Melissinos Art: Tα διεθνώς διάσημα σανδάλια στην Ακρόπολη
H περίφημη βυζαντινή συλλογή του Παντελή Μελισσινού.

Melissinos Art: Tα διεθνώς διάσημα σανδάλια στην Ακρόπολη

Τα περίφημα παγκοσμίως χειροποίητα σανδάλια του Παντελή Μελισσινού έχουν γράψει ιστορία στον χώρο της μόδας ήδη από το 1920.

Ο διάσημος «σανδαλοποιός ποιητής των αστέρων», Παντελής Μελισσινός, καλλιτέχνης, ποιητής και 3η γενιά κατασκευαστής σανδαλιών ‒αφού η ιστορία της επιχείρησης ξεκινά από το 1920‒, εγκατέλειψε το εμπορευματοποιημένο Μοναστηράκι για την περιοχή του Μουσείου της Ακρόπολης στο Κουκάκι. Μια περιοχή που με τον Μελισσινό και άλλα «ψαγμένα» μαγαζάκια, μεζεδοπωλεία και γκαλερί έχει αρχίσει να αποκτά ένα πραγματικά ενδιαφέρον, cool και πολύ καλλιτεχνικό χρώμα.


Τα περίφημα παγκοσμίως χειροποίητα σανδάλια του Παντελή Μελισσινού, γνωστά ως Melissinos Art - The Poet Sandal Maker (Melissinos Art - Ο ποιητής σανδαλοποιός), έχουν γράψει ιστορία στον χώρο της μόδας ήδη από το 1920.


Εκτός από τα κλασικά αρχαιοελληνικά, ο Παντελής δημιουργεί και τα περιζήτητα συλλεκτικά σανδάλια του για βασιλείς, χολιγουντιανές διασημότητες και εραστές του ωραίου με τρόπο απλό και αυθόρμητο όπως ταιριάζει στη γειτονιά του κέντρου της Αθήνας.


Όταν πρωτοανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης το 2004, η βασίλισσα Σοφία και η πριγκίπισσα Ειρήνη μπήκαν με τη συνοδεία τους στο σανδαλοποιείο του και παρήγγειλαν δύο ζεύγη για τον μελλοντικό βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε τον 6ο. Το 2005, η διάσημη μούσα του Σαλβαντόρ Νταλί και βασίλισσα της ντίσκο Αμάντα Λιρ πέρασε, μαζί με το αγόρι της, για μια διήμερη εμπειρία δημιουργίας σανδαλιών επί μέτρω. Το 2011, η Ashley, κόρη του σημερινού υποψηφίου για την προεδρία της Αμερικής Τζο Μπάιντεν, έφερε τη μητέρα της και μια τεράστια συνοδεία των Μυστικών Υπηρεσιών της Αμερικής καθώς και εργαζομένων στην Ελληνική Αμερικανική Πρεσβεία για σανδάλια. Ακολούθησε ο ποιητής και μουσικός Λέοναρντ Κοέν με το συγκρότημά του και χολιγουντιανές διασημότητες, όπως οι Μπομπ Σάγκετ, Λίλι Τόμλιν, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και άλλοι. Ο Μικ Τζάγκερ έφερε με μεγάλη συνοδεία από λιμουζίνες τη σύντροφό του και σχεδιάστρια μόδας L'Wren Scott για ένα ολόκληρο απόγευμα-εμπειρία με τον Παντελή Μελισσινό και τα διάσημα, χειροποίητα σανδάλια του. Πρόσφατα, τον επισκέφτηκαν οι πασίγνωστοι Βρετανοί κωμικοί Dawn French και Richard Ayoade, όπως και η εθνική σταρ της Ιαπωνίας Satomi Ishihara, για να του πάρουν συνέντευξη για τις εκπομπές τους και να αγοράσουν σανδάλια.


Πασίγνωστοι δημοσιογράφοι, όπως ο Ρίτσαρντ Κουέστ του CNN, του έχουν κάνει αφιερώματα και τα διεθνή ΜΜΕ εκθειάζουν τον καλλιτέχνη-ποιητή που φτιάχνει τα παγκοσμίου φήμης σανδάλια του έτσι απλά, στη γειτονιά του κέντρου της Αθήνας.

 

Melissinos Art: Tα διεθνώς διάσημα σανδάλια στην Ακρόπολη
Ο Παντελής Μελισσινός με τους πολύ δημοφιλείς Βρετανούς κωμικούς ηθοποιούς Down Fench και Richard Ayoade.

 

MELISSINOS ART-THE POET SANDAL MAKER, Τζιραίων 16 & Αθανασίου Διάκου (Στάση Μετρό: Ακρόπολη) 11742 ΑΘΗΝΑ Τηλέφωνα: 210 3219247 & 210 9240857, melissinos-art.com, FacebookInstagram

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ