι αν είστε στο γραφείο, βγείτε έξω, βρείτε ένα ήσυχο μέρος και απολαύστε τον καλοκαιρινό ήλιο.

 

Ενυδάτωση

5 «πηγές» ευεξίας για το φετινό καλοκαίρι

 

Όλοι γνωρίζουμε πως είναι σημαντικό να πίνουμε πολύ νερό - αλλά το καλοκαίρι, η ενυδάτωση είναι πιο σημαντική από ποτέ. Οι υψηλές θερμοκρασίες, μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα στον οργανισμό, γι' αυτό χρειάζεται να προσέχουμε αρκετά. Παράλληλα, είναι σημαντικό να επιλέγουμε πηγές ενυδάτωσης που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μέσα από πολύτιμα στοιχεία με ωφέλιμες δράσεις. Ο φυσικός πόρος ΣΟΥΡΩΤΗ είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και άλατα, ενώ ένα λίτρο souroti καλύπτει περίπου το 25% των ημερήσιων αναγκών σε ασβέστιο και περίπου το 15% των ημερήσιων αναγκών σε μαγνήσιο ενός ενήλικα.

 

5 «πηγές» ευεξίας για το φετινό καλοκαίρι

 

Άρα, έχουμε ένα δροσιστικό μεταλλικό νερό με ελληνική προέλευση, που ξεδιψάει, αναζωογονεί, ξυπνάει, ενυδατώνει, και διευκολύνει τη λειτoυργία τoυ πεπτικoύ συστήματoς, χωρίς θερμίδες ή πρόσθετα συντηρητικά. Μάλιστα, τον Μάιο 2020, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό souroti βραβεύτηκε με το βραβείο ανώτερης γεύσης «SUPERIOR TASTE AWARD» από το International Taste Institute, κάτι που πιστοποιεί την εξαιρετική του γεύση και ποιότητα.

 

TIP: Μπορείτε να βρείτε τρεις συνδυασμούς αρωμάτων souroti - δυόσμου και μέντας, λεμονιού και λάιμ και αγγουριού και λάιμ.

 

5 «πηγές» ευεξίας για το φετινό καλοκαίρι

 

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά

5 «πηγές» ευεξίας για το φετινό καλοκαίρι

 

Καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα όπως αφυδάτωση, δερματολογικές ευαισθησίες ή αβιταμίνωση, είναι καλό να επιλέγουμε φρούτα και λαχανικά που θα μας προσφέρουν όλα όσα χρειαζόμαστε. Επιλέγουμε, λοιπόν, εποχιακά προϊόντα, όπως τομάτες, καρπούζια, πορτοκάλια, μήλα, αχλάδια, σύκα, ροδάκινα, νεκταρίνια, φράουλες, σέλινο και άλλα.

 

TIP: Αν έχετε περιορισμένο χρόνο, μπορείτε να προετοιμάζετε τα γεύματά σας με φρούτα και λαχανικά στην αρχή της βδομάδας, έτσι ώστε να επιλέγετε υγιεινά snacks ανά πάσα στιγμή.

 

Το σπίτι

5 «πηγές» ευεξίας για το φετινό καλοκαίρι

 

Το σπίτι μας είναι το μέρος που περνάμε περισσότερο χρόνο - εκεί χαλαρώνουμε, ηρεμούμε, διασκεδάζουμε. Ωστόσο, αν ο χώρος μας δεν είναι άνετος και λειτουργικός, τότε όλο αυτό μπορεί να μας δυσκολέψει. Γι' αυτό, θα ήταν καλό να καθαρίσουμε τον χώρο μας για το καλοκαίρι, να πετάξουμε ή να δωρίσουμε οτιδήποτε ανεπιθύμητο και να διατηρήσουμε ένα τακτοποιημένο σπίτι, που θα μας φτιάχνει τη διάθεση κάθε μέρα.

 

TIP: Αν είναι εφικτό, δημιουργήστε μία όμορφη γωνία στο σπίτι σας, που θα είναι μόνο για εσάς. Μπορεί να είναι μία ήσυχη γωνιά στο υπνοδωμάτιό σας ή στο σαλόνι. Μπορείτε, επίσης, να έχετε ένα μέρος όπου θα μπορείτε να κάνετε διαλογισμό και να ηρεμείτε. 

Well Being
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ