Τα μαντήλια του σχεδιαστή Παντελή Βιταλιώτη

Τα μαντήλια του σχεδιαστή Παντελή Βιταλιώτη

Patterns που άλλοτε μοιάζουν σαν αχνό αποτύπωμα καρμπόν πάνω σε μπαρόκ ταπετσαρίες κι άλλοτε θυμίζουν σκληρά, Bauhaus οδικά σήματα.

Γεωμετρικές ισορροπίες πάνω σε ντεγκραντέ παλέτες. Patterns που άλλοτε μοιάζουν σαν αχνό αποτύπωμα καρμπόν πάνω σε μπαρόκ ταπετσαρίες κι άλλοτε θυμίζουν σκληρά, Bauhaus οδικά σήματα. Συνθήματα που βγάζουν γλώσσα στη logomania επιβάλλοντας την ποιητική πολιτικοποίηση της μόδας. Ένα παιχνίδι συνειρμών που παίζει με τους κώδικες μίας αισθητικής εξοικειωμένης με τα σύμβολα, για να τα ανατρέψει αμέσως μετά την πρώτη τους ανάγνωση.

 

Η φορέσιμη τέχνη που επενδύει τα μαντήλια του Παντελή Βιταλιώτη, aka Magneto, φέτος ξεπερνά τα πλαίσια της στυλιστικής παρέμβασης για να υιοθετήσει τις μνήμες του καλλιτέχνη από τα ταξίδια που έζησε, τα μουσεία που περπάτησε, τις παραστάσεις που τον ενέπνευσαν, τις κουβέντες και τις μουσικές που μετακίνησαν το συναίσθημά του.

 

Από την κλινική καθαρότητα της Κοπεγχάγης και το χάος του Λονδίνου μέχρι την ανυπότακτη φύση της Βόρειας Ελλάδας, οι σχεδιαστικές εμμονές του Magneto αποτυπώθηκαν αυτή τη σεζόν σε ένα δισδιάστατο ημερολόγιο, μία συλλογή από μοναδικά κομμάτια διαχρονικού στιλ.

 

Τα μαντήλια του σχεδιαστή Παντελή Βιταλιώτη
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ